Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

A manőverezés új királyai

2020. nov. 16.

Keskenyek és nagyon könnyen irányíthatóak, ugyanakkor a legnagyobb megbízhatóságot és teherbírást kínálják: a Linde új, egyedülálló targoncái. Az Euro raklapnál keskenyebb Linde T20 FP és Linde T25 FP raklapemelő targoncák (2,0 és 2,5 tonna teherbírású) és a Linde D10 FP kétszintes rakodó (1,0 tonnás teherbírású) lenyűgözik a vásárlókat teherbírásukkal, könnyű kezelhetőségükkel és széleskörű kényelmi és biztonsági funkcióikkal.

Akik raklapok tucatjait helyezik el szűk teherautók rakodási területein, vagy napi szinten előre-hátra mozgatják azokat a munkaállomások között, tisztában vannak azzal, hogy minden centiméter számít! Minél keskenyebb és könnyebben irányítható a jármű, annál könnyebb vele dolgozni. Az új Linde T20 FP és Linde T25 FP raklapemelő targoncák tökéletesen megfelelnek ezeknek a követelménynek. A mindössze 720 milliméter széles alváznak és az elektromos szervokormánynak köszönhetően a raklapszállítók különösen fordulékonyak, így a legszűkebb helyeken is pontosan manőverezhetőek. Mivel a járművek keskenyebbek, mint az általuk szállított Euro raklapok, megakadályozzák a raklapemelő oldalfalainak károsodását is.

A Linde D10 FP kétszintes rakodó ideális választás abban az esetben, ha valóban szűk hely áll a rendelkezésre. A D10 FP rakodó egyszerre két raklapot is tud szállítani, összesített vonóereje 2000 kg (1t / 1t).

A három új modell mindegyike rögzített állóplatformmal rendelkezik. Az állítható magasságú vezérlőkar pontosan beállítható az adott vezető egyéni adottságaihoz. A párnázott háttámla tovább javítja a kényelmet, és tartós munkavégzés közben kényelmes, fáradságmentes testtartást tesz lehetővé. Az opcionális, teljesen rugózott platform a rezgések és rázkódások elnyelésével csökkenti a vezető munka közbeni terhelését. A nagy tárolórekeszekben bőséges hely van a munkaeszközök tárolására, ezzel is megkönnyítve a vezető munkáját. Az ergonomikus kialakítású kormány mindkét oldalán könnyen kezelhető vezérlőkarok találhatók, így az összes vezetési és emelési funkció akár egy kézzel is működtethető.

A biztonságos munkavégzés érdekében, a targoncák zavartalan kilátást biztosítanak a kezelő számára az útra és a rakományra egyaránt. Az egymástól függetlenül működő fékrendszerek minden vezetési helyzetben védik a vezetőt és a rakományt, a vezetőplatform egésze pedig holtember-kapcsolóként működik, azaz a fékrendszer automatikusan beavatkozik, ha a vezető elhagyja a járművet, akár lejtőn is. A felborulások elkerülése érdekében a gép a kanyarokban állítja a sebességet.

A targoncák robusztus kialakítású acél alváza az éleknél le van kerekítve, a talajtól való távolsága pedig mindössze 4 cm. Ez minimálisra csökkenti a sérülések kockázatát. A kezelő kezét széles kezelőkar-fogantyú védi. Egyéb biztonsági funkciókat is tartalmaznak, mint például a Linde Curve Control, Linde Speed ​​Management. Ezek a biztonsági funkciók segítségével az elektronika a hajtás teljesítményleadását és a legnagyobb sebességet automatikusan a környezethez és a menethelyzethez igazítja. A Linde BlueSpot™, amely szintén a biztonságot növeli, a vezetőfülke tetőkeretében rögzített LED-lámpa, kék figyelmeztetőpontot vetít a padlózatra. Így a gyalogosan közlekedőket és más targoncavezetőket is figyelmezteti a feléjük közeledő járműre.

Az erős, 2,3, illetve 3 kW-os motor dinamikusan gyorsítja fel a targoncát, akár 14 km/h végsebességre. A rendelkezésre álló "speed management" funkció a felső villán lévő rakomány tömegétől függően optimálisra állítja be a sebességet. Ennek köszönhetően kiválóan alkalmas teherautók be- és kirakodására, továbbá közepes és hosszú távolságokon való szállításra.

Az új modellek másik nagy előnye a hozzájuk tartozó felszerelések széles választéka. Ezek lehetővé teszik, hogy az adott feladatnak megfelelően lehessen az adott munkát elvégezni. Íme néhány példa:

  • Állítható magasságú kormány: a vezető magasságától függően a kormánykerék 110 milliméteres magasságig emelhető.
  • Kerekek: három különböző csillapítási szint áll rendelkezésre, a stabilitás és a tapadás optimális keverékének elérése érdekében.
  • Flottakezelés: a Linde „connect” flottakezelő rendszer pontosan azokat az információkat bocsátja rendelkezésre, amelyekre a flottaüzemeltetőknek saját járműveik hatékony alkalmazásához szükségük van – függetlenül a telephelytől és flottamérettől, új vagy készleten lévő járművektől vagy más gyártók gépeitől.
  • Fedélzeti töltő: a külön rendelhető és helytől függetlenül, bármely hálózati aljzathoz csatlakoztatva használható nagyfrekvenciás fedélzeti töltőberendezés könnyen kezelhető, és gyors akkumulátortöltést tesz lehetővé. A nagy hatásfok, a hőmérséklet-vezérelt töltés és a töltés automatikus fenntartása és kiegyenlítése energetikailag hatékony töltési folyamatot biztosít. Ez feleslegessé teszi a külön töltőhelyiséget.
  • Multifunkcionális színes kijelző: az összes fontos járműparaméter, például az üzemóra, a töltöttségi állapot, valamint a karbantartási és hibaüzenetek vizuálisan jelennek meg.

Színes termékkínálatunk még számtalan lehetőséget rejt magában, beleértve egy hűtőházakhoz készült változatot, amely -35 Celsius fokos környezeti hőmérsékletig alkalmazható, konzolokat az adatterminálokhoz, szkennereket és zsugorfóliákat, illetve a tárolórekeszek széles választékát, valamint tehergörgők különböző verzióit.