Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Automatizált járművek L-MATIC HD

Nagy teljesítményű raklapemelő targonca

Ideális nehéz rakomány és nagy emelési magasság esetén

Az L-MATIC HD a Linde Material Handling automatizált elektromos raklapemelője. Különösen 1 és 3 típusú euro raklapok kezelésére alkalmas széles folyosós raktárakban. Az L-MATIC HD 1,6 tonnás modellje 1600 kilogramm tömegű áruval is megbirkózik. Max. 2000 kilogrammos rakomány esetén az L-MATIC HD kifejezetten az ügyfél igényeire szabott kéttonnás modellje számít ideális megoldásnak. Az árut mindkét járműváltozat legfeljebb négyméteres magasságban szállítja és kezeli. A nagy teljesítményű hardver és intelligens szoftver kombinációja jelentős teljesítménybeli előnyöket kínál. A 3D-s kamerában lévő, kifejezetten a Linde számára kifejlesztett szoftver egyedülálló módon ismeri fel a rakományt és a környezetet, és többek között rövidebb „pick and drop” ciklusokat tesz lehetővé. A felhasználók ezenkívül szűkfolyosós alkalmazások esetén is használhatják az L-MATIC HD targoncát. A rendszer az intelligens, további infrastruktúrát nem igénylő geonavigációnak köszönhetően problémamentesen integrálható a meglévő intralogisztikai megoldásokba. Az automatizált töltőállomásokhoz történő opcionális csatlakozásnak köszönhetően az L-MATIC HD a folyamatos üzemű (24/7) megoldásokhoz különösen jól alkalmazható. A kezelők, rakományok, járművek és a környezet megbízható védelméről átfogó biztonsági koncepció gondoskodik.

Jellemzők

Biztonság

A Linde L-MATIC HD átfogó, érzékelőkkel támogatott biztonsági felszereltséggel rendelkezik. Elöl és hátul, valamint opcionálisan oldalt is lézerszkenner figyeli a teljes munkakörnyezetet. Ha az L-MATIC HD embereket, más járműveket, vagy akadályokat észlel, a sebességét ennek megfelelően módosítja, vagy megáll. Ezen kívül a jármű biztonsági területén belül tartózkodó embereket hang- és fényjelekkel figyelmezteti. A kiegészítésként kapható kétdimenziós lézerfüggöny lehetővé teszi, hogy a jármű felismerje a magasban lévő tárgyakat is.

 • A munkakörnyezet figyelése minden irányban
 • Passzív és aktív védelmi rendszerek
 • Intelligens, érzékelőkkel támogatott biztonsági felszerelés lézerekkel és kamerákkal
 • Automatikus sebességmódosítás és ütközéselkerülő rendszer
 • Akusztikus és vizuális figyelmeztető rendszer

Rakománykezelés

Az L-MATIC HD a minél egyszerűbb kezelés és a modern intralogisztikai környezetbe történő egyszerű integráció szempontjai alapján készült. A kezelő intuitív felhasználói felülettel rendelkező érintőképernyőn keresztül tudja bevinni a parancsokat. A vezérlőszoftver útvonaltervezésre, a feladatok kiadására, illetve energiagazdálkodásra szolgál, és egyszerűen csatlakoztatható az árukezelő vagy ERP-rendszerekhez. A raklapfelismerésre szolgáló intelligens, szenzoros rakományfelismerés a teherbírás maximális kihasználása mellett is biztonságos kezelést tesz lehetővé. A Linde innovatív, infrastruktúramentes geonavigációja révén az összes MATIC-jármű gyorsan a meglévő munkakörnyezetbe integrálható és a megváltozott feladatokhoz igazítható. Az intuitív módon használható kezelőkarral könnyedén lehet váltani kézi és automatizált működés között.

 • Érintőképernyő egyszerű felhasználói felülettel
 • Rakományfelismerés a biztonságos kezelés érdekében
 • Intelligens útvonal- és feladatirányítás
 • Interfész a raktárkezelő és ERP-rendszerekhez
 • Pontosan irányított és felügyelt raklapmozgások
 • Bármikor átállítható kézi üzemmódra

Szerviz

A Linde L-MATIC HD működési hatékonyságában a szervizhatékonyság döntő szerepet játszik. Az automatizált elektromos raklapemelő folyamatos használatra készült. Az elektronikus diagnosztikai rendszer a megelőző karbantartást szolgáló szoftverrel együtt maximális rendelkezésre állást biztosít a felhasználók számára. Minden elektronikus és mechanikus alkatrész könnyen hozzáférhető. A hajtás és az opcionális lítiumion-akkumulátoros, modern energiarendszer hosszú élettartamot garantál és nem igényel karbantartást.

 • Digitális diagnosztikai eszközök
 • Megelőző karbantartás
 • Karbantartásmentes energia- és hajtásrendszer

Videók & fotók

A Linde Anyagmozgatás L-MATIC HD automatizált elektromos raklapemelője raktári feladatok végzése közben

Opcionális felszereltség

Vonalkódolvasó

A jármű 1D/2D vonalkódolvasóval is felszerelhető, ezekkel a rakományon lévő adatok közvetlenül beolvashatók az árugazdálkodási rendszerbe.

Linde BlueSpot™

A Linde BlueSpot™ erőteljes LED-lámpáinak köszönhetően a különböző útvonalakon közlekedő automatizált járművek kellemes, ugyanakkor hatékony módon hívják fel magukra a munkatársak figyelmét: nagy hangerő, ráijesztés és kockázat nélkül.

Rakománypozicionálás

Az L-MATIC HD elektromos raklapemelő külön rendelésre felszerelhető a raklap pozícióját felügyelő érzékelővel is.

Oldalsó biztonsági szkenner

Az oldalsó ütközésvédők biztonsági szkennerekre is cserélhetők, amelyek felismerik a targonca melletti akadályokat.

Kérjen ajánlatot