Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Tolóoszlopos targonca a csarnokba és az udvarra

Az R14–R20 G sorozatú tolóoszlopos targoncák ideális megoldást jelentenek a csarnokokban és udvarokon való kombinált használathoz, vagyis a különböző környezeteken keresztüli szállításhoz – például a teherautók be- és kirakodásához. Különösen nagy, szuperelasztikus kerekek, a csillapított hajtóegység, a nagy hasmagasság és rezgéscsillapított vezetői munkahely mind gondoskodik a vezető kényelméről és biztonságáról. A sokoldalú R14–R20 tolóoszlopos targoncák ennek a kialakításnak köszönhetően rázkódásmentes haladást biztosítanak mind az egyenetlen kültéri talajokon, mind pedig a raktárcsarnokok szűk állványközi folyosóin. A járműveket a vezetők egyéni kényelmi igényeihez lehet igazítani, és emellett nagy teljesítményű motorjaikkal és számtalan biztonsági funkciójukkal tűnnek ki a többi megoldás közül.

Jellemzők

Biztonság

Az R14–R20 G sorozatú tolóoszlopos targoncákhoz külön rendelhető páncélüveg panorámatető egyrészt védi a vezetőt, másrészt folyamatosan kiváló rálátást biztosít a felemelt rakományra. A Linde Curve Assist rendszer a sebesség kanyarokban való kiigazításával növeli a menetbiztonságot. A jármű veszélyes helyzetekben gyorsan megállítható a regeneratív és ellenáramú fékből, automatikus vezérlésű rögzítőfékből és a teherviselő keréken található önutánállító fékkel kiegészített hidraulikus összkerékfékből álló négy fékrendszerrel. Az emelési magasság kijelzése és a külön rendelhető rakománytömeg-rögzítési funkció támogatja a vezetőt a rakománykezelésben. A rámpákon és emelkedőkön való biztonságos állásról olyan rögzítőfék gondoskodik, amely automatikusan működésbe lép, ha a vezető leszáll a járműről. A vállmagasságban elhelyezett védőkengyel pedig a vezető biztonságát javítja – például szűk állványközi folyosókon.

 • Linde Curve Assist
 • Összkerékfék
 • Négy egymástól független fékrendszer
 • Automatikus rögzítőfék

Ergonómia

A Linde R14–R20 G sorozatú tolóoszlopos targoncái a karosszéria többi részétől rezgésszigetelt módon elkülönített vezetőfülkével, egyedileg állítható kezelőpulttal és párnázott kartámasszal rendelkeznek. A Linde Load Control rendszer az utóbbiba van beépítve. A jármű fejlesztése során alapvető szempont volt a vezetők ergonómiai igényeinek figyelembevétele. A targoncával való munkavégzést különösen kényelmessé teszi a vezetőfülke alacsony belépője és a vezetőülés beállításának lehetősége. Az ülés mindig a vezető súlyához igazítja a légpárnát. Az összes kezelőszerv kialakítása az intuitív kezelést és a fáradásmentes, hatékony munkát szolgálja.

 • Rezgésszigetelt karosszéria
 • Egyedileg állítható ülés és konzol
 • Párnázott kartámasz beépített vezérlőelemekkel
 • Alacsony belépő
 • Légrugós vezetőülés automatikus központosítással

Rakománykezelés

Az R14–R20 G sorozatú tolóoszlopos targoncák a csarnokbeli és kültéri kombinált használat változó követelményeihez igazodnak. A különösen nagy, szuperelasztikus kerekek, a nagy hasmagasság, a csillapított hajtóegység és a rezgéscsillapított vezetőfülke mind rendkívül biztonságossá teszi a rakománykezelést, és gondoskodik a vezető kényelméről. A Linde Load Control rendszerrel és annak kartámaszba épített joystickjével végzett intuitív vezérlés az egyedileg beállítható kormányzási ellenállással együtt hatékonyan támogatja a vezetőt a mindennapi munkában. Ezeknek köszönhetően a vezető kialakult szokásainak és a helyi körülményeknek megfelelően tudja beállítani a járművet, és így nagyon pontos munkát tud végezni. A kis keréktávolság, a kompakt karosszéria és a 180 fokos kormányzás nagy fordulékonyságot eredményez. A 4,9 és 7,7 méter közötti magasságú oszlopok széles választékával mindig a konkrét teljesítménykövetelményekhez lehet illeszteni a targoncát. A nagy teljesítményű hajtó- és emelőmotorok maximális átrakodási teljesítményt biztosítanak.

 • Szuperelasztikus teherhordó kerekek bel- és kültéri használatra
 • Intuitív vezérlés a Linde Load Control rendszerrel
 • Nagy fordulékonyság
 • Különböző magasságú oszlopok széles választéka
 • Nagy átrakási teljesítmény

Szerviz

A könnyen hozzáférhető szervizpontoknak köszönhetően az R14–R20 G sorozatú targoncák karbantartása különösen egyszerű. A szerviztechnikus könnyedén hozzá tud férni a legfontosabb elektronikus és gépészeti egységekhez: a gázrugóval egyszerűen fel kell emelnie, majd oldalra kell forgatnia a vezetőülést. Mindegyik motor karbantartásmentes. A karbantartási diagnózis felállítása a CAN-busz rendszeren keresztül történik. A technikus hordozható számítógépével a jármű minden adatához pillanatok alatt hozzá tud férni, és be tudja állítani az egyes paramétereket, például az emelési magasságot. Az 1000 órás szervizintervallumok lehetővé teszik a targonca megbízható és gazdaságos üzemeltetését.

 • Könnyen hozzáférhető alkatrészek
 • Karbantartásmentes villamos motorok
 • Az első karbantartás 1000 üzemóra után esedékes

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Aisle width with pallet 800 x 1200 along forks Battery voltage/rated capacity (5h)
R14G 1,4 (t) 4910 (mm) 14 / 14 km/h 2821 (mm) 48 / 560/620 [48/804] (V)/(Ah) o. kWh
R16G 1,6 (t) 5710 (mm) 14 / 14 km/h 2821 (mm) 48 / 560/620 [48/804] (V)/(Ah) o. kWh
R20G 2,0 (t) 6960 (mm) 14 / 14 km/h 2836 (mm) 48 / 560/620 [48/804] (V)/(Ah) o. kWh

Opcionális felszereltség

Munkafényszórók

A LED-munkafényszórók gondoskodnak a sötét területeken található rakományok láthatóságáról, amivel biztonságosabbá és hatékonyabbá teszik a targonca üzemeltetését.

Poliuretán csúszótalpak

A poliuretánból készült csúszótalpak védik a padlózatot a karcolásoktól.

Flottakezelés

A Linde connect: flottakezelő rendszere a járművel és annak felhasználásával kapcsolatos adatok rögzítésére, feldolgozására és elemzésére szolgál. Mindez hatékonnyá, biztonságossá és átláthatóvá teszi az anyagmozgató gépek felhasználását.

Egypedálos irányítás

Sok vezető jobban szereti az egypedálos irányítást. A vezető sajátos igényeinek kielégítése érdekében ezért a kétpedálos irányítás kicserélhető.

Telefontartó

A telefontartó támogatja az üzemi folyamatokat és növeli a biztonságot. A kijelző a munkatárs számára mindig látható és elérhető módon van elhelyezve.

Fafogantyú a joystickokhoz

A Linde joystickokhoz kapható fafogantyú emeli a munkahely fényét. A szálkamentes keményfa kellemes tapintású, kevésbé hajlamos a szennyeződésre, és különösen jó megoldás, ha a vezetőnek műanyag-allergiája van.

Belső világítás

A kétfokozatú LED-lámpás belső világításnak köszönhetően a vezető jobban látja a szükséges munkaeszközöket.

Rakománytömeg-kijelzés

A rakománytömeg kijelzése biztonságosabbá és hatékonyabbá teszi a rakománykezelést a vezető számára.

Kilátás minden irányban

A speciális kialakítású oszlopnak és a látómező szempontjából optimalizált tetőnek köszönhetően minden irányban jó a kilátás. Ez növeli a biztonságot és a rakománykezelés gyorsaságát.

Szélvédő ajtó

A kiegészítő szélvédő ajtó csökkenti a menetszelet, ha a targonca a csarnokból külső területre hajt ki, fűtetlen raktárakban pedig védelmet nyújt a huzat ellen. Ez nagymértékben javítja a vezető komfortérzetét.

12 voltos csatlakozóaljzat

A 12 voltos csatlakozóaljzat okostelefonoknak vagy a targonca más elektronikus berendezéseinek feltöltésére szolgál.

Kérjen ajánlatot