Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Sokoldalú rakományszállítás minden alkalmazási területen

A P-MATIC sorozatú autonóm, állóplatformos elektromos vontatót szűk helyeken való rakományszállításra alakították ki. 3000 és 5000 kg közötti tömegű vontatott terhek mozgatására alkalmas. Raktárakban és ipari üzemekben általában gyártási anyagok és hulladékok szállítására és nagyobb rakományszerelvények vontatására használják. A különálló járműként vagy autonóm flotta részeként használható vontató a gyártástól az értékesítésig terjedő teljes szállítási lánc integrált összekötő elemeként működik. A sokoldalú és robusztus járműveket kiváló teljesítményű, karbantartásmentes, nagy nyomatékú háromfázisú váltakozó áramú motor hajtja.

Jellemzők

Biztonság

Intelligens biztonsági rendszerének köszönhetően a Linde P-MATIC vontató optikailag érzékeli munkakörnyezetét, és adaptív módon reagál rá. Ez a rendszer lézerdetektoraival és háromdimenziós kamerájával a mozgó és álló akadályokat egyaránt megbízhatóan észleli. Akadály észlelése esetén csökkenti sebességét vagy állva marad, amíg az embert, járművet vagy más akadályt el nem távolítják vagy az el nem hagyja a felügyelt zónát. Ez a technológia a lehető legnagyobb termelékenységet a lehető legnagyobb biztonsággal egyesíti. A P-MATIC biztonsági funkcióit két vészleállító gomb, valamint figyelmeztető hangjelzések és villogólámpák egészítik ki.

 • A környezet optikai észlelése
 • Kombinált lézer- és kamerás technika
 • Optimális sebességmeghatározás
 • Akusztikus és vizuális figyelmeztető rendszer

A jármű kezelése

Az alkalmazott geonavigációs rendszerhez nincs szükség lézerreflektorokra vagy padlón elhelyezett vezetősínekre, így az rugalmas és méretre szabható. A P-MATIC különálló járműként vagy egy flotta részeként egyaránt könnyen a helyi adottságokhoz igazítható. Az automatizált berendezésekkel – például kapukkal vagy görgőpályákkal – folytatandó adatkommunikáció egyszerűen kialakítható, és a jármű a vezérlőszoftveren keresztül integrálható a raktárgazdálkodási és ERP-rendszerekbe. A P-MATIC ezenkívül az automatikus és kézi üzemmód közötti gyors váltást is lehetővé teszi.

 • Központosított kormányzás
 • Infrastruktúrát nem igénylő navigáció
 • Könnyű átkapcsolás kézi vezérlésre
 • Kommunikáció más automatizált berendezésekkel

Szerviz

A Linde P-MATIC sorozatú vontatójának összes adata kiolvasható egy hordozható szervizszámítógépre, és a megfelelő szoftvereszközökkel elemezhető. Másik lehetőségként a jármű felügyelete és beállítása számítógépes távdiagnosztika keretében is megoldható. A P-MATIC vontatót úgy tervezték, hogy nagy fokú rendelkezésre állást tudjon biztosítani. Ennek megfelelően mindegyik elektronikus karbantartási egységéhez könnyen hozzá lehet férni. A vontatót a Linde által kifejlesztett, karbantartást nem igénylő háromfázisú váltakozó áramú elektromos motor hajtja, amelynek köszönhetően a vontató kevés leállással használható.

 • Digitális diagnosztikai eszközök
 • Távvezérelt felügyelet
 • Karbantartásmentes háromfázisú váltakozó áramú motor

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Battery voltage/rated capacity (5h) Turning radius Travel speed, with/without load
P-MATIC 5,0 (t) 24 / 460/500 (V)/(Ah) o. kWh 1485 (mm) 8/8 (max. 7,2/-) km/h

Opcionális felszereltség

Linde BlueSpot™ kék LED-lámpákkal

Linde BlueSpot™

Az útvonalfigyelő figyelmeztetőberendezésA Linde BlueSpot™az útvonalra kék fényt vetítve növeli az üzembiztonságot: a LED-lámpa zaj nélkül teszi láthatóvá a targoncát.

Zselés akkumulátor

A P-MATIC zselés akkumulátorral is kapható. Ennek folyadékvesztesége minimális, nem igényel szellőztetést, és zárt állapotban is tölthető.

Hosszabbítókábel

Az önvezérlő P-MATIC vontatóhoz külön rendelésre mellékelhető egy háromméteres hosszabbítókábel is a töltéshez. Ez növeli a hajtóakkumulátor töltésének térbeli rugalmasságát.

Lézerfüggöny

A P-MATIC biztonsági rendszere külön rendelésre felszerelhető egy kétdimenziós oldalsó lézerfüggönnyel is, ami növeli a biztonságot az olyan helyeken, ahol rendszeresen sok ember és jármű fordul meg.

Kiegészítő kürt

A P-MATIC vontató felszerelhető az alapfelszereltséghez tartozónál hangosabb figyelmeztető kürttel is. Ez növeli a biztonságot a hangos helyeken.

Kérjen ajánlatot