Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Automatizált járművek L-MATIC AC

Nagy teljesítményű raklapemelő

Rakatolás és szállítás ellensúllyal

A Linde L-MATIC AC autonóm elektromos raklapemelője leegyszerűsíti zárt rakományhordozók szállítását és az árufelvételt olyan átrakóállomásokon, amelyek alá nem lehet támasztókarokkal beállni, mint például a görgőpályáknál. Az ellensúlyos jármű bármikor kezelhető manuálisan is, és legfeljebb 1200 kg-os teherbírást, illetve 1,90 méteres maximális emelési magasságot biztosít. Alkalmazható önmagában és automatizált flotta részeként is. Az intelligens geonavigációs rendszerhez nem kell kiegészítő vezetősíneket vagy lézerreflektorokat elhelyezni a padlózaton. Az L-MATIC AC ezért rugalmasan alkalmazható különböző vagy változó munkakörülmények között is. Átfogó biztonsági felszereléseinek köszönhetően megbízhatóan érzékeli az alkalmazási területen lévő akadályokat és az embereket.

Jellemzők

Biztonság

A kamerával és lézerekkel támogatott biztonsági rendszerrel a Linde L-MATIC AC folyamatosan figyeli munkakörnyezetét, és önállóan reagál az abban megjelenő emberekre és akadályokra. Ha a jármű akadályt észlel, csökkenti a sebességét, és csak akkor áll le, ha az akadály nem mozog tovább. Ez a funkció egyszerre növeli a biztonságot és a termelékenységet. A több helyen is megtalálható vészleállító gombokkal az L-MATIC AC bármikor leállítható. A robotjármű biztonsági funkcióit figyelmeztető hangjelzés és villogólámpák egészítik ki. Szükség esetén a jármű irányítása a kezelőkar kézbevételével bármikor átállítható manuális módra – például ha vészhelyzetben ki kell hozni a veszélyzónából.

 • Proaktív biztonsági rendszer
 • Biztonságos ütközéselkerülő rendszer
 • Akusztikus-vizuális figyelmeztető rendszer

A jármű kezelése

Az autonóm elektromos raklapemelő együttműködik más automatizált berendezésekkel, például csarnokkapukkal és görgős szállítópályákkal, ezenkívül egy flotta részeként vagy önmagában is alkalmazható ismétlődő munkafolyamatok automatizálására. Az útvonalvezetést és a feladatkiadást egy felügyeleti szoftver irányítja. Ezen a rendszeren keresztül közvetlenül az árugazdálkodási és ERP-rendszerekből lehet kezdeményezni a szállítási feladatokat. Az innovatív geonavigáció révén a MATIC járműveket rövid időn belül be lehet vetni megváltozott vagy új munkakörnyezetben is. A fejlett biztonságtechnikai megoldásoknak köszönhetően az L-MATIC AC proaktívan reagál az akadályokra, a fennakadások után pedig önállóan újrakezdi a munkát, ha az emberek vagy más akadályok már nincsenek a felügyelt zónában. A vegyes munkafolyamatokban a jármű az ember által megtestesített biztonsági korlátozások nélkül képes működni.

 • Interfész a raktárkezelő és ERP-rendszerekhez
 • Intelligens útvonal- és feladatirányítás
 • Pontosan irányított és felügyelt raklapmozgások
 • Vezetővel és nem autonóm üzemmódban is biztonságos működés
 • Rugalmas alkalmazkodás a változásokhoz
 • Bármikor átállítható kézi üzemmódra

Szerviz

A jármű vezérlőberendezéseinek speciális fejlesztésű hálózata révén az L-MATIC AC összes adata kiolvasható egy hordozható szervizszámítógépre. Az elektromos raklapemelő ugyanakkor egy távdiagnosztikai rendszeren keresztül is felügyelhető. A jármű rendelkezésre állása is kiváló, mivel mindegyik elektronikus és gépészeti részegységéhez könnyű a hozzáférés, a meghajtások pedig karbantartásmentes háromfázisú váltakozó áramú motorral működnek. Az L-MATIC AC így hosszú ideig használatra kész.

 • Digitális diagnosztikai eszközök
 • Távvezérelt felügyelet
 • Megelőző karbantartás
 • Karbantartást nem igénylő háromfázisú motor

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Battery voltage/rated capacity (5h) Travel speed, with/without load
L-MATIC AC 1.2 1,2 (t) 1924 (mm) 24 / 345/375 (V)/(Ah) o. kWh 6/6 (max. 7,2/2,9) km/h
L-MATIC AC 1.6 1,6 (t) 1844 (mm) 24 / 460/500 (V)/(Ah) o. kWh 6/6 (max. 7,2/2,9) km/h

Opcionális felszereltség

Vonalkódolvasó

A jármű felszerelhető egy vonalkódolvasóval is, amellyel a rakományon lévő adatok közvetlenül beolvashatók az árugazdálkodási rendszerbe.

Linde BlueSpot™ kék LED-lámpákkal

Linde BlueSpot™

Az útvonalfigyelő figyelmeztetőberendezésLinde BlueSpot™az útvonalra kék fényt vetítve növeli az üzembiztonságot: a LED-lámpa zaj nélkül teszi láthatóvá a targoncát.

Villamélység

Az L-MATIC AC két különböző típusú villával kapható. Az 1000 mm mélységű alapkivitel mellett létezik egy 1100 mm mélységű változat is.

Kétdimenziós lézerfüggöny

Az L-MATIC AC kiegészíthető még egy kétdimenziós lézerfüggönnyel is, amely a környezet letapogatásában működik közre a biztonság javítása érdekében.

Hosszabbítókábel

Az elektromos raklapemelőhöz kapható egy háromméteres hosszabbítókábel is, amely megkönnyíti az akkumulátor töltését.

Kiegészítő kürt

Az L-MATIC AC ellátható egy kiegészítő kürttel is. Ez erősen zajos környezetben is jól hallhatóvá teszi az elektromos raklapemelőt.

Kérjen ajánlatot