Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.
Az R20–R25 F sorozatú tolóoszlopos targonca nézete

Tolóoszlopos targonca R20–R25 F

Hosszú rakományok fordulékony szállítói

Négyutas tolóoszlopos targoncák szűk folyosókhoz

Az R20–R25 F sorozatú négyutas tolóoszlopos targoncákat szokatlanul hosszú tárgyak szűk folyosókon való szállítására tervezték. Ennek megfelelően nemcsak előre- és hátrafelé, hanem mindkét irányban oldalra is tudnak mozogni. Két méterig terjedő szélességben állítható villáikkal rendkívül hosszú rakományok biztonságos szállítására és rakatolására is alkalmasak. 9,5 méterig terjedő emelési magasságukkal magasraktárakban is megállják a helyüket. Az R20–R25 F sorozatú targoncák akár 2500 kg tömegű terheket is gond nélkül tudnak kezelni. Ennek megfelelően elsősorban hosszú és nehéz rakományok kezelésére alkalmasak, amilyenek például az acéltartók vagy az építő- és faiparban használatos fagerendák, de használhatók gyártóberendezésekhez és a logisztikai ágazatban is.

Jellemzők

Biztonság

A négyutas R20–R25 F sorozatú targoncák olyan rögzítőfékkel vannak felszerelve, amely automatikusan működésbe lép, ha a vezető leszáll a járműről, ami biztonságosabbá teszi a rámpákon és emelkedőkön való állást. A hajtókeréknél lévő elektromágneses fék és a jobb oldali kettős rakománytartó keréknél található hidraulikus fék kombinációja minden vezetési helyzetben pontos fékezést biztosít. A nagy szilárdságú és átlátszó polikarbonát védőlemez egyrészt védi a vezetőt a lezuhanó rakományoktól, másrészt minden irányban jó kilátást nyújt. A végállás-csillapító finoman csökkenti az oszlopelőtolás és az emelés végsebességét a maximális emelési magasság vagy a maximális előtolás elérésekor. Ezenkívül a targonca egy erre szolgáló kiegészítő funkció révén egy bizonyos emelési magasságtól kezdve automatikusan kúszási sebességre vált a rakomány biztonságos lehelyezése vagy felvétele érdekében. A Linde Curve Assist a kanyarokban arányosan kiigazítja targonca sebességét.

 • Automatikus rögzítőfék
 • Fék a hajtó- és a kettős rakománytartó keréknél
 • Védőlemez a vezető és az oszlop között
 • Emelési és előtolási végállás-csillapítás
 • Kúszási sebesség alkalmazása az emelési magasság függvényében
 • Linde Curve Assist

Ergonómia

A lehető legkisebb fáradsággal járó munkavégzés érdekében a Linde R20–R25 F sorozatú targoncáit a vezetők ergonómiai igényeit minden tekintetben figyelembe véve alakították ki. A vezetőülést, a kezelőpultot és a padlómagasságot egyaránt tetszés szerint be lehet állítani, ami jelentősen növeli a vezető kényelmét. A hatékony munkavégzésről az intuitív módon használható és ergonomikusan elrendezett kezelőelemek gondoskodnak, a be- és kiszállást pedig egy kapaszkodóval ellátott alacsony belépő könnyíti meg.

 • Állítható vezetőülés
 • Egyedileg állítható kezelőszervek
 • Állítható magasságú padlólemez
 • Alacsony belépő kapaszkodóval

Rakománykezelés

A négyutas R20–R25 F targoncák sokoldalúságukkal a feszítőkaros targoncák, az ellensúlyos targoncák, a tolóoszlopos targoncák és az oldalvillás targoncák tulajdonságait egyesítik. A 360 fokos intuitív vezérlés optimális fordulékonyságot eredményez. A választható módon manuálisan vagy hidraulikusan állítható villatávolság nagy rugalmasságot biztosít mind a széles és hosszú rakományok, mind a standard raklapok kezelésében. A gyors emelési és menetsebesség a különböző biztonsági funkciókkal – így például a végállás-csillapítással, valamint a rakomány és az emelési magasság kijelzésével – kombinálva még a legkisebb terekben is felgyorsítja a rakománykezelést. A targoncaszerkezet alacsony súlypontja nagy maradék teherbírást eredményez. Az energiatakarékos háromfázisú váltakozó áramú technológia maximális átrakodási teljesítményt tesz lehetővé. Az elvárt teljesítmény szerint lépcsőzetesen növekvő módon felépített akkumulátorválasztékból mindenki kiválaszthatja a leghatékonyabb megoldást. Ezzel a targonca pontosan a helyi üzemi feltételekre „szabható”.

 • Intuitív, 360 fokos vezérlés
 • Beállítható villatávolság
 • Nagy emelési és menetsebesség
 • Rakomány- és emelési magasság kijelzése
 • Különösen alkalmas terjedelmes rakományokhoz
 • Nagy maradék teherbírás
 • Nagy átrakodási teljesítmény
 • Lépcsőzetesen növekvő teljesítményű akkumulátorok széles választéka

Szerviz

A lehetőleg zökkenőmentes és gyors karbantartás érdekében igen könnyen hozzá lehet férni a targonca alkatrészeihez. A jármű kijelzője révén a szerviztechnikus minden fontos járműadatot egy helyről tud leolvasni. Az emelő- és a háromfázisú váltakozó áramú hajtómotor nem igényel karbantartást. A szervizelés minden 1000. üzemóra után esedékes. A négyutas R20–R25 F sorozatú targoncák mindennek köszönhetően különösen gazdaságosak, és rendelkezésre állásuk is kiváló.

 • Könnyen hozzáférhető alkatrészek
 • Számítógéppel támogatott jármű-diagnosztika
 • Korszerű CAN-busz kapcsolat
 • Egyedileg beállítható teljesítményparaméterek
 • Karbantartásmentes villamos motorok
 • Karbantartás 1000 üzemóránként

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Aisle width with pallet 800 x 1200 along forks Battery voltage/rated capacity (5h)
R20F 2,0 (t) 6250 (mm) 13 / 13 km/h 2823 (mm) 48 / 465 (V)/(Ah) o. kWh
R25F 2,5 (t) 7500 (mm) 13 / 13 km/h 2915 (mm) 48 / 620 (V)/(Ah) o. kWh

Opcionális felszereltség

Előválasztható emelési magasság

Az emelési magasság előzetes kiválasztása felgyorsítja a munkafolyamatot, növeli a munkabiztonságot és tehermentesíti a vezetőt.

Időjárásálló vezetőfülke

A tágas és fűtött, az időjárási körülményekkel szemben védett vezetőfülke optimális kényelmet nyújt, a nagy ablakfelületeken keresztül pedig minden irányban akadálytalan a kilátás.

Kényelmes ülés

A meghosszabbított háttámlájú PVC-komfortülés, a fejtámasz és az állítható deréktámasz növeli a vezető munka közbeni kényelmét és megakadályozza az idő előtti kifáradást.

Kilátás minden irányban

A speciális kialakítású oszlopnak és a látómező szempontjából optimalizált védőtetőnek köszönhetően minden irányban jó a kilátás. Ez növeli a biztonságot és a rakománykezelés gyorsaságát.

Oldalkamera

A színes képernyővel összekötött kamera megkönnyíti a vezető számára az oldalirányú haladást, és növeli a biztonságot.

12 voltos csatlakozóaljzat

A 12 voltos csatlakozóaljzat okostelefonoknak vagy a targonca más elektronikus berendezéseinek csatlakoztatására és feltöltésére szolgál.


Kérjen ajánlatot