Hatékony komissiózás minden magasságban

A Linde MH V sorozatú függőleges komissiózó targoncája ergonomikus munkahelyet és intuitív kezelést nyújt a vezetőnek. A csökkentett rezgésű vezetőfülke, a kis belépési magasság és az alacsony mellvéd a fáradtság megelőzését és az egyszerű komissiózást szolgálják. A nagy kiszedési teljesítményhez a nagy menet- és emelési sebesség is hozzájárul. A Linde egy moduláris rendszer alkalmazása révén a járművet mindig az ügyfél egyedi követelményeinek megfelelően alakítja ki. A függőleges komissiózó targonca fogásmagassága 12 méterig terjed. A teherbírás – változattól függően – 1200 kg-ig terjed.

Jellemzők

Biztonság

A jármű csak akkor mozgatható, ha a vezető mindkét kezét a kezelőegység érzékelőin tartja, és a lábtérben található holtember-kapcsolót is lenyomja. Ez csökkenti a kezelési hibák és a balesetek veszélyét. Az elektromos felügyeletű oldalkorlátokat 1,2 méteres platformmagasságtól kezdődően zárva kell tartani a vezető biztonsága érdekében. A jármű elülső és hátsó részén található külön rendelhető érzékelők folyamatosan figyelik az utat, és megállítják a járművet, ha embereket vagy más akadályt észlelnek. A szerviztechnikus általános haladási, emelési és süllyesztési határértékeket is beállíthat a födémmel és falakkal való ütközés megelőzése érdekében. A speciális kialakítású oszlop jó kilátást tesz lehetővé, hozzájárulva ezzel a biztonságos üzemeltetéshez.

 • Hárompontos kezelés
 • Elektromos felügyeletű oldalkorlátok
 • Előre beállítható menetre, emelésre és süllyesztésre vonatkozó határértékek
 • Igen jó kilátás az oszlopon keresztül

Ergonómia

A függőleges komissiózó targonca ergonomikus kialakítású kezelőpulttal és tágas kabinnal van ellátva. A rugós platform padlózatán elhelyezett puha szőnyeg elnyeli haladás vagy emelés közben a rezgéseket, megelőzve ezzel a vezető idő előtti kifáradását. A vezetőfülke padlózatának szélein szőnyeg helyett szilárd alap van, hogy a kezelő stabilan álljon komissiózás közben. Az alacsony mellvéd szintén megkönnyíti a komissiózást. Emellett egy oldalirányban kifelé dönthető oldalkorlát rendelhető, amely megkönnyíti az állványzaton lévő áruk megfogását.

 • Ergonomikus kezelőpult
 • Tágas vezetőfülke lekerekített körvonalakkal
 • Rugós kabin rezgéscsökkentő szőnyeggel
 • Alacsony mellvéd

Rakománykezelés

A függőleges komissiózó targonca különböző háromfázisú váltakozó áramú motorjainak jellemzői a nagy emelési és menetsebesség, valamint a kis energiafogyasztás. A járművek gyorsan elérik 12 méteres legnagyobb emelési magasságukat, ami nagy átrakodási teljesítményt biztosít. Ráadásul ebben a magasságban is nagy a maradék teherbírásuk. A komissiózási folyamatok hatékonyságát tovább javítja a pontos elektromos kormánymű, amellyel a jármű egyszerűen és gyorsan irányítható.

 • Nagy emelési és menetsebesség
 • Nagy maradék teherbírás
 • Gyors manőverezést szolgáló pontos kormánymozgások
 • Kis energiafogyasztás

Szerviz

A függőleges komissiózó targonca hajtó- és emelőmotorja tokozott kivitelű, így nagymértékben védve van a portól és a szennyeződésektől. Ez egyrészt megelőzi a költséges leállásokat, másrészt megkíméli a felhasználót a karbantartástól. A jármű teljes egésze szervizbarát módon van kialakítva: a központi alkatrészek egy fedél alatt találhatók, és könnyen elérhetők. Idetartozik a CAN-busz interfész is, amelyen keresztül a szerviztechnikus kiolvashatja és ellenőrizheti a fontosabb adatokat.

 • CAN-busz kapcsolaton keresztül kiolvasható járműadatok
 • Karbantartásmentes hajtó- és emelőmotor
 • Jól elérhető szervizpontok
 • Védett motor

Videók & fotók

Videó a Linde moduláris rendszerű V sorozatú magas emelésű komissiózó targoncájának működéséről és előnyeiről.

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Aisle width with pallet 800 x 1200 along forks
V 24V Example Standard mast 0,8 (t) 4125 (mm) 9 / 9 km/h 1732 (mm) - (mm)
V 24V Example Triplex mast 0,8 (t) 7160 (mm) 10 / 10 km/h 2034 (mm) 1320 (mm)
V 48V Example Standard mast 1,2 (t) 5725 (mm) 11 / 11 km/h 1873 (mm) 1380 (mm)
V 48V Example Triplex mast 1,2 (t) 10160 (mm) 13 / 13 km/h 2089 (mm) 1820 (mm)

Opcionális felszereltség

Kezelőpult

A kezelőpult elhelyezhető mind a rakományoldalon, mind a rakomány- és oszlopoldalon; az oszlopoldali pult kezelési logikája a teheroldali kezelőpultét követi.

Rögzítőrendszerek

A jármű lehetőséget biztosít terminál, leolvasóberendezés, csíptetőtábla, íróalátét vagy más tartozékok rögzítésére, felerősítésére. A tartók elhelyezhetők az oszlop jobb és bal oldalán, valamint a rakományoldalon és a vezetővédő tetőn is.

Járható rakfelület

A rakfelületen egy védőkosár található. Ennek köszönhetően a kezelő biztonságosan ráléphet a rakfelületre, és onnan végezheti a komissiózást.

A Linde BlueSpot kék fénypontot vet a jármű előtti útszakaszra, így figyelmeztetve a gyalogosokat és más járművezetőket a közeledő targoncára

BlueSpot™

A Linde BlueSpot™az útvonalra kék fényt vetítve növeli az üzembiztonságot: a LED-lámpa zaj nélkül teszi láthatóvá a targoncát.

A Linde V sorozatú függőleges komissiózó targoncáihoz külön rendelhető folyosóbiztonsági rendszer működését bemutató animáció.

Menetbiztonsági asszisztens

A segédrendszer menet közben felismeri a talaj egyenetlenségeit, valamint a polcokon, a padlózaton vagy a födémen található, vonalkóddal vagy RFID-címkével jelölt akadályokat, és az ilyen helyeken célzott módon korlátozza a járműfunkciókat, mint például a sebességet, az emelési magasságot vagy a villakinyúlást. Ez segít a károsodások megelőzésében.

A Linde V sorozatú függőleges komissiózó targoncáihoz külön rendelhető szűkfolyosós navigációs rendszer működését bemutató animáció.

Navigálás a raktárban

A targonca a raktárkezelő rendszeren keresztül kapja a szállítási feladatokat. A rendszer vonalkódokkal vagy RFID-címkékkel rögzíti a raktáron belüli pozíciót, és méri az aktuális emelési magasságot. Ennek alapján önállóan a kívánt raklappozícióba irányítja a járművet. A vezetőnek csak a menetfunkciókat kell működtetnie.

Linde Connect

Ki és hogyan fogja használni az egyes targoncákat? Mennyit fogyasztanak a járművek, és mindegyik menetkész-e? A connect: rendszer a megfelelő szoftver és hardver kombinációjával adja meg a választ.

Linde System Control (LSC)

A rendszer gyorsabb átrakodásról és nagyobb biztonságról gondoskodik. Az LSC alapváltozatában a rendszer megjeleníti a vezetőnek az adott emelési magassághoz tartozó maradék teherbírást. AZ LSC kibővített verziói a szállított rakomány tömegéhez igazítják a kiegészítő emelést és/vagy a menetsebességet.

Videó az emelési magasságról és a külön rendelhető, dönthető oldalkorlátról.

Dönthető korlátok

Ha a vezető a korlátnak dől, az mintegy 10 centiméterrel kihajlik. A kezelő így jobban hozzá tud férni a polcrendszerhez, és könnyebben végezheti a komissiózást.

Előkészített rádióhely

A jármű vezetőkabinja egy 12 voltos / 50 wattos csatlakozóaljzattal, valamint hangszórókkal és egy antennával van felszerelve.

Tükörmodul

A felszereléscsomag nagy visszapillantó tükröket és oldalsó munkafényszórókat tartalmaz, amelyekkel megvilágítható a polcrendszeren a munkaterület. A csomag rendelhető szellőzőventilátorral is, amely a födém alatti nagy emelési magasságokban tapasztalható hőség ellensúlyozása érdekében hűti a vezetőt.

Kérjen ajánlatot