Komissiózási megoldások az első és második állványszinthez

A V08 sorozatú alacsony emelésű komissiózó targonca emelhető vezetőplatformja két alapkivitelben érhető el: az egyik a közvetlenül a platformhoz erősített emelővilláknak köszönhetően egy járható teherfelvevőt, a másik a kiegészítő emelő révén egy állítható magasságú rakományfelületet biztosít. Ehhez jön még számos modul és felszerelés, amelyek a felhasználásnak megfelelően egyedileg konfigurálhatók. Ily módon a jármű mindig ergonomikus munkakörülményeket és nagy átrakodási teljesítményt biztosít az alsó polcszinteken. A járható rakfelülettel felszerelt változatba például rövidebb emelővillák vannak beépítve. Ez kisebb fordulási sugárról gondoskodik, ami hasznos lehet, ha a csarnokban kevés a hely. A kezelő számára kedvező az is, hogy a kezelőállás az akkumulátor mögött található. Ezzel csökken a testi igénybevétel és nő a komissiózási teljesítmény. A teherbírás – változattól függően – 700 és 1000 kg között van.

Jellemzők

Biztonság

Menet és emelés közben a vezető mindig védve van a jármű körvonalain belül. Ha a kezelő elengedi a menetkapcsolót, a jármű automatikusan lefékez. Ez tovább csökkenti a balesetveszélyt. A kiegészítő emelővel ellátott változatokban egy nagy háttámla szolgálja a biztos állást. Az emelőmozgás közben a vezetőnek optimális rálátása van az emelővillára. Ezenkívül külön rendelhető oldalrudak védik a járműből való oldalirányú kieséstől.

 • Biztonságos állóplatform
 • Csökkentett sebesség a kanyarokban
 • Biztonságos állást elősegítő oldaltámla a kiegészítő emelővel ellátott változatban
 • Külön rendelhető oldalrudak

Ergonómia

A jármű széles és lapos belépője megkönnyíti a vezetőnek a be- és kiszállást. A rugós vezetőplatform nemcsak csillapítja a rázkódásokat, hanem holtember-érzékelőként is működik. A központi kormányvezérlés két ergonomikus kialakítású fogantyút tartalmaz, amelyekbe az összes kezelőelem be van építve. A platform a Soft Landing funkció lábbal történő kezelése révén finoman érkezik le alsó helyzetébe. Ez szintén védi a vezetőt a rázkódásoktól.

 • Alacsony és széles belépő
 • Csillapítással és holtember-érzékelővel ellátott szőnyeg
 • Minden kezelőelemet tartalmazó központi kormányvezérlés
 • Finoman lesüllyeszthető platform

Rakománykezelés

A kezelő a V08 különböző változataiban fáradság nélkül éri el a rakfelületet: a 01 járműverzióban az emelővillák közvetlenül a vezetőplatformba vannak hegesztve. A vezető ráléphet a felvett raklapra, és lehelyezheti az árukat. A 02 járműváltozat egy olyan kiegészítő emelőt tartalmaz, amellyel a vezető a raklapot ergonomikus magasságba tudja emelni. A lehelyezés így nem igényel nagy erőkifejtést, és gyorsabb lesz a komissiózás tempója. A V08 sorozatú komissiózó targoncával a kezelő általában gyorsabban jut el a kívánt állványszinthez, mivel a jármű akár haladás közben is fel tudja emelni a platformot. A süllyesztést a kezelő kényelmesen, egy lábkapcsolóval indítja el. Az automatikusan középre tartó szervokormányzás rendkívül pontossá teszi az egyenes vonalú haladást, amivel idő takarítható meg.

 • Haladás és emelés egyidejűleg
 • A platform süllyesztését irányító lábkapcsoló
 • A platform emelése a Linde OptiLift funkcióval
 • Automatikusan középre tartó szervokormányzás

Szerviz

A háromfázisú váltakozó áramú motor por és szennyeződés ellen védett, így nem igényel karbantartást. A szerviztechnikus a karbantartás szempontjából fontos alkatrészeket a szervizfedél levétele után könnyen el tudja érni. Az aktuális műszaki paramétereket azután egy CAN-busz csatlakozáson keresztül ki tudja olvasni, és hordozható számítógépén ellenőrizni tudja őket. Az akkumulátort oldalt kell cserélni egy görgőpályán keresztül. A kerekek szintén egyszerűen cserélhetők le. A fontosabb egységek, mint a karosszéria, az oszlop és a villa robusztus kivitelűek, ami hosszabb élettartamot kölcsönöz a komissiózó targoncának.

 • Karbantartásmentes háromfázisú váltakozó áramú motor
 • CAN-busz csatlakozáson keresztül elérhető műszaki adatok
 • Egyszerűen elérhető szervizpontok
 • Gyors akkumulátor- és kerékcsere

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Battery voltage/rated capacity (5h) Lift Travel speed, with/without load
V 08 01 (1000kg) 1,0 (t) 24 / 375 (V)/(Ah) 1065 (mm) 10 / 10 (km/h)
V 08 01 (700kg) 0,7 (t) 24 / 500 (V)/(Ah) 1065 (mm) 10 / 10 (km/h)
V 08 02 0,8 (t) 24 / 500 (V)/(Ah) 1065 (mm) 10 / 10 (km/h)

Opcionális felszereltség

Tárolórekesz

Az elöl található nagy rekeszbe – amely a platformmal együtt emelkedik – akár 50 kg össztömegű áruk is elhelyezhetők.

Képernyőfelvétel a Linde connect: desk flottakezelő szoftverének „műszerfaláról”, amelyen jól áttekinthető a flotta összes adata.

Flottakezelés

A Linde connect: nevű flottakezelő rendszere többek között a járműkihasználás optimalizálásában és a szervizelés tervezésében segíti az üzemeltetőt.

Tartórúd

A járható rakományplatformmal ellátott típusokban keretes tartórúd is található. Ez főleg emelés közben nyújt fokozott biztonságot a vezetőnek.

Komissiózó csomag

A forgatható csíptetőtábla mellett a csomaghoz tartozik még egy széles tárolórekesz is a jármű elején.

Gombok a gyalogkísérethez

A jármű mindkét oldalán, az ülés mellett gombok vannak elhelyezve a lassú menetekhez. A vezető ezekkel tudja kívülről irányítani a komissiózó targoncát, és közben a jármű mellett kényelmesen a következő kigyűjtési ponthoz tud menni.

Előkészített terminálhely

Előkészített hely az adatterminál számára, leolvasóberendezés az elülső kengyelnél, valamint egy csíptetőtábla.

Balesetek figyelése

Akár vezetési hiba, egyenetlen útfelület vagy szakszerűtlen járműhasználat az ok, egy speciális érzékelő regisztrálja a rázkódásokat. Az adatok flottakezelő szoftverrel történő kiértékelése rámutat a balesetek és károsodások okára.

Részletes ábra arról a billentyűzetről, amelyen a vezető megadja a PIN-kódot a jármű elindításához.

Hozzáférés-vezérlés

A connect: flottakezelő szoftver hozzáférés-vezérlő funkciója gondoskodik arról, hogy a járműveket csak arra jogosultak használhassák. A járművezetőnek a munka megkezdése előtt azonosítania kell magát PIN-kóddal vagy RFID-kártyával.

Kérjen ajánlatot