Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Automatizált járművek K-MATIC

Funkcionális logisztikai robotok

Megbízható logisztika szűk folyosókon

A Linde K-MATIC sorozatú autonóm magasraktári targonca akár 1500 kg tömegű rakományokat is képes legfeljebb 12 méter magasra emelni. Az intelligens geonavigációs rendszer a padlón elhelyezett vezetősínek és lézerreflektorok nélkül is biztonságosan irányítja a K-MATIC sorozatú járműveket minden szűkfolyosós alkalmazásban. A K-MATIC meghatározott folyamatlépéseket önállóan végrehajtó egyedi berendezésként és a központilag irányított robotjármű-flottája részeként is megállja a helyét. Nagy fokú funkcionalitása révén bonyolult alkalmazásokban is nagy átrakodási teljesítményt biztosít. A jármű mindezek mellett zökkenőmentesen illeszkedik az ügyfél infrastruktúrájához, például a szállítószalagokhoz vagy a csomagolóállomásokhoz. Önálló logisztikai járműként kevesebb kárt okoz a rakományokban és raklapokban, így kiválóan alkalmas a különösen nagy értékű áruk kezelésére. Könnyű és gyors karbantartásának köszönhetően a robotjármű megbízható és folyamatosan használatra kész, emellett bármikor irányítható hagyományos módon, ember által is.

Jellemzők

Biztonság

Az önvezérlő K-MATIC targonca fedélzeti biztonsági rendszerének köszönhetően érzékenyen reagál környezetére. A navigációs technikától független lézeres és kamerás biztonsági felszerelés biztonságosan irányítja a járművet az alkalmazási területen keresztül, és megbízhatóan felismeri az embereket és más akadályokat. Az önirányító szűkfolyosós targonca ezenkívül fel van szerelve különböző vészleállító gombokkal, valamint figyelmeztető villogókkal és hangjelzésekkel is.

 • A munkakörnyezet figyelése minden irányban
 • Kombinált biztonságtechnológia lézerekkel és kamerákkal
 • Akusztikus és vizuális figyelmeztető rendszer

Rakománykezelés

A K-MATIC automatikus szűkfolyosós berendezést felügyeleti szoftver irányítja, amely optimális módon koordinálja az összes használatban lévő MATIC jármű feladatait és útjait. A rendszer kompatibilis az elterjedten használt raktárkezelő és ERP-rendszerekkel, és a szükséges árumozgásokat útvonalakká, menetfeladatokká alakítja át. Az integrált távolságfigyelővel működő háromdimenziós raklapfelismerő zökkenőmentes be- és kitárolási folyamatokat biztosít a polcoknál. A lézeres és kamerás biztonsági rendszernek köszönhetően a szűkfolyosós targonca szokásos közlekedési helyzetekben is különösebb időveszteség nélkül működik. A jármű körüli terület a menetsebességtől és a kanyaroktól függően valós időben a helyzethez igazítható. Ha a jármű akadályt észlel és leáll, a munkafolyamat magától folytatódik tovább, mihelyt az út ismét szabaddá válik. Ha a alkalmazási terület megváltozik, lézeres méréssel újra fel lehet térképezni, és az eredményt be lehet vinni a rendszerbe.

 • Interfész a raktárkezelő és ERP-rendszerekhez
 • Intelligens útvonal- és feladatirányítás
 • Pontosan irányított és felügyelt raklapmozgások
 • Vezetővel és nem autonóm üzemmódban is biztonságos működés
 • Rugalmas alkalmazkodás a változásokhoz
 • A kézi üzemmódra való átállás bármikor megvalósítható

Szerviz

A járműre és az adott feladatra vonatkozó összes fontos adat megjeleníthető a jármű 7 collos, LCD-érintőképernyőjén, és egy USB-porton keresztül kiolvasható. A technikus egy PIN-kóddal aktiválhatja a szervizüzemmódot, és a könnyen hozzáférhető egységeken biztonságosan végezheti el a karbantartási feladatokat. A karbantartás szempontjából fontos adatok vezeték nélküli módon továbbíthatók, és a diagnosztikai szoftverrel kiértékelhetők. Ez lehetővé teszi a megelőző karbantartást, mivel a kopások és sérülések így időben felismerhetők, és meg lehet tervezni a szükséges ellenőrzési időpontokat és alkatrészcseréket. Így biztosítható az autonóm járművek maximális rendelkezésre állása.

 • Digitális diagnosztikai eszközök
 • Járműadatok vezeték nélküli átvitele
 • Megelőző karbantartás

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Battery voltage/rated capacity (5h) Travel speed, with/without load
K-MATIC Example 0.7 0,7 (t) 3200 (mm) 80 / 465 (V)/(Ah) o. kWh 10,5 / 10,5 km/h
K-MATIC Example 1.0 1,0 (t) 7200 (mm) 80 / 775 (V)/(Ah) o. kWh 12 / 12 km/h
K-MATIC Example 1.5 1,5 (t) 10800 (mm) 80 / 930 (V)/(Ah) o. kWh 12 / 12 km/h

Opcionális felszereltség

Akkumulátorcsere

Az akkumulátor oldalt történő cseréjéhez a Linde robusztus hengerekkel felszerelt akkukocsit kínál.

Moduláris felépítés

A K-MATIC szűkfolyosós targoncákhoz különböző akkumulátorméretek és oszlopváltozatok választhatók. Ennek köszönhetően a jármű mindig a konkrét feladatnak megfelelő módon építhető fel.

Linde BlueSpot™ kék LED-lámpákkal

Linde BlueSpot™

A Linde BlueSpot™ nagy teljesítményű LED-lámpái kellemes, de hatékony módon figyelmeztetik a munkatársakat a közelben haladó targoncára: nagy zaj, ijedség és az ezekkel járó kockázatok nélkül.

Korlátozható emelési magasság

Az emelési magasság elektronikusan korlátozható. Ezzel elkerülhetők a különböző károsodások és sérülések, például a raktár födéménél.

Biztonsági lézer

A K-MATIC az oldalsó biztonsági lézerrel módosítani tudja haladását, így még rugalmasabban alkalmazható.

Állítható villa

A villaszélesség kézileg és hidraulikusan állítható a különböző rakományhordozók be- és kitárolásához.

Kérjen ajánlatot