Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Az E20 – E35 elektromos targoncák

Újradefiniált agilitás
A Linde E30 targoncája működés közben egy kábelgyárban

A beltéri használatú emelővillás targoncák termelékenységét elsősorban a fordulékonyságuk határozza meg. A kezelő akkor ér el nagy rakodási teljesítményt, akkor fog több órán keresztül maximális teljesítményt nyújtani, ha járművével a szűk folyosókon és a kanyarokban is könnyedén és gyorsan tud manőverezni. A Linde új E20 – E35 típusú elektromos targoncáira egyedülálló agilitás jellemző, ezért teljesítőképességük elsősorban a raktárcsarnokokban való használatkor mutatkozik meg.

A Linde E30 elektromos targoncája raktári munka közben
A Linde E30 elektromos targoncája árut szállít a raktárban
A Linde E30 elektromos targoncája árut szállít a raktárban
A Linde E30 elektromos targoncája raktári munka közben
A Linde E30 elektromos targoncája árut szállít a raktárban
A Linde E30 elektromos targoncája árut szállít a raktárban

Kompakt felépítés és kimagaslóan jó manőverezhetőség jellemzi őket. Már a szériamodellek is merőben új vezetési élménnyel örvendeztetik meg a kezelőt: gondosan, a legapróbb részletekig kielemeztük a korábbi targoncagenerációkat, és ergonómiailag optimalizáltuk az ellensúlyos targoncák közös platformján alapuló járműveket. Így az elektromos targoncáknál is megjelentek a belsőégésű motoros targoncáknál alkalmazott, ergonómiailag jelentős előnyöket kínáló egyes konstrukciós elvek, pl. a kormányzott tengely és az alváz szétválasztása elasztomer gyűrűscsapágy révén.

A Linde új platformmal szerelt ellensúlyos targoncái

Minden ügyfélkövetelménynek megfelelő targonca

Az E-modellek mellett az X20 – X35 típusú elektromos targoncák és a H20 – H35 típusú dízel- és gázüzemű targoncák is az ellensúlyos targoncák új generációjához tartoznak, amelyek azonos technológiai alaplemezre épülnek. Ez a három modell jelképezi a belsőégésű és elektromos motorral szerelt targoncák eddigi szerkezeti különállásának végét, és ezek teszik lehetővé, hogy az ügyfelek a követelményeiknek leginkább megfelelő targoncát válasszák – energiarendszertől függetlenül és teljesítményveszteség nélkül.

Tudjon meg többet az ellensúlyos targoncákhoz kifejlesztett alaplemezről.

A legerősebb beltéri targonca

Az E20 – E35 elektromos targonca teljesítőképességben a legerősebb beltéri targonca. Ehhez jelentősen hozzájárul az első ízben alkalmazott szinkron reluktanciamotor, amelynek köszönhetően érezhetően javulnak a teljesítménymutatók és mérhetően nő az energiahatékonyság. A felhasználó ezen felül szabadon választhat az energiatárolók közül: használhat savas ólomakkumulátort, lítiumion-akkumulátort vagy üzemanyagcellát. A Linde elektromos targoncái így bármilyen ügyfélrendszerbe zökkenőmentesen beilleszthetők. A jármű adatai és vezérlése vezeték nélkül hozzáférhetők, ami lehetővé teszi a logisztikai, biztonsági és flottakezelő rendszerekhez való csatlakozást. A maximális rendelkezésre állás elérése érdekében a targoncák használatával és állapotával kapcsolatos információk kielemezhetők és feldolgozhatók.

Videó a Linde új E20 – E35 típusú elektromos targoncáiról
A Linde E30 targoncájának kombinált kormányzott tengelye

Optimális manőverezhetőség

Az E20 – E35 elektromos targoncák a maximális fordulékonyság érdekében kétmotoros elsőkerék-hajtással rendelkeznek. Az elektromotorok a hajtótengelybe vannak integrálva, és a kormány teljes elfordítása esetén ellentétes irányban forognak. A kombinált kormányzott tengelynek köszönhetően a két hátsó kerék a jármű hossztengelyéhez képest szinte derékszögbe állítható. Az elektromos targonca forduláskor így akár egy tökéletes kört is le tud írni.

Szinkron Reluktancia motorok

Az új fejlesztésű Szinkron Reluktancia motorok optimalizált teljesítményleadást és a hagyományos rendszereknél nagyobb energiahatékonyságot tesznek lehetővé minden teljesítményosztályban.

A Linde E30 targoncájának energiarendszere

Nagy teljesítményű energiarendszerek

A Linde lítiumionos vagy üzemanyagcellás rendszereinek köszönhetően még a nagy igénybevételű, többműszakos üzemeltetés esetén is javul az elektromos targoncák rendelkezésre állása és tartós teljesítőképessége. Az egyedi terméktulajdonságok közé tartozik a fokozott általános biztonság, valamint a targonca és az energiarendszer optimális összehangolása.

Load-Balancing a Linde E30 elektromos targoncájához

Load-Balancing

A Load-Balancing segítségével minden ügyfél a saját helyi energia-infrastruktúrájához illeszkedő töltési stratégiát alakíthat ki. Ennek célja a költséges áramcsúcsok elkerülése (Peak Power Management), valamint a rendelkezésre álló töltőteljesítmény mind statikus, mind dinamikus korlátozása.

Mintha felhőkön járna

A Linde E30 elektromos targoncája egy huzaltekercset szállít

A legnagyobb fokú kényelem és a maximálisan felhasználóbarát kialakítás révén az E20 – E35 elektromos targonca egyik egyedi terméktulajdonsága a sok órán keresztül is fáradtságmentes és biztonságos munkavégzést lehetővé tevő ergonómia. A környezeti hőmérsékletnek nagy hatása van a targoncavezető komfortérzetére, és ezáltal a termelékenységére is. A hőség és a hideg ellensúlyozása érdekében az elektromos targoncák opcionálisan klímával szerelt vezetőfülkével és nyolcfúvókás szellőzőrendszerrel is rendelhetők – ez a kényelmi opció eddig csak a belsőégésű motoros targoncáknál volt standard. Az első tengely lengéscsillapítása érdekében – a dízel- és gázüzemű targoncáknál már bevált – elasztomer gyűrűscsapággyal kialakított komplex elválasztási megoldás csökkenti a targoncavezetőre ható fizikai igénybevételt. Így a küszöbökön vagy vezetősíneken történő áthaladáskor a legjobb lökés- és rezgésvédelemben van része.

A Linde E30 targoncájának targoncavezetői munkahelye

Targoncavezetői munkahely

Az elektromos targoncák új generációjának tágas vezetőfülkéiben a kezelőnek sokkal több helye van, mint a korábbi járműsorozatokban volt.

Optimális kilátás a Linde E30 elektromos targoncájából

Optimális látási viszonyok

A karcsúsított A-oszlopok, a keskeny emelőoszlop-szerkezet és az opcionálisan elérhető páncélüveg tető optimális kilátást tesznek lehetővé. A targoncavezető minden irányban szemmel tudja tartani a rakományt és a targonca környezetét.

A Linde E30 targoncájának kartámasza

Kartámasz

A kar optimális megtámasztásáról és a fontos funkciók ergonomikus kezelhetőségéről a többféle változatban kapható kartámasz gondoskodik. A jól bevált Linde Load Control rendszer mellett további, - sokféleképpen konfigurálható - kezelőelemek is megtalálhatók rajta.

A Linde kényelmes üléskínálata

Ülésváltozatok

Sokféle ülésváltozat nyújt fokozott kényelmet és aktív védelmet a tartáshibák kialakulásával szemben – légrugózással, deréktámasszal, továbbá ülésfűtéssel és -szellőztetéssel.

7”-os kijelző jeleníti meg a rakománnyal kapcsolatos információkat és a kamera képét

Kijelző

Az alapfelszereltség részét képező 3,5”-os kijelző minden fontos információt megjelenít a targoncavezető számára, így pl. a töltöttségi szintjelzőt, a figyelmeztetőfényeket és az üzemórákat. Az opcionális 7”-os kijelző pl. a kiegészítő kamerarendszerek képét is megjeleníti.

Klímaberendezés a Linde E20 – E35 típusú targoncájához

Vezetőfülke klímaberendezéssel*

A hőség és a hideg befolyásolja a targoncavezető komfortérzetét, ezáltal a termelékenységét is. A klímaberendezéssel felszerelt opcionális vezetőfülke a nyolcfúvókás szellőzőrendszerrel megfelelő fűtési és hűtési teljesítményt nyújt (három fúvóka a targoncavezetőre irányul, kettő a lábtérre, három pedig szélvédőt páramentesítő fúvóka).

* fluorozott szénhidrogéneket tartalmaz

Az emelőoszlop, a hajtó- és a kormányzott tengely mechanikus szétválasztása

Az emelőoszlop, a hajtó- és a kormányzott tengely mechanikus szétválasztása

A talaj egyenetlenségeiből eredő lökések jóval kevésbé hatnak a targoncavezetőre, mivel az alváz el van választva a kormányzott tengelytől és az emelőoszloptól.

A Linde E30 targoncájának elasztomer gyűrűscsapágya

Elasztomer gyűrűscsapágy

Az első tengely lengéscsillapítása céljából beépített elasztomer gyűrűscsapágy optimális védelmet nyújt a targoncavezető számára, amikor küszöbön, vezetősínen vagy a talaj egyenetlenségein hajt át.

Az emelőoszlop végállásainak elektronikus csillapítása a Linde E30 elektromos targoncájában

Elektronikus csillapítás az emelőoszlop végállásaiban

Az elektronikus csillapításnak köszönhetően a villák emelésekor és süllyesztésekor kialakuló lökések és rezgések nem adódnak át a targoncavezetőre, valamint az oszlop alkatrészei is kevésbé kopnak.

A legmagasabb fokú biztonság

Biztonság szempontjából az E20 – E35 típusú elektromos targoncák új mércét állítanak fel. Az egyik legfontosabb biztonsági jellemző a targoncavezető jó kilátása a rakományra és a környezetre. Az alacsony, nagy felületű fellépő védelmet nyújt a fel- és leszálláskor. Az automatikus működtetésű rögzítőfék megakadályozza a targonca véletlen elgurulását és csökkenti a balesetveszélyt. Kanyarokban a felbillenés elleni védelmet a targonca alacsony súlypontja biztosítja. Az alapfelszereltség részét képező, kanyarbeli sebességet csökkentő Linde Curve Assist segédrendszer is a felbillenés ellen véd. A felül elhelyezkedő billentő munkahenger és a csavarodásálló oszlopszerkezet gondoskodik róla, hogy a maradék teherbírás nagy emelési magasságban is jelentős, a rakománykezelés pedig biztonságos legyen. A Linde Load Assist nyomásérzékelő és az emelési magasság jeladója segítségével meghatározza a maradék teherbírást, és a határérték-tartományban lelassítja az emelő- és billentőfunkciót, így csökkenti a felbillenéses balesetek kockázatát.

Tökéletesen integrált csapatjátékos

Az új E20 – E35 típusú elektromos targoncák átfogó érzékelőrendszerüknek köszönhetően maximálisan elő vannak készítve az adatrögzítésre és az adatátvitelre, gyári kialakításuk alapján tehát teljes mértékben hálózatba kapcsolhatók. Így különösen alkalmasak a fölérendelt flottakezelő rendszerekbe – pl. a connect rendszerbe – és a digitális intralogisztikai folyamatokba való integrálásra. A járműadatok biztonságos vezeték nélküli kapcsolaton keresztül továbbíthatók és elemezhetők például a targonca használatának előrelátó tervezése, a megelőző karbantartás, vagy a távdiagnosztika érdekében. Ezek a lehetőségek biztosítják a targoncák magasabb szintű rendelkezésre állását. A frissítések és az új funkciók is rendkívül gyorsan feltölthetők. A GPS-alapú helymeghatározással lokalizálhatók a targoncák, és beoszthatók a következő feladatra.

A Linde elektromos targoncáiban az adatátviteli egység része az alapfelszereltségnek.

Nyitott a fejlesztésre

Az elektromos targoncák alapfelszerelései közé tartozik az adatátviteli egység, ami a targonca vezérlésével CAN-buson keresztül van összekapcsolva, és amely WLAN, Bluetooth vagy 4G segítségével továbbítja a járműadatokat a saját szerverre vagy a felhőbe. Mindeközben a legmagasabb fokú adatvédelmi előírások betartása is garantált. Az üzemelésre vonatkozó adatok, pl. az üzemórák, a járművek használata közben is továbbíthatók a rendszerbe. A használatot, a kihasználtság mértékét és a fejlesztési lehetőségeket egyénileg konfigurálható jelentések, információs táblák és elemzések jelenítik meg. A kopások és károsodások a javítást igénylő hibák kialakulása előtt felismerhetők. A targonca magas szintű rendelkezésre állása így folyamatosan biztosított.

Szerviz már a tervezéskor

Az új E20 – E35 elektromos targoncákat az alapoktól kezdve úgy terveztük, hogy átfogóan karbantartásbarát kivitelük révén garantált legyen a legmagasabb szintű rendelkezésre állás. Minden részegység és komponens csekély mértékű kopásra van optimalizálva, így a teljes használati időtartam során más targoncákhoz viszonyítva jelentősen kisebb a karbantartási ráfordítás. A karbantartást igénylő alkatrészek pedig jól hozzáférhetők és könnyen cserélhetők. Javítási igény esetén a fontos részegységek, pl. az emelőoszlop vagy a meghajtás gyorsan kiszerelhetők és kicserélhetők. A konnektivitás a vezeték nélküli adatátvitel és a járműadatok elemzése alapján optimalizált szervizfolyamatokat tesz lehetővé, így a szükségtelen állásidők elkerülhetők. A járművezetőt az egyszerű karbantartási műveletek elvégzésében szöveges üzenetek segítik a kijelzőn, így a szerviztechnikus megbízása is megspórolható. A távdiagnosztika és a távoli frissítések lehetősége miatt kevesebb a szervizfeladat és alacsonyabb a szervizköltség is.

Egy szerviztechnikus ellenőrzi a Linde elektromos targoncáját

Szabadon választható energiaforrás

Egyre több vállalatnál kap központi szerepet a teljes járműflotta fenntarthatósága. A Linde, az elektromos hajtású targoncái esetében még ennél is tovább megy, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a savas ólomakkumulátor és a lítiumion-akkumulátor közül maguk válasszák meg az energiaforrást. A targoncák opcionálisan üzemanyagcellával is felszerelhetők. Ezáltal az új elektromos targoncák tökéletesen beilleszthetők az ügyfél energiakezelő rendszerébe, és maximális energiahatékonyság érhető el. Fenntartható módon előállított primer energia alkalmazása esetén az üzemeltetés teljesen CO2-kibocsátásmentes.

Egyetlen platform – a tökéletes választás bármilyen használatra

Az elektromos járműosztály bajnoka

A Linde az X20 – X35 típusú targoncákban két világ legjavát egyesíti, és most először kínál olyan emelővillás targoncákat, amelyek a belsőégésű motoros targoncáknak még extrém alkalmazások esetén is teljesen egyenértékű helyettesítői. Ezek a járművek emellett magukban hordozzák az elektromos targoncákra jellemző előnyöket: a dinamizmust, a rugalmasságot és a kibocsátásmentességet.

További részletes információ

Pontosan a megfelelő targonca

A Linde ellensúlyos targoncáinak új generációjával megszűnnek a belsőégésű motoros és az ellensúlyos targoncák közötti szerkezeti különbségek. Ezzel a Linde az egyedüli gyártó, aki egy platformon egyesíti az összes hajtásmódot és energiarendszert, lehetővé téve ezáltal a belsőégésű motoros targoncák elektromos targoncákkal történő helyettesítését anélkül, hogy az a teljesítmény vagy a robusztus kialakítás rovására menne.

További részletes információ

Az optimális kilátás és a biztonság érdekében

A dízel- és gázüzemű targoncaként elérhető H20 – H35 típusú targoncák optimális választ jelentenek napjaink anyagáramlási kérdéseire, és a Linde targoncák valamennyi jellemzője megtalálható bennük – még szélesebb látómezővel a targoncavezető számára, valamint optimális személy-, jármű- és környezetvédelemi fejlesztésekkel.

További részletes információ

Az előnyök áttekintése

A legnagyobb teljesítmény

Az új Szinkron Reluktancia motornak köszönhetően az E20 – E35 emelővillás targoncák a legnagyobb teljesítményű targoncák, különösen beltéri használatban.

Kiemelkedően ergonomikus kialakítás

A kiegészítő elasztomer gyűrűscsapággyal szerelt komplex elválasztási megoldás hatékony védelmet nyújt a targoncavezető számára a lökésekkel és rezgésekkel szemben.

Szabad kilátás minden irányban

A karcsúsított A-oszlopok, a keskeny emelőoszlop-szerkezet és az opcionális páncélüveg tető optimális látási viszonyokat biztosítanak.

Hálózatba kapcsolás mint szériatartozék

A targoncák az átfogó konnektivitásnak köszönhetően jól integrálhatók a flottakezelő rendszerekbe és a digitális folyamatokba.

Karbantartásbarát kivitel

A fontos komponensek könnyű elérhetősége és a fontos részegységek gyors cseréje magasabb szintre emelik a targoncák rendelkezésre állását.