Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.
Két ember megy a raktárban, útjukat oldalról keresztezi egy targonca
A biztonság szimbóluma

A Linde TruckSpot

Az Allianz Zentrums für Technik (AZT) tanulmánya szerint a német közúti közlekedésben a parkolási és beállási balesetek csaknem fele tolatás közben történik. A targoncák esetében a számok még riasztóbbak: az összes baleset 55%-a járművek mögött történik. A személyi sérüléssel járó targoncabalesetek első számú oka a hátramenetben közlekedő anyagmozgató gép.

A keskeny folyosók, nehezen belátható kereszteződések és átláthatatlan területek gyakran megnehezítik a gyalogosok számára, hogy egy tolatva közlekedő targoncát időben észrevegyenek. A statikus figyelmeztetőtáblák felhívják ugyan a figyelmet és figyelmeztetnek a lehetséges veszélyekre, de a konkrét helyzetben nem mindig jelentenek hatékony segítséget. A Linde TruckSpot eszközzel az anyagmozgató gép mindig és mindenhova magával viszi figyelmeztető tábláját, és hatástalanítja a veszélyhelyzetet, még mielőtt az létrejönne.

Erős figyelmeztető hatás

A Linde TruckSpot egy optikai figyelmeztető megoldás, amely fényjelzéssel előre jelzi a közeledő járművet. A vezetővédő tető keretére szerelve a jármű mögé, a padlóra vetíti a jelet, és figyelmezteti a gyalogost, valamint a többi járművet.

A TruckSpot eszközzel a Linde új szintet ért el a közlekedőutak és a nehezen belátható kereszteződések biztonságában. Az innovatív figyelmeztető rendszer megtartja a Linde BlueSpot bevált előnyeit, és egy fontos jellemzővel kiegészíti őket: nagy méretű, erős, kontrasztos színekkel megjelenő figyelmeztető szimbólum gondoskodik a még nagyobb figyelmeztető hatásról.

Először a figyelmeztető jel, csak utána a targonca

A TruckSpot megközelítőleg négy méterről vetíti a vörös figyelmeztető háromszögben lévő targoncaszimbólumot a padlóra. Hátramenetnél a jármű maga elé küldi a jelet, és így egyértelműen mutatja, hogy melyik irányba halad a targonca. Ennek köszönhetően a sarkoknál és bejáratoknál a gyalogosok és a targoncavezetők időben tudnak reagálni. A TruckSpot úgy van felszerelve, hogy a gyalogosokat és a többi targoncavezetőt nem vakítja el.

A jel mintája, mérete és mozgása azonnal magára vonja a figyelmet, és a munkatárs automatikusan vissza tud lépni. A jel formáját és színeit tudatosan választottuk ki: a vörös háromszögben lévő fehér mezőt az egész világon ösztönösen megértik.

A TruckSpot tisztán vizuálisan működik, és ezért zajos munkakörülmények között a legjobb megoldás. A zavaró vagy irritáló figyelmeztető hangokról való lemondás tovább növeli a biztonságot, hiszen így a döntő pillanatban sem a gyalogos, sem a vezető nem ijed meg.

Egyszerű felszerelni

A modern LED-technológiának köszönhetően a TruckSpot élettartama igen hosszú, több mint 20 000 óra. A TruckSpot ellensúlyos és tolóoszlopos targoncákon is használható, továbbá gyárilag és utólag felszerelve egyaránt elérhető. Így a már meglévő flotta is felszerelhető ezzel az újfajta optikai figyelmeztetőjelzéssel.

A Linde TruckSpot hátramenetkor figyelmeztető jelzést vetít a padlóra, így hívja fel a figyelmet a közeledő járműre.

Az előnyök áttekintése

  • Időben figyelmezteti a munkatársakat
  • A mozgó, világos figyelmeztető jel felhívja magára a figyelmet
  • Mindenki ösztönösen figyelmeztető jelként értelmezi
  • Világosan mutatja a menetirányt
  • Nem használ zavaró akusztikus jelzést
  • Zajos környezetben is optimális figyelmeztető hatásra törekszik
  • Nem vakítja el a gyalogosokat