Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Díjazták a Linde belsőégésű motoros targoncáját

2020. nov. 24.

Az új generációs, teljes mértékben hálózatba kötött, dízel,- vagy gázüzemű targonca, a Linde H20-H35 lett az idei év legizgalmasabb fejlesztése az ipari gépgyártásban. A H20-H35 belsőégésű motoros targonca nagy teljesítményű, könnyen kezelhető, valamint a lehető legmagasabb szintű biztonságot nyújtja targoncavezetői számára. Emellett kiemelkedő fontossággal bír, hogy könnyen szervizelhető, ezáltal hosszabb élettartamú.

A Logistra szerkesztősége 2014 óta díjazza az innovatív termékeket és megoldásokat nyújtó cégeket. A szerkesztők által kiválasztott jelöltekre az olvasók szavazhatnak, ez alapján született meg az eredmény, hogy 2020-ban a H20-H35 targonca kapta a közönségdíjat „Ipari Gépek” kategóriában. „Ezzel a díjjal kiadónk különleges és rendkívüli ötleteket honorál, amelyek újításnak minősülnek, és már elérhetők a piacon, vagy belátható időn belül elérhetővé válnak.” magyarázta Tobias Schweikl, a Logistra magazin főszerkesztője.

A H20-H tökéletesen személyre szabható, és különböző biztonsági funkciók együttese teszi lehetővé a biztonságos munkavégzést, továbbá megfelel az EU 5 legújabb károsanyag-kibocsátási követelményeknek is. A 2–3,5 tonnás teherbírású targonca különösen alkalmas a legkeményebb körülmények mellett történő használatra is.

A jármű tervezésénél nagy hangsúlyt fektettek az ergonómiára. Annak érdekében, hogy a vezető ne érzékelje a targonca ütközéseit és rázkódásait, a hajtási és kormányzási tengelyeket, valamint az oszlopot gumicsapágy választja el a kerettől és az alváztól. Az ergonomikus ülések nagy választékának köszönhetően pedig elkerülhető a különböző testtartási hibák kialakulása. A még nagyobb kényelem érdekében a targonca egyéb kiegészítő funkciókat is tartalmaz, köztük például: légrugózás, deréktámasz, ülésfűtés és ülésszellőztetés.

A hidrosztatikus meghajtás, az ipari motor, a kezelési koncepció, az ergonomikus kialakítás és az optimális körkörös kilátás együttesen gondoskodnak a hatékony rakománykezelésről. A hidrosztatika és ipari motor minimálisra csökkenti az üzemanyag-felhasználást és a karbantartási igényt, ami növeli az üzemidőt és csökkenti az üzemeltetési költségeket. Ezek az aprólékosan kidolgozott részletek együttesen biztosítják az ember és gép tökéletes együttműködését.

A robusztus és sokoldalúan használható gépek értékesítése 2019 végén kezdődött el és mára már az eladási listák élére kerültek. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a legkiválóbb minőséget és legbiztonságosabb munkavégzést teszik lehetővé kezelőik számára.