Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Automatizált járművek R-MATIC

Automatikus és precíz emelőgép

Hatékony és pontos rakománykezelés nagy magasságban

Az R-MATIC autonóm tolóoszlopos targonca 1600 kg-ig szállítja és rakja be és ki az árukat, akár több, mint 11 méteres magasságban. Az oszlopválasztéknak köszönhetően mindenekelőtt a közepes és nagy magasságokban történő rakománykezelésnél válik be, valamint munkahelyek ellátásánál, áruraktárakban vagy anyagszállításkor. Az innovatív 3D-kamerával az R-MATIC felismeri a polcon a tárolóhelyet, valamint a raklaphelyeket. Az emelővilla állítása révén a rakomány precízen rakható ki és be. A járművek navigációjához nincs szükség kiegészítő infrastruktúrára, az biztonságosan és hatékonyan működik együtt az emberrel, a nem automatizált járművekkel, szállítószalagokkal és csomagpontokkal. A kettős üzemmód segítségével az R-MATIC manuálisan is irányítható.

Jellemzők

Biztonság

A magas biztonsági sztenderdek mellett az R-MATIC Linde-targonca az automatizált használat érdekében intelligens biztonsági rendszerrel is rendelkezik. A jármű a környezetét érzékelők segítségével ismeri fel. Ha a 2D függönylézer-rendszer akadályt észlel, a jármű csökkenti a sebességét, és szükség esetén megáll. Az automatizált tolóoszlopos targonca ezen kívül innovatív 3D-kamerát használ, valamint a raklaphelyek és rakományok felismerése és a nagy magasságban történő precíz ki- és betárolás érdekében lézert is. Emellett a Dynamic Mast Control (DMC) vezetőtámogató rendszer az oszlopmozgásokat célzott ellenmozgásokkal egyenlíti ki.

 • intelligens biztonsági rendszer
 • érzékelők a környezet felismeréséhez
 • automatikus sebességmódosítás
 • innovatív 3D-kamera a rakományok felismeréséhez
 • Dynamic Mast Control (DMC)
 • 2D függönylézer

Rakománykezelés

Az R-MATIC navigációjához nincs szükség kiegészítő infrastruktúrára. A 3D-kamerának köszönhetően a rakománykezelés akár 11 métert meghaladó magasságban is precízen, hatékonyan történik. Az automata gép mindenekelőtt a raklapok közepes és nagy magasságokban történő autonóm kezelésénél, valamint a munkaállomások szükséges alkatrészekkel vagy árukkal történő ellátásánál alkalmazható. A rakományok beazonosítása opcionálisan vonalkód- vagy RFID-leolvasóval válik lehetővé. A leolvasott adatokat az R-MATIC szükség szerint a vállalatirányítási, valamint készletkezelő rendszerek részére képes továbbítani.

 • Kiegészítő infrastruktúrát nem igénylő navigáció
 • 11 méter feletti emelési magasság
 • 3D-kamera a precíz rakománykezelésért
 • Ki- és betárolás, valamint áruszállítás
 • Kapcsolódás az IT-rendszerhez

Szerviz

A kiegészítő infrastruktúrát nem igénylő navigáció az R-MATIC intralogisztikai folyamatokhoz történő kapcsolását különösen egyszerűvé, gyorssá és zökkenőmentessé teszi. Ezáltal a rendszer illesztése és méretezése is rugalmasan megoldható. Karbantartási eljárások esetén az R-MATIC járműadatai laptop segítségével kiolvashatók és elemezhetők. Ezenfelül az összes elektronikus karbantartási rész könnyen hozzáférhető. A megszakítás nélküli munkavégzésről emellett a Linde által fejlesztett, karbantartást nem igénylő háromfázisú technológia gondoskodik.

 • egyszerű és gyors implementálás
 • rugalmas illesztés és méretezés
 • elektronikus adatelemzés
 • könnyen hozzáférhető karbantartási részek

Videók & fotók

Használatban az R-MATIC emelővillás targonca
Az új, automatizált tolóoszlopos R-MATIC targonca
A Linde automatizált tolóoszlopos R-MATIC targoncája áruraktárban közlekedik
A Linde automatizált tolóoszlopos R-MATIC targoncája Bluespottal
A Linde automatizált tolóoszlopos targoncája raklap betárolása közben
A Linde automatizált tolóoszlopos targoncája egy sorban
Használatban az R-MATIC emelővillás targonca
Az új, automatizált tolóoszlopos R-MATIC targonca
A Linde automatizált tolóoszlopos R-MATIC targoncája áruraktárban közlekedik
A Linde automatizált tolóoszlopos R-MATIC targoncája Bluespottal
A Linde automatizált tolóoszlopos targoncája raklap betárolása közben
A Linde automatizált tolóoszlopos targoncája egy sorban

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Battery voltage/rated capacity (5h) Turning radius Travel speed, with/without load
R-MATIC 1,6 (t) 8255 (mm) 48 / 560/620 [48/804] (V)/(Ah) o. kWh 1812 (mm) 14/14 (2,5/0,8) km/h

Opcionális felszereltség

Triplex-oszlopok

Az R-MATIC targoncákhoz különböző Triplex-oszlopok állnak rendelkezésre 6,85 m-től egészen 11,30 m-es emelési magasságig

Vonalkód-leolvasó

A járműn vonalkód-leolvasó is elhelyezhető, amellyel az áruk azonosíthatók, az adatok pedig szükség esetén közvetlenül a készletkezelő rendszerbe olvashatók be.

Blue-Spot

A BlueSpot™ útvonalfigyelő figyelmeztetőberendezés növeli az üzembiztonságot, mivel a LED-lámpa hang nélkül is láthatóvá teszi a targoncát.

Figyelmeztetőfények

Opcionálisan figyelmeztetőfények is kaphatók, amelyek a jármű oldaláról vagy hátsó részéről jól látható piros vagy kék fénycsíkokat vetítenek a padlóra.

Túlnyúlásérzékelő

Az opcionális túlnyúlásérzékelők felismerik, ha az áruk a raklapról oldalra kicsúsztak, és erre előre beállított szabályok szerint reagálnak. A jármű vagy megáll, vagy egy speciális lerakóhelyre viszi az ilyen raklapot.

Biztonsági léc

900 mm-nél szélesebb raklapok esetén a rakodókarnál előírás szerint biztonsági lécnek kell lennie Amennyiben kanyarban a raklap megbillen, a biztonsági léc megállítja a járművet.

Extra hangos figyelmeztetőkészülék

Különösen zajos munkakörnyezethez opcionálisan extra hangos figyelmeztetőkészülék kapható.

Kérjen ajánlatot