Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Polcvédő érzékelő

Az innovatív polcvédelem
A Linde Anyagmozgatás polcvédő érzékelője

A raktárakban a polcok megrongálódását legtöbbször az anyagmozgató gépek okozzák. Mindenekelőtt a legfelső polcokra történő be- és kirakodásnál kell a targoncavezetőnek minden figyelmével a raklapokra összpontosítania. Rendkívüli kihívást jelent, hogy eközben lent a polcoktól való távolságra is figyelni kell. Ennek következménye gyakran ütközés és rongálódás, ami a polcrendszer teljes statikájára kihat, és magas javítási költségekkel jár. Ezen kockázatok elkerülése érdekében a polcrendszerek tartóoszlopaira gyakran drága ütközőgerendákat és oszlopvédő berendezéseket szerelnek fel, amelyek az idő múlásával alul szintén ütközési sérüléseket szenvednek, és így a padlón tárolt árukat már nem védik.

Lényegesen hatásosabb megoldás, ha a tolóoszlopos targoncára Linde polcvédő érzékelőt szerelnek. Az innovatív polc-ütközésvédelem padlószinten átveszi a targoncavezető feladatait, és automatikusan lefékezi a tolóoszlopos targoncát, még mielőtt az nekiütközne a polcnak. A vezetéstámogató rendszer így megakadályozza a tartóoszlopok és a padlón tárolt áruk rongálódását, fokozza a biztonságot a raktárban és csökkenti a javítási költségeket. A polcvédő érzékelő ugyanakkor csökkenti a targoncavezető terhelését is: teljes mértékben a pontos be- és kirakodásra tud koncentrálni, ami hozzájárul a rakodási teljesítmény növeléséhez.

Manfred Martens, a Sopro Bauchemie GmbH készáruraktár üzemvezetője
A Linde felkeresett minket, és kérdezte, hogy vállalkoznánk-e egy ütközésvédelmi megoldás tesztelésére, amelyet targoncára szerelnek fel, és amellyel a targoncavezető nem tudja megközelíteni a polcrendszer keretét, így megrongálni sem tudja azt. Kipróbáltuk, és jónak találtuk.

Manfred Martens, a készáruraktár üzemvezetője – Sopro Bauchemie GmbH, Wiesbaden

Kerülje el a polcrendszer megrongálódását a Linde polcvédő érzékelőjével

Tekintsük át a polcvédő érzékelő funkcióit

A Linde Anyagmozgatás polcvédő érzékelőjének intelligens fékezőasszisztense

Intelligens fékezőasszisztens

A polcvédő érzékelő 5 km/óránál kisebb menetsebességtől válik aktívvá. Az érzékelő 5 méter sugarú körön belül felismeri az akadályokat, legyen az a polcrendszer tartóoszlopa, vagy a legalsó szinten tárolt raklap, és megméri a járműtől vett távolságát. Ha a targonca menetsebessége a mért távolsághoz viszonyítva túl magas, a polcvédő érzékelő automatikusan lefékezi a targoncát.

Linde Anyagmozgatás polcvédő érzékelőjének arányos fékezése

Arányos fékezés

A polcvédő érzékelő a járművet az akadálytól mért távolság és a pillanatnyi menetsebesség függvényében, arányosan fékezi le. Így elkerülhető, hogy a targonca hirtelen álljon meg és ezzel veszélyeztesse a targoncavezetőt vagy a rakományt. Ennek ellenére a raklapokat el lehet csúsztatni a kereket tartó karok segítségével: ha az érzékelő állandó távolságot mér a raklaptól, a polcvédő érzékelő nem fékezi le a targoncát.

Polarizáltfény-érzékelők használata a Linde Anyagmozgatás polcvédő-érzékelő távolságméréséhez

A polarizált fénynek köszönhetően tökéletesen látható

A Linde polcvédő érzékelője polarizáltfény-érzékelőket használ a távolságméréshez. Ezekre az érzékelőkre jellemző, hogy még rossz látási viszonyok között is nagy pontosságúak. Az érzékelő mesterséges, vagy természetes fény színétől független, piros LED-pontja jól látható, így a vezetőnek kiegészítő tájékozódási lehetőséget jelent a különösen nagy figyelmet igénylő raktári manőverek esetén.

Khalil Miri, raktárvezető és munkavédelmi felelős, RUG SEMIN GmbH, Langen
A targoncavezetőnek nálunk a negyedik szintre is kell raklapokat betárolnia, eközben felfelé néz, lefelé pedig nem lát semmit. Ilyenkor történik a legtöbb baleset. Ezért van szükség vezetéstámogató megoldásra, amely a targoncát automatikusan lefékezi.

Khalil Miri, raktárvezető és munkavédelmi felelős – RUG SEMIN GmbH, Langen

Videó a Linde Anyagmozgatás polcvédő érzékelőjéről

A Linde polcvédő érzékelőjének előnyei

Biztonság

A rakománnyal nagy emelési magasságokban végzett manőverek esetén a polcvédő érzékelő hozzájárul a biztonságos vezetéshez.

Költséghatékonyság

A polcvédő érzékelő csökkenti az ütközések alkalmával keletkező károkat és így megtakarítja a polcok védelmi rendszereinek, illetve a sérült raktárrendszerek kicserélésének költségeit. Régebbi modellekre utólag is felszerelhető.

Pontosság

A speciális polarizált fény távolságérzékelők rossz fényviszonyok között is pontosan és jól láthatóan működnek.

Teljesítmény

A polcvédő érzékelő csak abban az esetben fékezi le a tolóoszlopos targoncát, ha a menetsebesség a mért távolsághoz viszonyítva túl magas. Ez megkönnyíti a be- és kirakodást, egyébként pedig a járműnek szabad mozgást enged.