Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Italgyártás

Hatékonyan a szomjúság ellen
A Linde Anyagmozgatás ellensúlyos targoncája működés közben az italgyártásban

Az italgyártásban gyorsan növekednek az intralogisztikai kihívások. Az italgyártással foglalkozó vállalatok, szállítók és logisztikai szolgáltatók feladata megoldani, hogy a legkülönfélébb ügyfeleket egyre növekvő számú termékkel lássák el a legaprólékosabb folyamatok keretében. Legnagyobb sebességgel dolgozva kell az italosládákat, a hordókat és az egyes üvegeket elosztani teljesen vagy részben feltöltött gyűjtőraklapokon és előkészíteni a leggyorsabb teherautós kiszállításhoz. A nagy anyagmozgatási mennyiségek, a rövid szállítási határidők, a növekvő árnyomás, a kihasználtság szezonális ingadozásai az italgyártásban nem hagynak teret a hibázásnak.

Különösen a nagy termékmennyiséget előállító italgyártók szembesülnek az egyre csökkenő nyereség problémájával, emiatt még inkább szükségesség válik a hatékonyságnövelő folyamatok bevezetése. Ehhez jön még a következő: Minél hatékonyabbak a raktározási és szállítási folyamatok az italgyártásban, annál többet profitálhatnak a vállalatok a termékeik szavatossági idejéből adódóan. Pontosabban abból a gyártás és fogyasztás közötti értékes fázisból, amelyben az italok a kívánt frissességi minőségben rendelkezésre állnak a végső fogyasztóknál.

Olvasson tovább

Az italgyártás kihívásai

A forgalom optimalizálása

„Amilyen gyorsan csak lehet, annyit, amennyi csak lehetséges”, hangzik a mottó. Az italgyártásban az intralogisztika éjjel-nappal működik. Ehhez robusztus járművek és pontos folyamatok szükségesek.

Garantálni a biztonságot

A nagy forgalom zavaros körülmények között kockázatos lehet. Az italgyártásban bekövetkező balesetek óriási költségekkel járnak, és nem ritkán súlyos sérüléseket okoznak a munkatársaknak. Ezért a hatékony biztonsági megoldások jelentik az alfát és az ómegát.

Környezetvédelem

A márkatudatos fogyasztók egyre nagyobb figyelmet fordítanak termékeik fenntarthatóságára. Ezért a CO2-mérleg szisztematikus javítása az italgyártásban minden területen abszolút döntő fontosságú.

Innovatív megoldások használata

Az italgyártásnak egy nyüzsgő piacra kell reagálnia, ezzel egyidőben pedig egy rendkívül nagy mértékű komplexitást is le kell győznie. Az intelligens automatizálás és digitalizáció döntően hozzájárulhat ehhez.

A maximális rendelkezésre állás biztosítása

Az italgyártásban az anyagmozgató gépeket részben 24/7-es munkabeosztásban használják. Minden késlekedés kiadásokat generál. Ennek elkerülése érdekében a megbízható járművek és a kiváló szervizelés szükségesek – éppúgy, mint annak lehetősége, hogy a saját flottát bérleti megoldásokkal egészítsék ki.

Megoldások az iparág számára

Kiállja a próbát

Két világ legjava – a természet legjaváért: leginkább így lehetne jellemezni az új Linde X35 targoncának a minőségi ásványvizeket forgalmazó Ensinger Mineral-Heilquellen vállalatnál végzett tesztüzemét. Az új teljesítményosztályt képviselő elektromos targonca nemcsak fenntarthatóságával, hanem kimagasló teljesítményével is meggyőzte a nagy múltú ásványvíz-kitermelő cég felelős döntéshozóit.

Olvasson tovább

A forgalom optimalizálása

A Linde Anyagmozgatás X35 elektromos targoncája az italgyártásban

A palackozósor sohasem áll le. Az italgyártásban ezért az anyagmozgató gépeket többnyire éjjel-nappal használják. Egy villástargonca így évente átlagosan mintegy 3000 üzemórát teljesít. Nagyvállalatok esetében a 4000–5000 üzemóra sem ritkaság. Az italgyártás jelmondata így hangzik: Minél több raklapot minél gyorsabban előkészíteni az árukezeléshez és a teherautók gördülékeny be- és kirakodásához.

Az iparág túlnyomó része ehhez a klasszikus, négy-öt tonnás nehéz ellensúlyos targoncákat használja különböző rászerelhető készülékekkel. Kevésbé elterjedt, azonban annál hatékonyabb a 8 vagy akár 15 tonnás járművek használata, amelyekkel többszörös kapcsokkal négy-hat raklap is mozgatható. A Linde a piacon lévő azon járműgyártók egyike, akik az italgyártók számára pontosan ezeket a műszaki jellemzőket tudják biztosítani.

Hidrosztatikus hajtás az italgyártás számára

Az áruforgalom hatékonysága szempontjából a járművek teljesítőképessége döntő fontosságú. Itt jön a képbe a Linde-járművek hidrosztatikus közvetlen hajtása, amely a motor erejét veszteség nélkül adja át a hajtott kerekeknek és az emelőhidraulikának. A Linde Hydrostat ezenkívül kitűnik a csekély energiafelhasználással is, és hosszú élettartamával minimálisra csökkenti az esedékes szervizköltségeket. Ugyanakkor a Linde-járművek nagy maradék teherbírása gondoskodik arról, hogy ugyanahhoz a rakománysúlyhoz kisebb járművek is használhatók legyenek.

Ezenkívül a Linde kívánságra minden járművét hozzáigazítja az italgyártás specifikus kihívásaihoz. Így például lehetőség van arra, hogy a villástargoncákat speciális, magasított vezetőfülkékkel szereljék fel, hogy a vezető számára a feltornyosult rakomány ellenére is optimális rálátást biztosítsanak. A következő Linde-megoldások támogatják Önt az optimális forgalomteljesítés érdekében az italgyártás területén.

A Linde Anyagmozgatás hidrosztatikus hajtása

Hidrosztatikus hajtás

A Linde hidrosztatikus közvetlen hajtásának köszönhetően a villástargoncák hatékonyak, tartósak és energiatakarékosak.

További információ
A Linde Anyagmozgatás H140 típusú nehéztargoncája az italgyártásban

Ha nagyon nehéz

A Linde különböző nehéztargoncákat kínál, amelyekkel nagy terhek is biztonságosan és hatékonyan kezelhetők.

További információ
A Linde Anyagmozgatás villástargoncái egy raktárcsarnokban

Nagy pontosságú kivitel

A Linde villástargoncái számos funkcióval hozzáigazíthatók az italgyártók speciális igényeihez.

A biztonság garantálása

A Linde Anyagmozgatás Linde Safety Guard rendszere

A modern anyagmozgató gépekkel és azok kezelőivel szembeni biztonsági követelmények folyamatosan növekednek. Ez különösen érvényes az italgyártásra, annak folyamataira, ahol a nehéz és ugyanakkor érzékeny áruk magas forgalma a jellemző. Ehhez jön továbbá, hogy a klasszikus raktárakban a vezetők gyakran korlátozott rálátását meg kell oldani. Ilyen körülmények között a forgalmi teljesítmény állandóan magas szinten tartása fokozza a balesetek kockázatát.

Az anyagmozgató gépekkel kapcsolatos balesetek különösen az italgyártásban gyakran súlyos következményekkel járnak. És ennek a további vonatkozásai: Egyrészt már egy targoncarakomány értéke sok ezer euró lehet. Ha a termékek károsodnak, akkor ennek megfelelően az anyagi károk is jelentősek. Emellett fennáll a jelentős személyi sérülések nagy kockázata, ami a nagy méretű, nehéz és megrakott italos raklapokkal történő ütközések esetén sajnos nem ritkák.

Robbanásveszély az italgyártásban

További kockázatok merülnek fel a lepárlóüzemek és a desztillálás esetében. A termék feldolgozásakor robbanásveszélyes gázkeverékek keletkezhetnek, amelyek desztillálás közben vagy fahordókban történő tároláskor képződnek. Ehhez jön még a vezető korlátozott kilátása a hordók szállítása során.

Mindezen okok miatt az állandó biztonság a raktárakban és minden szállítási munka közben abszolút kötelező az italgyártó vállalatok számára. A Linde innovatív targoncatechnikával, a legkorszerűbb biztonsági megoldásokkal és robbanásbiztos targoncákkal nyújt támogatást ezen kockázatok minimalizálásához.

A Linde Anyagmozgatás Linde VertiLight és Linde LED Stripes koncepciói

Optimális megvilágítás

A Linde VertiLight és a Linde LED Stripes révén két világítási koncepciót tesz elérhetővé a nagyobb biztonságért és hatékonyságért az anyagmozgató gépekkel végzett munka során.

További információ
A Linde Anyagmozgatás Linde Safety Guard rendszere

Linde Safety Guard

A Linde Safety Guard asszisztenciarendszer védőzónával veszi körül az embereket és a járműveket, és fokozza a biztonságot a közvetlen környezetben.

További információ
A Linde Anyagmozgatás Linde Safety Scan rendszere

Linde Safety Scan

A strukturált tanácsadási szolgáltatás, a Linde Safety Scan emellett azt is elősegíti, hogy az üzemen belüli közlekedésben a biztonsági kockázatok tartósan csökkenjenek.

További információ
A Linde Anyagmozgatás Linde Safety Pilot rendszere

Kiegészítő biztonság

A Linde Safety Pilothoz hasonló asszisztenciarendszerek gondoskodnak a nagyobb biztonságról a raktári mindennapokban.

További információ
A Linde MH robbanásbiztos targoncája

Robbanásbiztos készülékek

A robbanásbiztos részegységekkel ellátott járművek kiegészítő biztonságot nyújtanak gyúlékony anyagokkal teli környezetekben.

További információ

Éghajlatvédelem

A Linde Anyagmozgatás LI-ION-technológiája

Az éghajlattal kapcsolatos világméretű válság mindenek előtt a fogyasztási cikkek gyártóira helyez jelentős nyomást a változás érdekében. A márkatudatos végfelhasználók nagy figyelmet fordítanak a termékek fenntartható módon történő gyártására, és értékelik az üvegházhatású gázok csökkentését az értékteremtő lánc során. Ez a fenntarthatóság iránti egyre fokozódó igény mindenekelőtt az italgyártásban játszik komoly szerepet, mert valószínűleg egyetlen más fogyasztási cikk sem rendelkezik hasonlóan nagy életstílus-tényezővel. Az ágazat termékeinek márkaértéke a legnagyobb nyereség az italgyártók számára. A környezetbarát tevékenységnek ezért döntő jelentősége van.

Ezen igénynek való megfelelés érdekében az italgyártás számos nagy márkája időközben megfelelőségi irányelveket dolgozott ki. Ezek előírják, hogy a szállítók és a partnerek is klímasemleges módon szerveződjenek meg, és rendelkezniük kell a megfelelő tanúsítványokkal. Emellett a szállítók üzemen belüli logisztikája is jelentősen hozzájárul annak eléréséhez, hogy a karbonlábnyom érezhetően javuljon.

Átfogó energia az italgyártás számára

A villamosítás terén a Linde a lítiumionos hajtás és az üzemanyagcellás technológia előfutáraként a megoldások széles választékát kínálja a jobb karbonlábnyom elérése érdekében. Átfogó energetikai tanácsadás keretében az italgyártásban érdekelt ügyfelek lehetőséget kapnak arra, hogy holisztikusan tekintsenek az éghajlat- és környezetvédelemre, valamint hogy megfelelő intézkedésekkel a vállalat átfogó stratégiájába integrálják azokat.

A Linde következetességét a fenntarthatóság témakörében jól mutatja többek között a tekintélyes CSR-értékelő szervezet, az EcoVadis által odaítélt arany kitüntetés, amelyet a vállalat már többször is átvehetett. Ezenkívül a Linde az éghajlatvédelmet a Science Based Targets Initiative (SBTi) kezdeményezés kritériumai szerint is előmozdítja, és nyilvánosságra hozza a kibocsátási adatait a Carbon Disclosure Project (CDP) keretében. A Linde következő megoldásai segítenek Önnek a konkrét fenntarthatósági céljai elérésében.

A Linde Anyagmozgatás E30 elektromos targoncája

Elektromos hajtások

Legyen az éghajlatvédelem vagy költségmegtakarítás: az elektromos targoncák jelentik az intralogisztika jövőjét. A Linde minden igényhez kínál elektromos targoncát.

További információ
A Linde Anyagmozgatás LI-ION-technológiája

Lítiumion-technológia

A lítiumionos hajtások jelentik az új szabványt az elektromos anyagmozgató gépek esetében. A klasszikus savas ólomakkumulátorokkal szemben számos előnyük van.

További információ
A Linde Anyagmozgatás hidrogén-üzemanyagcellás targoncája

Üzemanyagcellák

Az innovatív hidrogén-üzemanyagcellákkal a Linde jövőorientált hajtástechnológiát kínál a nagyobb hatékonyság és az éghajlat védelme érdekében.

További információ
A Linde Anyagmozgatás E80 elektromos targoncája

Teljes körű energetikai tanácsadás

A Linde szakértői elemzik egy helyszín teljes energiaigényét, majd konkrét javaslatokat készítenek elő a hatékonyság növelésére.

További információ

Innovációk használata

A Linde MH automatizált targoncája

Az italgyártás a rövidéletűségről ismert. A gyártóknak a legrövidebb időn belül rugalmasan kell reagálniuk az aktuális piaci trendekre, és új termékekkel és termékváltozatokkal kell bővíteniük a választékukat. Ezt nehezíti az elosztóközpontok nagyfokú komplexitása.

A vállalat méretétől függően több száz különböző italmárkát kell raklapokra helyezni és szállításhoz előkészíteni. Különleges kihívást jelent a gyűjtőraklapok növekvő száma, amelyeken a megrendelt italokat a helyes mennyiségben és sorrendben kell elhelyezni.

A hatékonyság, a pontosság és a feltétlen megbízhatóság döntő tényezők az italgyártásban. A legkorszerűbb járművek, az automatizálás, a digitalizálás és a megbízható szállítási folyamatok fontos építőelemek lehetnek az intralogisztika optimalizálásához minden szinten. Ezért kínálja a Linde a technológiák és tanácsadási szolgáltatások széles tárházát az italgyártásban felmerülő komplex intralogisztikai követelményekre vonatkozóan.

A Linde Anyagmozgatás R-MATIC automatizált targoncája

Autonóm járművek

A Linde a MATIC-sorozat elektromos targoncáival, raklapemelőivel és vontatóival az automatizált járművek széles választékát kínálja.

További információ
A Linde Anyagmozgatás Linde connect szoftvere

Hálózatba kapcsolt flotta

A Linde connect szoftver biztosít minden információt a flottaüzemeltetők számára a hatékony és biztonságos flottakezeléshez.

További információ
Automatizálás a Linde Anyagmozgatástól

Intelligens automatizálás

A Linde skálázható szabványos megoldásokat kínál az egyes folyamatlépések vagy a teljes anyagáramlás automatizálásához.

További információ

A rendelkezésre állás maximalizálása

A Linde E80 elektromos targoncája az italgyártásban

Az italgyártás egész évben 24/7-es munkarendben dolgozik, miközben a szezonális utánrendelési csúcsok és a nagy események, mint a futball-vb-k tovább fokozzák a szállítási nyomást. Ez a jelentős áruforgalom hatalmas követelményeket támaszt a teljes járműflotta rendelkezésre állását illetően. Ha átmenetileg csak néhány jármű is kiesik, azonnali pénzügyi kár keletkezik. A folyamatos rendelkezésre állás minden körülmények közötti garantálása szempontjából három feltétel döntő: Először is a megbízható járművek, másodszor a kiemelkedő szervizelés, és harmadszor a lehetőség arra, hogy az átmeneti terhelési csúcsokat ideiglenesen további járművekkel oldják meg.

A robusztusság és a csekély karbantartási igény már régóta a Linde-járművek egyik márkavédjegye. Elpusztíthatatlan építési módjuknak és az összes részegység hosszú élettartamának köszönhetően a gépeket csak ritkán kell szervizelni. Ugyanakkor könnyen hozzáférhető szervizmodulok gondoskodnak arról, hogy az esetleg szükséges karbantartási folyamatok gyorsan megtörténjenek.

Szerviz az italgyártás számára

A járműflotta rendelkezésre állásának maximalizálása érdekében a Linde minden ügyfelének kiemelkedő szervizelést biztosít. A világszerte mintegy 8500 szerviztechnikussal rendelkező szervizhálózat révén bármikor és bárhol rendelkezésre állunk az ügyfeleink számára. A Linde éjjel-nappal támogatást nyújt a hét minden napján. Ez biztosítja, hogy az emelővillás targoncák és a raktártechnikai gépek megőrizzék hatékonyságukat és biztonságosak maradjanak, üzemeltetésük pedig költséghatékony és fenntartható legyen.

Emellett a Linde különböző megoldásokat kínál az italgyártásban felmerülő szezonális csúcsigények gyors és bonyodalmaktól mentes kielégítéséhez. Így a Linde ügyfelei kihasználhatják Európa legnagyobb bérelhető flottáját és targoncák raktári berendezéseit az aktuális járműkészlet kiegészítése érdekében. Továbbá speciális bérleti programok kínálnak rugalmas megoldásokat az alapflotta mellett. Ebben az esetben a felhasználó a folyamatos használathoz állandó darabszámú járművel rendelkezik. Ha az igény rövid időre megnő, további járművekhez férhet hozzá. A következő Linde-megoldásokkal garantált az Ön járműveinek maximális rendelkezésre állása.

Karbantartás és javítás a Linde Anyagmozgatás részéről

Kimagasló szervizelés

Világméretű szervizhálózatának köszönhetően a Linde bárhol és bármikor rendelkezésre tud bocsátani szerviztechnikust.

További információ
A Linde Anyagmozgatás járműflottája

Egyszerű bérlés

A Linde bérleti szolgáltatásával saját járműflottáját gyorsan és egyszerűen kiegészítheti további emelővillás targoncákkal és raktártechnikai berendezésekkel.

További információ