Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.
 • 0 - 1600 (kg)
 • 0 - 3500 (mm)

Automatizált járművek L-MATIC HD/HD k

Autonóm raklapemelő

Ideális választás nehéz rakomány és nagy emelési magasság esetén

Az L-MATIC HD sorozatú automatizált elektromos raklapemelő ideális választás euro és ipari raklapok be- és kitárolására széles folyosós raktárakban, valamint kiszolgáló járműként szűk folyosós alkalmazásokban. A targonca két változatban kapható: az L-MATIC HD és az L-MATIC HD k modell egyaránt 1600 kilogrammos maximális teherbírást és legfeljebb 3,5 méteres emelési magasságot kínál. Az erőteljes hardver és az intelligens szoftver kombinációja jelentős teljesítményelőnyöket garantál. A rakomány és a környezet észlelésére szolgáló, széles körű szenzortechnológia biztosítja a folyamatok magas szintű megbízhatóságát. A különféle lokalizációs eljárásokkal a targoncák optimálisan igazodnak a helyi folyamatokhoz. Az átfogó biztonsági koncepció egyszerre védi a rakományt, a targoncákat és a környezetet. Mindkét modell esetében választható a savas ólomakkumulátorral vagy lítiumion-akkumulátorral való felszereltség. A 24 órás működésre tervezett targoncák alacsony töltöttségi szint esetén automatikusan a töltőállomásra mennek.

Jellemzők

Biztonság

A Linde L-MATIC HD és L-MATIC HD k sorozatú targoncák a személyek, a járművek, a szállított áruk és a környezet védelme érdekében átfogó, érzékelőalapú biztonsági csomaggal vannak szerelve. Lézerszkennerek felügyelik a teljes munkakörnyezetet, és biztosítják az akadályok és más járművek időben történő észlelését. Jelzésre a targonca csökkenti a sebességét, vagy megáll. A szkennerek megfigyelési területei automatikusan alkalmazkodnak a menetsebességhez és a fordulási sugarához. Ennek köszönhetően a targoncák a legszűkebb térben is alkalmazhatók. A 2D-s lézerfüggöny a magasabb területeken lévő tárgyak, például előreugró rakományok vagy lelógó elemek észlelésére szolgál. A biztonsági funkciókat a gyalogosokat és más járműveket figyelmeztető hang- és fényjelzések teszik teljessé.

 • Átfogó biztonsági csomag
 • A munkakörnyezet figyelése minden irányban
 • Intelligens biztonsági berendezés lézerszkennerekkel
 • Automatikus sebességmódosítás és ütközéselkerülő rendszer
 • Hang- és fényjelzésekkel figyelmeztető rendszer

A jármű kezelése

Az L-MATIC HD és L-MATIC HD k sorozatú targoncákat a lehető legegyszerűbb kezelhetőséget és a modern intralogisztikai környezetekbe való zökkenőmentes integrációt szem előtt tartva tervezték. Az adatokat intuitív érintőképernyőn lehet bevinni, amely fontos információkat jelenít meg, többek között a targonca, az akkumulátor és a rendszer állapotáról. Az L-MATIC HD k előre telepített lézerreflektorokat használ a lokalizációhoz. Az L-MATIC HD kontúrnavigációt használ, amely a közvetlen környezetre épül, és nem igényel kiegészítő infrastruktúrát. A vezérlőszoftver útvonaltervezésre, a feladatok kiadására, illetve energiagazdálkodásra szolgál, és gyorsan összekapcsolható az árukezelő vagy ERP-rendszerekkel. Az érzékelőalapú raklapfelismerés maximális rakodási kapacitás mellett is garantálja a biztonságos kezelést. A felhasználóbarát beüzemelési szoftver révén a targoncák gyorsan a meglévő munkakörnyezetbe integrálhatók és a megváltozott feladatokhoz igazíthatók. A kettős üzemmódnak köszönhetően gyorsan és könnyen lehet váltani az automatikus és a kézi vezérlés között.

 • Intuitív érintőképernyő egyszerű felhasználói felülettel
 • Palettafelismerés a pontos kezelés érdekében
 • Intelligens útvonal- és feladatirányítás
 • Interfész a WMS- és ERP-rendszerekhez
 • Átállítható kézi üzemmódra

Szervizelés

Az L-MATIC HD és az L-MATIC HD k targoncákat a Linde jól bevált sorozata alapján tervezték. Ebből kifolyólag a Linde targoncák által a felhasználóknak nyújtott szokásos, kiemelkedő megbízhatóságot képviselik. A Linde sűrű szervizhálózata mindenkor biztosítja a gyors karbantartást és javítást. Minden elektronikus és mechanikus alkatrész könnyen hozzáférhető, az egyaránt hosszú élettartamú hajtásrendszer és lítiumion-akkumulátorok pedig gyakorlatilag nem igényelnek karbantartást. Az elektronikus diagnosztikai rendszer és a megelőző karbantartási szoftver kombinációja garantálja a jármű maximális rendelkezésre állását. Az L-MATIC HD k esetében digitális iker segíti elő a szoftverek és hardverek biztonságos és megbízható karbantartását.

 • A Linde sorozatú targoncák megbízhatósága
 • Magas rendelkezésre állás a szolgáltatások hatékonyságának köszönhetően
 • Digitális diagnosztikai eszköz az adatok egyszerű eléréséhez
 • Könnyű hozzáférés valamennyi részegységhez
 • Digitális iker az L-MATIC HD k modellhez

Videók & fotók

A Linde Anyagmozgatás L-MATIC HD automatizált elektromos raklapemelője raktári feladatok végzése közben

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Battery voltage/rated capacity (5h) Turning radius Travel speed, with/without load
L-MATIC 16 HD k 1,6 (t) 2844 (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh 1744 (mm) 7,2 / 7,2 km/h
L-MATIC HD 1,6 (t) 2344 (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh 1712 (mm) 6,1 / 6,1 (6 / 6) km/h

Opcionális felszereltség

Vonalkódolvasó

Az L-MATIC HD 1D/2D vonalkódolvasóval is felszerelhető, mellyel a rakományadatok közvetlenül beolvashatók az árugazdálkodási rendszerbe.

Rakománypozicionálás

Az L-MATIC HD külön rendelésre felszerelhető a raklap pozícióját felügyelő 3D-s kamerával is.

Oldalsó biztonsági szkenner

Az L-MATIC HD esetében elektromos leállítókapcsolókkal felszerelt oldalsó lökhárítók biztonsági szkennerekre is cserélhetők, amelyek felismerik a jármű melletti akadályokat.

Piros figyelmeztető vonalak

Az L-Matic HD k modellbe szerelt figyelmeztetőlámpa-rendszer piros biztonsági vonalakat vetít a padlóra, így biztosítva, hogy a gyalogosok elegendő távolságot tarthassanak a járműtől.

Kibővített rakományfelismerés

A szenzortechnológia érzékeli az egymásra rakott rakományhordozókat, és tovább fokozza a biztonságot az L-MATIC HD k modellel végzett be- és kitárolás során.

Kérjen ajánlatot

L-MATIC HD/HD k

L-MATIC HD/HD k