Elektromos teljesítmény nagy rakományokhoz

A Linde erőteljes E60–E80 targoncamodelljei 6000 és 8000 kg közötti nehéz rakományokhoz vannak kialakítva. A kompakt tengely két erőteljes hajtómotorból áll, amelyek a karbantartásmentes fékekkel és az intelligens integrált teljesítmény-alkatrészekkel nagy teljesítménypotenciált alkotnak. A gazdaságos járműhasználatot alacsony energiaköltségek, károsanyag-kibocsátástól mentes hajtás és alacsony karbantartási költségek garantálják. A Linde energiagazdálkodási rendszere intelligens és átlátható energiafelhasználásról gondoskodik. Ezenkívül a még nagyobb tervezési biztonság érdekében egy kijelző is gondoskodik a maradék futásteljesítmény kijelzéséről. Az üzembiztonságot az elektronikus jelek kettős átvitele és felügyelete növeli.

Jellemzők

Biztonság

8000 kg-ig terjedő rakományok esetén a biztonság kiemelkedő fontosságú tényező. Az E60–E80 sorozatú elektromos targonca vezetőfülke-védő teteje a kerettel együtt masszív védőzónát von a járművezető köré. Az egymásba ágyazott emelőoszlop-profilok használata a rakománykezelés során jó kilátást tesz lehetővé, míg az automatikus rögzítőfék a rámpánál való munkavégzés során is maximális biztonságot nyújt. A modellsorozat biztonsági szempontjait redundáns vezérlés, elektronikus hajtásfelügyelet és nagy maradék teherbírások egészítik ki. Az alacsony zajszint is növeli az üzembiztonságot.

 • robusztus vezetővédő tető
 • Zárt védőzóna
 • hajtásfelügyelet
 • Kilátás szempontjából optimalizált egységek
 • Alacsony zajszint

Ergonómia

Az emelővillás targoncával való legmagasabb teljesítményszintű, pontos munkavégzés nagy kezelési kényelmet igényel. A karosszériát egy innovatív elválasztási megoldás védi a rezgések ellen, amelyben az oszlop és hajtótengely el van különítve a vezetőkabintól. Ezáltal a járművezető nagyobb kényelmet élvezhet. Az E60–E80 modellek vezetőfülkéjében az összes kezelőelem ergonomikusan van elrendezve. A kartámaszból és ülésből álló állítható egység, a tágas lábtér és a Linde Load Control konzol a legjobb előfeltételeket biztosítják a gyors és fáradásmentes munkavégzéshez.

 • Ergonomikus kezelőelemek
 • Kartámaszból és ülésből álló állítható egység
 • Rezgésszigetelt vezetőkabin
 • Tágas lábtér

Rakománykezelés

A Linde-technológiák sora biztosítja az E60–E80 sorozatú elektromos targoncák hatékony rakománykezelését. Ehhez tartozik az ujjmozgással kezelhető Linde Load Control egység is. A Linde Curve Assist-művelete olyan sebességfelügyeletet jelent, amely a kanyarokban csökkenti a felborulás veszélyét. A Linde kétpedálos vezérlése a lábak áthelyezése nélküli, gyors és pontos előre- és hátramenetet tesz lehetővé. A pontos és hatékony rakománykezelést biztosító kompakt tengely mint komplett egység két hajtómotorból, karbantartásmentes fékekből és intelligens, vízhűtésű teljesítmény-alkatrészekből áll.

 • Biztonsági kanyarasszisztens
 • Nagy hatékonyságra kialakítva
 • Pontos kétpedálos vezérlés
 • Rakománykezelés ujjheggyel

Szerviz

A kompletten tokozott menet- és emelőhajtás, valamint az elektronikus vezérlések Lindére jellemző védelme gondoskodik az elektromos targoncák nagyfokú megbízhatóságáról. A vízhűtéses teljesítmény-alkatrészek szélsőséges feltételek mellett is nagy rendelkezésre állást biztosítanak. Az E60–E80 modellekre hosszú szervizidőközök jellemzők. Ennek megfelelően a komplett hajtótengely, beleértve a háromfázisú váltakozó áramú motorokat, áttételező hajtóművet és olajfürdős lamellás fékeket, de az oszlop- és billentő munkahenger is karbantartásmentes. Az általános karbantartás 1000 üzemóra, a hidraulikaolaj cseréje pedig 6000 óra után esedékes. A zökkenőmentes használat érdekében az emelővillás targoncák kialakítása megkönnyíti a karbantartási alkatrészekhez való hozzáférést.

 • Hosszú karbantartási időközök
 • Könnyű hozzáférés valamennyi részegységhez
 • Fontos alkatrészek karbantartásmentessége
 • Tokozott hajtások

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Travel speed, with/without load Lift Battery voltage/rated capacity (5h) Aisle width with pallet 800 x 1200 along forks
E60 6,0 (t) 16 / 16 [20/20] km/h 3850 (mm) 80/1240 [80/719] (V)/(Ah) o. kWh 5110 (mm)
E70 7,0 (t) 16 / 16 [20/20] km/h 3450 (mm) 80/1240 [80/719] (V)/(Ah) o. kWh 5120 (mm)
E80 8,0 (t) 16 / 16 [20/20] km/h 3450 (mm) 80/1240 [80/719] (V)/(Ah) o. kWh 5120 (mm)
E80/900 8,0 (t) 16 / 16 [20/20] km/h 3050 (mm) 80/1240 [80/719] (V)/(Ah) o. kWh 5355 (mm)

Opcionális felszereltség

Hátsó hozzáférés a töltéshez

Az emelővillás targoncák az egyszerű feltöltés érdekében a jármű hátsó részén kialakított töltéshozzáféréssel láthatók el. A hozzáférés aktív szellőztetésű.

Kiegészítő hidraulika

Az emelővillás targoncák egy, két vagy három további hidraulikakörrel szerelhetők fel. Ezekre további berendezések csatlakoztathatók és üzemeltethetők.

Polikarbonát ablak

A vezetőfülke tetejének sérülésektől és karcolásoktól való megóvása érdekében robusztus, polikarbonátból készülő védőrács helyezhető el felette.

Vezetőfülke üvegteteje

A felfelé való még jobb kilátás érdekében a jármű vezetőfülkéjének tetejébe páncélüvegből készült, átlátszó tetőablak szerelhető be.

Joystick kiválasztása

A kezelőpulton lehetőség van az egyes műveletekhez külön botkormányok, illetve egy egységes, több művelet elvégzésére alkalmas botkormány kiválasztására.

Kérjen ajánlatot