Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Dynamic Mast Control

Biztonságos rakománykezelés hihetetlen magasságokban
Nincs oszloplengés: A Dynamic Mast Control gondoskodik a biztonságos és hatékony rakománykezelésről.

Minden lengés megakadályozása az oszlopon

A raktárterület használata drága. Ezért jönnek létre egyre magasabb raktárcsarnokok ugyanilyen magas polcokkal. Ugyanakkor ez veszélyeket is rejt magában: az ilyen környezetekben nagyon gyakran alkalmazott tolóoszlopos targoncáknál a magasság növekedésével az oszlop a rakomány terhe alatt lengeni kezd – a polccal való összeütközés, valamint a rakomány és a berendezés sérülése nehezen kerülhető el. Emiatt a járművezetőnek meg kell várnia, hogy a lengés abbamaradjon. Ez azonban értékes időt vesz igénybe. A Linde Anyagmozgatás innovatív vezetéstámogató rendszere, a Dynamic Mast Control (DMC) megoldást nyújt erre a problémára: az oszlopmozgásokat egy elektronikus – és ezáltal különösen gyors reakciókra képes – tolóhajtás egyenlíti ki célzott ellenmozgásokkal. A rendszer jelentősen gyorsabb és biztonságosabb rakománykezelési folyamatokat biztosít nagy magasságokban.

Tolóoszlopos targonca nagy magasságban lévő rakománnyal

Egészen magasra

A tolóoszlopos targoncák mintegy 50 százaléka dolgozik nyolc méter fölötti magasságban – de akár 13 méteres magasságok is előfordulnak. A Linde a Dynamic Mast Control szolgáltatással még nagyobb termelékenységet és biztonságot nyújt.

Innovációk a hatékony rakodási folyamatok érdekében

Gyorsabb, biztonságosabb, zökkenőmentesebb – a Linde átgondolt vezérlés- és hajtástechnológiája jelentősen leegyszerűsíti a nagy magasságokban történő rakodási folyamatokat. Ennek során a járművezetőnek nem kell aktívan beavatkoznia. Helyette dolgoznak a megfelelő részrendszerek – teljesen a háttérben.

Ennek során döntő fontosságú, hogy a Linde által kifejlesztett elektromos tolóhajtás a hagyományos tolóoszlopos targoncáknál alkalmazott hidraulikus hajtásnál sokkal pontosabban és finomabban vezérelhető.

Az elektromos tolóhajtás és vezérlés hatékony együttműködésének eredményeként a targoncák emelőoszlopa a használat során lényegesen csillapítottabb mozgású, így a rakománykezelés sokkal hatékonyabban végezhető: Egy-egy rakodási folyamat a DMC alkalmazásával mintegy 17 másodperccel gyorsabban zajlik. Ezenkívül a balesetekből eredő következményes költségek is csökkennek.

  • Az oszlop csúcsán elhelyezkedő érzékelők rögzítik a lengőmozgást.
  • Egyidejűleg mérőegységek határozzák meg az aktuális emelési magasságot, valamint a rakomány tömegét.
  • Az adatok feldolgozását központi vezérlőegység végzi, majd ezt követően vezérlőjeleket küld az elektromos tolóhajtásnak.
  • Az elektromos tolóhajtás célzott ellenmozgásokkal egyenlíti ki a dinamikus lengőmozgásokat, valamint az oszlop meghajlását.

Videó a Dynamic Mast Controlról
Animáció a Dynamic Mast Controlról
Videó a Dynamic Mast Controlról
Animáció a Dynamic Mast Controlról

Még nagyobb rakodási teljesítmény a DMC-vel

1. Biztonságosabban: Minden rakodási mozgás nyugodtan és stabilan zajlik. Ez növeli a járművezető és a rakomány biztonságát.

2. Gyorsabban:A járművezetőnek nem kell megvárnia, hogy az oszlop lengése megszűnjön. Ehelyett a rakományt gyorsabban elhelyezheti a polcon, és ugyanolyan gyorsan el is veheti onnan.

3. Zökkenőmentesebben:A billegő oszlopú emelővillás targonca gyakran hozzáütődik polcokhoz vagy raklapokhoz. A DMC minimálisra csökkenti ennek kockázatát – a rakomány pontosan a kívánt helyen helyezhető el.