Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Hatékony rakománykezelés kis emelési magasságokban

A Linde MH L-MATIC sorozatú autonóm elektromos raklapemelője kis magasságokban való be- és kitárolásra, szakaszos szállításra és kétszintes rakodásra alkalmas. Maximális teherbírása 1200 kg, emelési magassága 1,90 méter. Az infrastruktúrát nem igénylő geonavigáció révén az L-MATIC rugalmasan alkalmazható mind önálló járműként, mind pedig egy automatizált flotta részeként. A robotjármű biztonságosan és hatékonyan képes együttműködni személyekkel, nem automatizált járművekkel vagy az ügyfél infrastruktúrájával, például szállítópályákkal és csomagolóállomásokkal. Ezenkívül bármikor működtethető manuális üzemmódban is, például ha vészhelyzetben azonnal ki kell vezetni a veszélyzónából, vagy ha hirtelen egy másik feladatot kell végrehajtani vele.

Jellemzők

Biztonság

Az átfogó lézeres és kamerás biztonsági felszereléseknek köszönhetően az L-MATIC folyamatosan figyeli munkakörnyezetét, és megbízhatóan reagál, ha emberek, más járművek vagy egyéb objektumok akadályozzák a haladásban vagy a munkavégzésben. A rendszer ilyenkor valós időben a haladási sebességhez és a kormányzási szöghöz igazítja a felügyelt zónát. Emellett több vészkikapcsoló gomb, továbbá optikai és akusztikai figyelmeztető jelzések is kiegészítik az L-MATIC biztonsági felszereltségét.

 • A munkakörnyezet figyelése minden irányban
 • Kombinált biztonságtechnológia lézerekkel és kamerákkal
 • Akusztikus és vizuális figyelmeztető rendszer

A jármű kezelése

Akár különálló járműként, akár egy automatizált flotta részeként működik, az L-MATIC targoncát felügyeleti szoftver irányítja. A jármű ezen keresztül ugyanolyan könnyen kommunikál a többi automatizált berendezéssel (például kapukkal és görgőpályákkal), mint amilyen egyszerűen integrálható az ügyfél raktárkezelő vagy ERP-rendszereibe. A rendszer kiszámítja a menetfeladatok optimális kiadását és az útvonalakat. A kiérlelt biztonságtechnikai megoldásoknak köszönhetően az L-MATIC a fennakadások után önállóan újrakezdi a munkát, ha az emberek vagy más akadályok már nincsenek a felügyelt zónában. Ha a kezelő manuálisan kívánja működtetni a járművet, egyszerűen csak meg kell ragadnia a kezelőkart.

 • Interfész a raktárkezelő és ERP-rendszerekhez
 • Intelligens útvonal- és feladatirányítás
 • Pontosan irányított és felügyelt raklapmozgások
 • Vezetővel és nem autonóm üzemmódban is biztonságos működés
 • Rugalmas alkalmazkodás a változásokhoz
 • Bármikor átállítható kézi üzemmódra

Szerviz

Az L-MATIC sorozatú járműveket hosszú idejű használatra tervezték. A járművek nagymértékű rendelkezésre állásához nagyban hozzájárul a karbantartást nem igénylő háromfázisú váltakozó áramú motor, és az a tény, hogy minden elektronikus és gépészeti egység könnyen elérhető. Az L-MATIC karbantartása szempontjából fontos járműadatok egyszerűen kiolvashatók egy hordozható szervizszámítógéppel. Mindezek mellett egy távdiagnosztikai rendszer létesítésére is lehetőség van.

 • Digitális diagnosztikai eszközök
 • Megelőző karbantartás
 • Karbantartást nem igénylő háromfázisú motor

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Battery voltage/rated capacity (5h) Travel speed, with/without load
L-MATIC 1,2 / (2,0) (t) 1924 (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh 6/6 (max. 7,2/2,9) km/h

Opcionális felszereltség

Vonalkódolvasó

A jármű felszerelhető egy vonalkódolvasóval is, amellyel a rakományon lévő adatok közvetlenül beolvashatók az árugazdálkodási rendszerbe.

Linde BlueSpot™ kék LED-lámpákkal

Linde BlueSpot™

ALinde BlueSpot™nagy teljesítményű LED-lámpái kellemes, de hatékony módon figyelmeztetik a munkatársakat a közelben haladó targoncára: nagy zaj, ijedség és az ezekkel járó kockázatok nélkül.

Rakománypozicionálás

Az L-MATIC elektromos raklapemelő külön rendelésre felszerelhető a raklap pozícióját felügyelő érzékelővel.

Kétdimenziós lézerfüggöny

Az L-MATIC kiegészíthető még egy kétdimenziós lézerfüggönnyel is, amely a környezet letapogatásában működik közre a biztonság javítása érdekében.

Kiegészítő kürt

Az L-MATIC ellátható egy kiegészítő kürttel is. Ez erősen zajos környezetben is jól hallhatóvá teszi az elektromos raklapemelőt.

Kérjen ajánlatot