Komissiózás az első és második szinten

A V08 sorozatú alacsony emelésű komissiózó targoncák egy függőlegesen kitolható emelőplatformmal vannak felszerelve, amely a vezetőt akár 1,2 méteres magasságba is fel tudja emelni, így komissiózás közben kényelmesen elérhető a második polcszint. A V08 sorozatú targonca két különböző kivitelben kapható: a V08-01 modell emelővillája szerves egységet képez a vezetőállással, amelyhez padlószinten kapcsolódik. A hosszú alvázú kivitelben az emelővilla összesen 1000 kg tömeget tud felemelni. A rövidebb kivitelben az emelővilla teherbírása 700 kg, amivel a jármű jobban manőverezhető. A V08-02 modell egy kiegészítő emelőfunkcióval van ellátva, amelynek segítségével a vezető külön tudja emelni és süllyeszteni az emelővillát. Ez lehetővé teszi a rakománytartó kényelmes magasságra való beállítását be- és kirakodáskor.

Jellemzők

Biztonság

A V08 targoncák vezetőállásának külső éle enyhén felfelé van lekerekítve. Ez megkönnyíti a vezető be- és kiszállását, és – különösen felemelt platform esetén – fokozza a biztonságot. A V08-02 vezetőplatformjára oldalrácsok is felszerelhetők, amelyek leesés ellen nyújtanak védelmet, és növelik a vezető biztonságérzetét. A jármű robusztus alvázára fém lökhárítókat és – opcionális tartozékként – gumiburkolatot lehet felszerelni, amelyek kisebb ütközéseknél védik a vezetőt és az árut. Opcióként a járművek elülső LED-fényszórókkal és a Linde BlueSpot™ világítórendszerrel is felszerelhetők, amely a haladási irányban figyelmeztetésként egy kék fénypontot vetít a padlóra a gyalogosok vagy más járművek számára. A vezetőállás teljes padlófelülete holtember-kapcsolóként működik. Ha a vezető elhagyja a platformot vagy megnyomja a vészkapcsolót, a jármű automatikusan lefékez. A felborulás megelőzése érdekében haladás közben a fékteljesítmény automatikusan a rakomány tömegéhez igazodik, kanyarokban pedig automatikusan csökken a sebesség.

 • Megemelt külső él a nagyobb lépésbiztonság érdekében
 • Fémből vagy gumiból készült lökhárítók
 • LED-fényszórók és BlueSpot™ opcionális
 • Holtember-kapcsolóként működő platformpadló

Ergonómia

A V08 alacsony emelésű komissiózó targoncák az intuitív kezelésű Linde-kormánykerékkel irányíthatók. Ennek magassága állítható, így a vezető mindig hátkímélő helyzetben tud dolgozni. A tágas vezetőállás mindössze 14,5 cm magas beszállási magassága igen előnyös, ha gyakran kell be- és kiszállni. A vezetőállás padlóján elhelyezett csúszásálló gumiborítás fokozza a biztonságot és csökkenti a csúszásveszélyt. A V08 tágas rekeszeszeiben kényelmesen elhelyezhetők a munkavégzéshez szükséges eszközök. A szkenner, csipeszes írótábla, fóliatekercs és más eszközök rögzítéséhez további tartók is elhelyezhetők a targoncán. A többfunkciós színes kijelzőn egyetlen pillantással áttekinthetők a járműre vonatkozó fontosabb információk.

 • Állítható magasságú Linde-kormánykerék
 • Tágas beszálló és kis belépési magasság
 • Csúszásmentes gumiborítás
 • Tágas tárolórekeszek

Rakománykezelés

A V08 sorozatú targoncák emelőplatformja 1,2 m magasságba emelhető, így a vezető a második polcszintet is kényelmesen eléri. A Linde OptiLift emelőoszlop-vezérlés sima, folyamatos emelőmozgásokkal könnyíti meg a kezelést. A járműkiviteltől függően a 2,3 kW-os motorral hajtott V08 targoncák rakománnyal együtt is akár 10 km/h sebességre képesek. A pontos és önközpontosító szervokormányzás mindig a nyomvonalon tartja a járművet. A kürt, a fény, az emelő és az összes menetfunkció pillangóvezérlésű kezelőszervei a Linde-kormánykeréken találhatók, és egyetlen kézzel is intuitív módon használhatók. Ezenkívül a V08-02 gyalogkíséretű funkcióval is rendelkezik: a komissiózó targonca a jármű külső oldalán elhelyezett nyomógombokkal működtethető, miközben a kezelő mellette halad. A jármű így kényelmesen mozgatható előre és hátra, anélkül, hogy a vezetőnek rövid szakaszokon újra be kellene szállnia. A V08-02 kiegészítő emelőjével a vezető mindig a megfelelő munkamagasságba tudja emelni a raklapot.

 • 1,2 m magasságig emelhető emelőplatform
 • A Linde OptiLift sima, folyamatos emelőmozgást biztosít
 • Nagy teljesítményű, 2,3 kW-os motor
 • A Linde-kormányba integrált menetfunkciók
 • Gyalogkíséretű üzemmód a gyalogosan használt szakaszokhoz

Szerviz

Ütközés esetén robusztus burkolat és több lökhárító védi a V08 targoncák alvázát. Stabil, csak kevés karbantartást igénylő konstrukciójukból adódóan a komissiózó targoncák hosszú karbantartási időközöket és rendelkezésre állási időt biztosítanak. Az érintésmentes érintkezők nem kopnak, ezért csak ritkán szorulnak cserére. Karbantartás esetén a V08 targoncák CAN-bus csatlakozása egyszerűbbé teszi a szervizfolyamatokat: a szerviztechnikus egyszerűen kiolvassa a jármű rendszeradatait, majd ezek elemzésével gyors és pontos hibakeresést végez laptopon. A szervizmunkák azonnal elvégezhetők, mert a jármű valamennyi fontos alkatrészéhez könnyű a hozzáférés. A kábelek és kábelkötegek elrendezése jól áttekinthető, ami csökkenti a karbantartás időigényét.

 • Robusztus burkolat lökhárítókkal
 • Hosszú karbantartási időközök
 • CAN-bus csatlakozás
 • Könnyen hozzáférhető alkatrészek

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
V 08-01 (1000kg) 1,0 (t) 1050 (mm) 10 / 10 km/h 1742 (mm) 24 / 345/375 (V)/(Ah) o. kWh
V 08-01 (700kg) 0,7 (t) 1050 (mm) 9 / 10 km/h 1345 (mm) 24 / 345/375 (V)/(Ah) o. kWh
V 08-02 0,8 (t) 1050 (mm) 9 / 10 km/h 1569 (mm) 24 / 400/500 (V)/(Ah) o. kWh

Opcionális felszereltség

A Linde V08 sorozatú komissiózó targoncájának lökhárítója ütközés esetén védelmet nyújt a vezetőnek.

Lökhárító

A lökhárító csökkenti az ütközés esetén fellépő rázkódásokat, növelve ezzel a vezető, a jármű és az infrastruktúra, például a polcok biztonságát.

Gyalogkíséretű üzemmódban a Linde V08 targoncája kívülről is kezelhető.

Gyalogkíséretű üzemmód

A jármű mindkét oldalán nyomógombok vannak elhelyezve. Ezekkel tudja a vezető kívülről irányítani a komissiózó targoncát, miközben mellette gyalogol. A gyalogkíséretű üzemmódban a jármű kényelmesen mozgatható előre és hátra, anélkül, hogy rövid szakaszoknál a vezetőnek újra be kellene szállnia.

Párnázott térdvédő

A párnázott térdvédőnek köszönhetően a vezető hosszabb időn át is kényelmes, fáradságmentes testhelyzetben tud dolgozni a vezetőplatformon.

A Linde V08 sorozatú komissiózó targoncájának Linde BlueSpot™ világítórendszere növeli a munkabiztonságot.

Linde BlueSpot™

A Linde útvonalfigyelő figyelmeztetőberendezése, a BlueSpot™ az útvonalra kék fényt vetítve növeli az üzembiztonságot: a LED-lámpa zaj nélkül teszi láthatóvá a targoncát.

A komissiózáshoz használt különböző munkaeszközök rögzítésére szolgáló Linde tartók.

Munkaeszköztartók

A szkenner, csipeszes írótábla, fóliatekercs és más eszközök rögzítésére szolgáló tartókkal a vezető a saját igényei szerint tudja kialakítani a vezetőállást.

A Linde V08 sorozatú komissiózó targoncája lítiumion-akkumulátorral

Lítium-ion technológia

Az innovatív Lítium-ion technológia alkalmazásával az akkumulátorokat szobahőmérsékleten kb. 1,1 óra alatt teljesen fel lehet tölteni.

A Linde V08 sorozatú komissiózó targoncája állítható magasságú kormánykerékkel.

Állítható magasságú kormánykerék

A Linde-kormány magassága a járművezető testmagasságának és pozíciójának megfelelően állítható, ami még ergonomikusabbá teszi a munkavégzést.

A Linde V08 sorozatú komissiózó targoncájának oldalrácsai további védelmet nyújtanak a vezetőnek.

Oldalrácsok

A V08-02 vezetőplatformjára oldalrácsok is felszerelhetők, amelyek védelmet nyújtanak a vezetőnek leesés ellen.

Kérjen ajánlatot