Elektromos targonca E20 – E35

Nagy teljesítményű beltéri specialista

Biztonságos és gyors a szűk terekben

Az E20 – E35 típusú elektromos targonca kiválóan alkalmas beltéri használatra. Kompakt felépítése és fordulékonysága a szűk folyosókon is nagy rakodási teljesítményt tesz lehetővé. A targonca kiválóan manőverezhető – főként a Linde kombinált kormányzott tengelyével szerelt kétmotoros elsőkerék-hajtás segítségével. Az elektromos targonca alaplemeze a belsőégésű motoros járművekével megegyező kialakítású, így az elektromosakat még ergonomikusabb kialakítás és tágas targoncavezetői munkahely jellemzi. Az elektromos targonca az „alaplemezek szinergiájának” köszönhetően jelentősen nagyobb helyet és kiemelkedően kényelmes vezetési élményt nyújt kezelője számára.

Jellemzők

Biztonság

Az egyik legfontosabb biztonsági jellemző a targoncavezető számára biztosított jó kilátás, amit a keskenyebb emelőoszlop, a keskeny A-oszlop és a lesüllyesztett homloklemez tesz lehetővé. A tetőszerkezet pedig a be- és kitároláshoz a lehető legszabadabb kilátást biztosítja felfelé. A kanyarokban a felbillenés elleni védelmet a targonca alacsony súlypontja és magas kormányzott tengelye biztosítja. Az alapfelszereltség részét képező Linde Curve Assist rendszer pedig a kormányelfordulásnak megfelelően csökkenti a sebességet. Szintén az alapfelszereltséghez tartozik a Linde Load Assist, ami a leeső rakományok okozta balesetek ellen nyújt védelmet. Ha a rakomány a felemeléskor túlságosan előredől, akkor a segédrendszer az emelési magassághoz igazítva csökkenti az előrenyúlást és az emelési sebességet.

 • Akadálytalan rálátás a rakományra és a környezetre
 • Felbillenés elleni védelem a kanyarokban a Linde Curve Assist segítségével
 • A Linde Load Assist rendszer megakadályozza a nehéz rakományok okozta felbillenést

Ergonómia

A tágas vezetőfülke és az ergonomikus ülés olyan kényelmes munkahelyet biztosít, amely megelőzi az elgémberedést és a kifáradást. A széles látómező a rakományra és a környezetre egyaránt minden irányban szabad kilátást biztosít. A fizikai igénybevétel csökkentése érdekében a fontos kezelőelemek közvetlenül a targoncavezető közelében vannak elhelyezve. Az első tengely lengéscsillapítása érdekében az alváz egy kiegészítő elasztomer gyűrűscsapágy segítségével a kormányzott tengelytől és az emelőoszloptól is el van választva, ami által még egyenetlen talajon is javul a vezetési élmény. A kezelőre így jóval kevesebb lengés és lökés adódik át. Továbbá csökken a zajszint, amit például a zörgő villakocsik és emelőláncok okoznak. Ezáltal kisebb a kezelőre ható fizikai igénybevétel és így nő a munkateljesítmény.

 • Tágas vezetőfülke tökéletes rálátással a rakományra és a környezetre
 • Ergonomikus ülések könnyen elérhető kezelőelemekkel
 • A vezetői munkahely, a hajtás és az emelőoszlop szétválasztásának köszönhetően nő a vezetési kényelem.

Rakománykezelés

Az E20 – E35 sorozatú elektromos targonca a kétmotoros elsőkerék-hajtásnak és a szabadalmaztatott kombinált kormányzott tengelynek köszönhetően kiemelkedően fordulékony. A felül elhelyezkedő billentő munkahenger és a csavarodásálló oszlopszerkezet nagy maradék teherbírást és biztonságos rakománykezelést tesz lehetővé még akár 6,5 méteres emelési magasságban is. Az új szinkron reluktanciamotor javítja a targonca teljesítménymutatóit és mérhetően növeli az energiahatékonyságot. A standardizált kialakításnak köszönhetően az ügyfelek maguk választhatják ki az energiatárolót, és alkalmazhatnak akár savas ólomakkumulátort, lítiumion-akkumulátort vagy üzemanyagcellát is. Így például tovább használhatók a meglévő akkumulátorok. A járműadatok és a jármű vezérlése vezeték nélkül is hozzáférhető, így kapcsolódni lehet a logisztikai, biztonsági és flottakezelő rendszerekhez, valamint elemezhetők a targonca használatával és állapotával kapcsolatos adatok is.

 • Kimagasló manőverezhetőség a kétmotoros elsőkerék-hajtás és a kombinált kormányzott tengely segítségével
 • Biztonságos rakománykezelés az emelőoszlop kialakításának köszönhetően akár 6,5 méter magasságban is
 • Szabadon választható energiatároló rendszer
 • Adatelemzés és a digitális folyamatokba történő bekapcsolódás lehetősége vezeték nélkül

Szerviz

Az alapfelszereltség részét képező 3,5”-os kijelző minden fontos információt megjelenít a targoncavezető számára, így pl. a megtehető távolságot, a figyelmeztetőfényeket és az üzemórákat. A szerviztechnikusoknak nem kell a helyszínre utazniuk, hiszen a firmware frissítések elvégzése és a hibák diagnosztizálása távoli hozzáféréssel is lehetséges. A folyamatosan továbbított üzemórák alapján kiszámíthatók a szervizintervallumok. Távdiagnosztika segítségével idejében megállapítható a kopás és az esetleges károsodás. A megfelelő időben elvégzett karbantartással és javítással elkerülhetők a súlyos következményes károk. A moduláris felépítésű részegységek – pl. az emelőoszlop vagy a targoncavezetői munkahely – egyszerűen és gyorsan kicserélhetők, így lerövidül a javításból eredő állásidő.

 • Egyszerű karbantartás
 • Kevesebb szervizfeladat a távdiagnosztikának és a távoli karbantartásnak köszönhetően
 • A moduláris részegységek cseréje révén rövidebb a javításból eredő üzemszünet

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Battery voltage/rated capacity (5h) Aisle width with pallet 800 x 1200 along forks
E20 2,0 (t) 3030 (mm) 20 / 20 km/h 80 / 460/500 (V)/(Ah) o. kWh 3769 (mm)
E20/600H 2,0 (t) 3330 (mm) 20 / 20 km/h 80 / 560/620 (V)/(Ah) o. kWh 3803 (mm)
E25 2,5 (t) 3030 (mm) 20 / 20 km/h 80 / 460/500 (V)/(Ah) o. kWh 3769 (mm)
E25/600H 2,5 (t) 3295 (mm) 20 / 20 km/h 80 / 560/620 (V)/(Ah) o. kWh 3837 (mm)
E25/600HL 2,5 (t) 3295 (mm) 20 / 20 km/h 80 / 700/775 (V)/(Ah) o. kWh 3982 (mm)
E25L 2,5 (t) 3030 (mm) 20 / 20 km/h 80 / 575/625 (V)/(Ah) o. kWh 3910 (mm)
E30 3,0 (t) 2995 (mm) 20 / 20 km/h 80 / 460/500 (V)/(Ah) o. kWh 3888 (mm)
E30/600H 3,0 (t) 3295 (mm) 20 / 20 km/h 80 / 560/620 (V)/(Ah) o. kWh 3835 (mm)
E30/600HL 3,0 (t) 3295 (mm) 20 / 20 km/h 80 / 700/775 (V)/(Ah) o. kWh 3980 (mm)
E30/600HL Beverage 3,0 (t) 4095 (mm) 20 / 20 km/h 80 / 700/775 (V)/(Ah) o. kWh 3980 (mm)
E30L 3,0 (t) 2995 (mm) 20 / 20 km/h 80 / 575/625 (V)/(Ah) o. kWh 3983 (mm)
E35HL 3,5 (t) 3295 (mm) 20 / 20 km/h 80 / 700/775 (V)/(Ah) o. kWh 3980 (mm)
E35L 3,5 (t) 2995 (mm) 20 / 20 km/h 80 / 575/625 (V)/(Ah) o. kWh 4038 (mm)

Opcionális felszereltség

Linde Safety Pilot kijelzője figyelmeztető jelzéssel

Linde Safety Pilot

Az ellensúlyos targoncával előforduló borulási balesetek a Linde Safety Pilot rendszerének használatával messzemenően elkerülhetők.

Linde TruckSpot figyelmeztetőrendszer

Optikai figyelmeztetőrendszerek

Az optikai figyelmeztetőrendszerek – pl. a Linde BlueSpot™ és a Linde TruckSpot – színes fénypontokat vagy figyelmeztető táblákat vetítenek a padlóra, így figyelmeztetik a gyalogosokat és a többi járművet.

A Linde Safety Guard rendszer járműegysége

Linde Safety Guard

A Linde innovatív Safety Guard segédrendszere a targonca közvetlen közelében fellépő akut veszély esetén hang- és fényjelzésekkel figyelmezteti a targonca kezelőjét és a gyalogosokat.

Kényelmes fülke a Linde E20 – E35 targoncához

Teljes fülke

A kényelmes fülke védelmet nyújt a vezető számára, a páncélüveg tetővel, valamint a nagy felületű üvegajtókkal pedig a rakományra és a munkaterületre is minden irányba kitűnő kilátást biztosít.

Akkumulátorcsere raklapemelővel

Akkumulátorcsere

Az akkumulátor nagyon egyszerűen kicserélhető, ehhez csupán ki kell nyitni a jobb oldali oldalajtót, és egy raklapemelő segítségével elvégezhető a csere.

A Linde kényelmes üléskínálata

Ülésvariációk

A számos funkcióval, például légrugózással, deréktámasszal, ülésfűtéssel vagy ülésszellőztetéssel rendelkező ülések nagy választéka még nagyobb fokú kényelmet biztosít, és aktív védelmet nyújt a tartáshibák kialakulásával szemben.

Rakománysúly-kijelző a Lindétől

Rakománysúly-kijelző

Ez az opcionális funkció a vezető számára az aktuális rakománysúlyt jeleníti meg a kijelzőn.

Klímaberendezés a Linde E20 – E35 típusú targoncájához

Klímaberendezés beépített fűtéssel

Az integrált fűtéssel és pollenszűrővel felszerelt, nagy teljesítményű klímaberendezés télen és nyáron is kellemes munkakörnyezetet biztosít a vezetőfülkében, és megakadályozza az ablakok bepárásodását.

Konténerbe járó kivitel

A targonca csak 2225 mm magas, ennek ellenére tágas, és ergonomikus munkahelyet biztosít a járművezető számára. Számos konténerátrakó helyen és kis áthaladási magasságú egyéb csarnokokban számítanak ezek a méretek.

A Linde VertiLight nagy felületen világítja meg a munkaterületet

Világítási megoldások

Félkör alakú kialakításával a Linde VertiLight nagy felületen világítja meg a munkaterületet. A Linde LED Stripes kétszínű világító sávjai fehér színű fénnyel világítják meg a targonca aktuális menetirányát.

Linde Speed Assist rendszer egyik érzékelője

Linde Speed Assist

A Linde Speed Assist vezetéstámogató rendszere a targonca legnagyobb sebességét automatikusan hozzáigazítja a környezethez és a közlekedési helyzethez.

7”-os kijelző jeleníti meg a rakománnyal kapcsolatos információkat és a kamera képét

Multifunkcionális kijelző

A 7”-os kijelzőn a járműre vonatkozó információk mellett megjeleníthető pl. a Linde Safety Pilot kijelzése, illetve az emelőoszlop kamerájának vagy a tolatókamerának a képe is. A képernyő felosztását és a kijelzéseket egyedileg lehet beállítani.

A Linde connect flottakezelési rendszere

Linde flottakezelés

A járműflotta kezelését a Linde connect flottakezelő rendszere végzi a karbantartás megtervezésétől a karbantartási és javítási tevékenységek dokumentálásán keresztül a hozzáférés szabályozásáig.

Kérjen ajánlatot