Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Elektromos targonca X20 – X35

Elektromos éllovas

Az első teljesen kibocsátásmentes alternatíva

A Linde X20 – X35 típusú ellensúlyos targoncái az első olyan elektromos targoncák, amelyek nagy teljesítményük és robusztus felépítésük alapján a belsőégésű motoros targoncákkal teljesen egyenértékűek. Így az ügyfelek teljesen szabadon választhatnak, és a legnehezebb feladatok elvégzéséhez is dönthetnek a kibocsátásmentes, halk változat mellett úgy, hogy közben nem kell lemondaniuk a teljesítményről sem. Ennek alapja a Linde által a belsőégésű motoros és az elektromos ellensúlyos targoncákhoz kifejlesztett közös alaplemez. Az X20 – X35 típusú targoncák így két különböző világ legjavát egyesítik: a belsőégésű motoros targoncákra jellemző teljesítményt és erőkifejtést az elektromos targoncák dinamikájával, rugalmasságával és zéró kibocsátásával.

Jellemzők

Biztonság

Az X20 – X35 típusú elektromos targoncák átfogó biztonsági koncepciója éppúgy óvja a kezelőt, mint a gyalogosokat és a rakományt. A keskeny emelőoszlopnak, a keskeny A-oszlopnak és a lesüllyesztett homloklemeznek köszönhetően a targoncavezetőnek szabad rálátása van a rakományra és a környezetre. A rakomány a tetőszerkezeten keresztül a magasabb szinteken történő be- és kitárolás során is tökéletesen látható. A jármű alacsony súlypontja és a magas kormányzott tengely nagy mértékű felbillenés elleni védelmet biztosítanak. Az alapfelszerelés részét képező Linde Curve Assist pedig csökkenti a sebességet a kanyarokban, és megakadályozza, hogy a targonca felboruljon. Ha a rakomány a felemeléskor túlságosan előredől, akkor a szintén az alapfelszereltséghez tartozó Linde Load Assist avatkozik be a jármű működésébe, és az emelési magasságnak megfelelően csökkenti az előrenyúlást és az emelési sebességet. Ez a funkció minimálisra csökkenti a leeső rakomány okozta balesetveszélyt.

 • Körkörös kilátás a vezetőfülkéből
 • A Linde Curve Assist rendszer a felbillenés elleni védelemről gondoskodik a kanyarokban
 • A Linde Load Assist védelmet nyújt a borulásos balesetekkel szemben

Ergonómia

Az optimális vezetési élményt a tágas és kényelmes targoncavezetői munkahely, továbbá az ergonomikus ülésváltozatok biztosítják, egyben megelőzik az elgémberedést és a kifáradást. A targoncavezető a széles látómezőnek köszönhetően folyamatosan szemmel tarthatja a rakományt és a környezetét. Továbbá különösebb fizikai igénybevétel nélkül kezelheti a járművet, mivel a központi kezelőelemek közvetlenül körülötte találhatók. A jármű még egyenetlen talajon is kellemesen és egyenletesen vezethető. Az alváz egy elasztomer gyűrűscsapágy segítségével el van választva a hajtótengelytől, valamint további csapágyak segítségével az emelőoszloptól és a kormányzott tengelytől is, a kezelőre így jóval kevesebb lengés és lökés adódik át. Ennek zajcsökkentő hatása miatt összességében csökken a kezelőre ható fizikai igénybevétel, ami pedig hozzájárul a nagyobb rakodási teljesítményhez.

 • Tágas és kényelmesebb targoncavezetői munkahely körkörös kilátással
 • Ergonomikus ülésváltozatok a személyre szabott kényelem érdekében
 • A kezelőelemek fizikai megterhelés nélkül elérhetők
 • Vezetési kényelem egyenetlen talajon is az alváz, a hajtás és az emelőoszlop rezgésmentes szétválasztásának köszönhetően

Rakománykezelés

Az új, nagy teljesítményű X20 – X35 típusú targoncák a legnehezebb feladatok elvégzéséhez is alkalmazhatók, akár egyenetlen talajon is. Ezt pedig a többi elektromos targoncához képest nagy tengelytáv, a nagy méretű gumiabroncsok és a rezgésmentes hajtótengely teszik lehetővé. Ezeknek az elektromos targoncáknak még a por és a szennyeződések, a meredek rámpák, a nagy távolságok és a tartósan nagy teherhordási és emelési teljesítmények sem okoznak gondot. A megoldás kulcsa a modern vízhűtéses, állandó mágneses (SRM+) új szinkron reluktanciamotor, amely optimális hőmérséklettartományban tartja a teljesítménymodulokat. Mindez még a többműszakos munkarendben kialakuló rendkívüli igénybevétel esetén is biztosítja a folyamatosan magas teljesítőképességet. A felül elhelyezkedő billentő munkahenger és a csavarodásálló oszlopszerkezet nagy maradék teherbírást és biztonságos rakománykezelést tesz lehetővé a 2 és 3,5 tonna közötti tartományban, akár nagy emelési magasságban is.

 • Alkalmazhatóság a legnehezebb terepen is a nagy tengelytáv, a nagy méretű gumiabroncsok és a rezgésmentes hajtótengely révén
 • Folyamatosan magas teljesítőképesség még extrém igénybevétel esetén is a vízhűtéses teljesítménymodulokkal ellátott új szinkron reluktanciamotor segítségével
 • A magasban is biztonságos rakománykezelés az emelőoszlop kialakításának és a felül elhelyezkedő billentő munkahengernek köszönhetően

Szerviz

Az alapfelszereltség részét képező 3,5-”os kijelző minden fontos információt megjelenít a targoncavezető számára, pl. a megtehető távolságot, a figyelmeztetőfényeket és az üzemórákat. A járművezetőt a kijelzőn megjelenő szöveges üzenetek segítik az egyszerű karbantartási műveletek elvégzésében. Távoli hozzáféréssel elvégezhetők a firmware frissítések és hibadiagnosztikák. Így csökken a szervizfeladatok száma és ennek megfelelően a szervizköltség is. A folyamatosan továbbított üzemórák alapján kiszámíthatók a karbantartási és szervizintervallumok. A távdiagnosztika segítségével idejében megállapítható a kopás és az esetleges károsodás. Ezt többek között az alapfelszereltségként beépített hőérzékelő teszi lehetővé, ami a külső hőmérsékletet figyelembe véve folyamatosan elemzi a mért értékeket, pl. az olaj hőmérsékletét. Így elkerülhetők a súlyos következményes károk. Az emelőoszlop vagy a targoncavezetői munkahely egyszerűen és gyorsan kicserélhető moduláris felépítésű részegység, így a javítás során lerövidül az állásidő.

 • Kis karbantartási ráfordítás a távdiagnosztikának és a távoli karbantartásnak köszönhetően
 • Magas rendelkezésre állás
 • Gyorsan kicserélhető moduláris részegységek

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Battery voltage/rated capacity (5h) Aisle width with pallet 800 x 1200 along forks
X20/600 2,0 (t) 3095 (mm) 22 / 22 km/h 90 / 670 (V)/(Ah) o. kWh 4208 (mm)
X25 2,5 (t) 3095 (mm) 22 / 22 km/h 90 / 670 (V)/(Ah) o. kWh 4208 (mm)
X30 3,0 (t) 3095 (mm) 22 / 22 km/h 90 / 670 (V)/(Ah) o. kWh 4243 (mm)
X35 3,5 (t) 3095 (mm) 22 / 22 km/h 90 / 670 (V)/(Ah) o. kWh 4248 (mm)

Opcionális felszereltség

Linde Steer Control mini kerékkel a Linde Anyagmozgatástól

Linde Steer Control

A Linde Anyagmozgatás innovatív Linde Steer Control irányítási koncepciója a hagyományos kormánykereket egy mini kormánykerékkel vagy joystickkal helyettesíti, így növelve az ergonómiát, a pontosságot és a biztonságot.

Linde Safety Pilot kijelzője figyelmeztető jelzéssel

Linde Safety Pilot

Az ellensúlyos targoncával előforduló borulási balesetek a Linde Safety Pilot rendszerének használatával messzemenően elkerülhetők.

Linde TruckSpot figyelmeztetőrendszer

Optikai figyelmeztetőrendszerek

Az optikai figyelmeztetőrendszerek – pl. a Linde BlueSpot™ és a Linde TruckSpot – színes fénypontokat vagy figyelmeztető táblákat vetítenek a padlóra, így figyelmeztetik a gyalogosokat és a többi járművet.

A Linde Safety Guard rendszer járműegységei

Linde Safety Guard

A Linde innovatív Safety Guard segédrendszere a targonca közvetlen közelében fellépő akut veszély esetén hang- és fényjelzésekkel figyelmezteti a targonca kezelőjét és a gyalogosokat.

Kényelmes fülke a Linde X20 – X35 targoncához

Teljes fülke

A kényelmes fülke védelmet nyújt a vezetőnek kültéri munka esetén, és a páncélüveg tetővel, valamint a nagy felületű üvegajtókkal kitűnő körkörös kilátást biztosít a rakományra és a munkaterületre.

A Linde kényelmes üléskínálata

Ülésvariációk

A számos funkcióval, például légrugózással, deréktámasszal, ülésfűtéssel vagy ülésszellőztetéssel rendelkező ülések nagy választéka még nagyobb fokú kényelmet biztosít, és aktív védelmet nyújt a tartáshibák kialakulásával szemben.

Rakománysúly-kijelző a Lindétől

Rakománysúly-kijelző

Ez az opcionális funkció a vezető számára az aktuális rakománysúlyt jeleníti meg a kijelzőn.

Klímaberendezés a Linde X20 – X35 típusú targoncájához

Klímaberendezés* beépített fűtéssel

Az integrált fűtéssel és pollenszűrővel felszerelt, nagy teljesítményű klímaberendezés télen és nyáron is kellemes munkakörnyezetet biztosít a vezetőfülkében, és megakadályozza az ablakok bepárásodását.

* fluorozott szénhidrogéneket tartalmaz

A Linde Motion Detection segédrendszere

Linde Motion Detection

A Motion Detection segédrendszer figyeli a targonca hátuljánál az irányváltás pillanatában észlelt mozgásokat. Ha a jármű hátuljánál személyek vagy más járművek haladnak át, a rendszer megakadályozza a tolatást.

A Linde VertiLight nagy felületen világítja meg a munkaterületet

Világítási megoldások

Félkör alakú kialakításával a Linde VertiLight nagy felületen világítja meg a munkaterületet. A Linde LED Stripes két színű világító sávjai fehér színű fénnyel világítják meg a targonca aktuális menetirányát.

Linde Speed Assist rendszer egyik érzékelője

Linde Speed Assist

A Linde Speed Assist vezetéstámogató rendszere a targonca legnagyobb sebességét automatikusan hozzáigazítja a környezethez és a közlekedési helyzethez.

7”-os kijelző jeleníti meg a rakománnyal kapcsolatos információkat és a kamera képét

Multifunkcionális kijelző

A 7”-os kijelzőn a járműre vonatkozó információk mellett megjeleníthető pl. a Linde Safety Pilot kijelzése, illetve az emelőoszlop kamerájának vagy a tolatókamera képe is. A képernyő felosztását és a kijelzéseket egyedileg lehet beállítani.

A Linde connect flottakezelési rendszere

Linde flottakezelés

A járműflotta kezelését a Linde connect flottakezelő rendszere végzi a karbantartás megtervezésétől a karbantartási és javítási tevékenységek dokumentálásán keresztül a hozzáférés szabályozásáig.

Kérjen ajánlatot