Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.
A Linde C-MATIC sorozatú automatizált szállítóplatformja

Automatizált járművek C-MATIC

Az alacsony rakományszállító

Járművezető nélküli szállítás a legszűkebb helyeken

A Linde Material Handling C-MATIC sorozatú automatizált szállítóplatformja optimális megoldás az áruszállításhoz szűk helyeken, rövid és közepes hosszúságú útszakaszokon. A szállítóplatform a szállítóasztalok alá áll, és azokkal együtt emeli fel, ill. helyezi le a rakományt. A helyhez kötött átrakóállomások vagy szállítószalagok közötti szállítást is elvégzi. Az automatizált jármű modellváltozattól függően akár 600, 1000 vagy 1500 kilogramm tömegű rakománnyal is megbirkózik. Az útvonalakat és a szállítási megbízásokat szoftver irányítja. A szállítóplatformok a padlóban elhelyezett QR-kódok mentén tájékozódnak, az akadályok előtt önállóan megállnak vagy kikerülik azokat. A C-MATIC eszközök a biztonsági technológiának és kompakt méreteiknek köszönhetően akkor is alkalmazhatók, ha a környezetükben más járművek vagy gyalogosok is közlekednek. Az alkalmazásuk rugalmasan módosítható vagy bővíthető további járművekkel.

Jellemzők

Biztonság

A C-MATIC a lézerszkenner segítségével megbízhatóan észleli a környezetét és azonnal reagál, ha személyek, járművek vagy egyéb akadályok kerülnek az útjába. A jármű a mozgó és álló akadályokat egyaránt képes észlelni. Az információk valós idejű feldolgozásának köszönhetően a C-MATIC az adott helyzethez igazítja a sebességét, vagy addig nem mozog, amíg a személyek és járművek a megfigyelt területet el nem hagyják. A jármű így garantálja a maximális termelékenység és a lehető legmagasabb fokú biztonság ideális kombinációját. A C-MATIC a kiegészítő védelem érdekében körben stabil ütközésvédelemmel van felszerelve, ami különösen helyben megforduláskor és tolatáskor hasznos. Továbbá mind a négy oldalán található egy-egy vészleállító.

 • Lézerszkenner a környezet ellenőrzéséhez
 • Valós idejű adatfeldolgozás
 • Megbízható személy- és járművédelem
 • Vészleállító mind a négy oldalon
 • Robusztus ütközésvédelem körben a járművön

A jármű kezelése

A C-MATIC a csarnok padlójában az útvonal mentén egymástól kb. egy méter távolságra elhelyezett QR-kódok segítségével navigál. A QR-kódoknak egyértelmű azonosítójuk van, amelyek orientációs pontokként vannak elmentve egy digitális kártyán. A szoftver minden szállítási megbízáshoz kiszámítja az optimális útvonalat. Az opcionálisan megvásárolható szállítóasztalok szintén el vannak látva QR-kódokkal. Ez lehetővé teszi a szállítmány azonosítását, a raktárhelyek és lerakóhelyek hozzárendelését, továbbá a rakományhordozók beigazítását, hogy pl. a gépeknél az igényeknek megfelelően lehessen lerakodni az anyagot. A szoftver opcionálisan felügyeli és egy öntöltő állomás segítségével irányítja is az akkumulátorok automatizált feltöltését: ha a töltés a meghatározott töltési szint alá süllyed vagy egy eszköz éppen nincs használatban, akkor a C-MATIC a töltőállomáshoz megy, ahol a teljes feltöltést követően vagy sürgős igény esetén újra rendelkezésre áll.

 • Navigálás QR-kódok segítségével
 • Rakománykövetés a szállítóasztalokon található QR-kódokkal
 • Optimális útvonaltervezés és megbízás-kiadás
 • Opcionális teljesen automatizált akkumulátortöltés

Szerviz

A C-MATIC robusztus technológiája hosszú karbantartási időközöket tesz lehetővé, valamint csökkenti a szervizelési és életciklusköltségeket. A karbantartás gyors elvégzése érdekében a legfontosabb elektromos és mechanikus alkatrészek könnyen hozzáférhetők. A „Design-to-Service” alapelv is hozzájárul ahhoz, hogy a jármű hosszú ideig rendelkezésre álljon. A járműadatok kábelkapcsolat segítségével olvashatók ki.

 • Robusztus járműszerkezet
 • Hosszú karbantartási időközök
 • A fontosabb alkatrészek könnyen hozzáférhetők
 • Hibaelemzés kábelkapcsolat segítségével a jármű és a laptop között

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Load dimension b12 x l6 Height, lowered Travel speed, with/without load
C-MATIC 06 0,6 (t) 900x900 // (780 x 780) (mm) 240 (mm) 5,4 / 7,2 km/h
C-MATIC 10 1,0 (t) 1200x1200 // (1080 x 1080) (mm) 260 (mm) 4,3 / 5,4 km/h
C-MATIC 15 1,5 (t) 1200x1200 // (1080 x 1080) (mm) 260 (mm) 4,3 / 5,4 km/h

Opcionális felszereltség

Szállítólap C-MATIC-kal történő közvetlen raklapszállításhoz

Szállítólap

A C-MATIC-kal történő közvetlen raklapszállításhoz 1000 és 1500 kg teherbírású szállítólapok állnak rendelkezésre. Ezek 320 és 730 mm közötti átadási magasságokhoz tökéletesen alkalmazhatók.

Alulról mozgatható szállítóasztal C-MATIC-hoz

Szállítóasztalok

Az alulról mozgatható szállítóasztalok standardizált és rugalmas rakománykezelést tesznek lehetővé. A szállított rakomány az asztal alsó részén elhelyezett QR-kód segítségével pontosan követhető és hatékonyan kezelhető. Az asztalokon raklapos és raklap nélküli áru is szállítható.

Töltőállomás C-MATIC-hoz

Töltőállomás automatizált töltéshez

A C-MATIC alacsony akkutöltöttség esetén önállóan megkeresi a töltőállomást és teljesen automatikusan elvégzi a töltést. A teljes feltöltés időtartama 1,5 óra. Egy töltőállomáson több ugyanolyan típusú C-MATIC is tölthető.

Kérjen ajánlatot