Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Az 1 tonnás rakományok polihisztora - megérkezett az új Linde E10 elektromos targonca

2020. szept. 23.

Elképesztően sokoldalú: 1 tonnáig számíthatunk rá, mégis befér egy teherliftbe. Az új Linde E10 targonca egy olyan flexibilisen használható jármű, ami számos komfort és biztonsági funkcióval rendelkezik. Minden intralogisztikai rendszerben adódik olyan feladat, amelynek elvégzéséhez egy kis méretű, könnyű, mégis erős targoncára van szükség, ami akár egy liftbe is befér. Az új Linde E10 pont ezt tudja, egészen 1 tonna súlyhatárig. Lítium-ion vagy savas akkumulátorral szerelt verzió is elérhető.

4558_272_CX_16_9

Épp csak egy hajszálnyival szélesebb egy EUR raklapnál, így a legszűkebb folyosókon is elnavigálható. 1317 miliméteres fordulókörének köszönhetően különösen szűk helyeken is megfordul.

Megbízható anyagáramlás, a felhasználó igényeire szabva

Mivel a járművet rövid útvonalakhoz tervezték, így nincs ülése, van viszont párnázott háttámlája, amihez a vezető kényelmesen és biztonságosan nekidőlhet. A vezető könnyedén, mindkét oldalról beszállhat. A tervezők a beszállási magasságot a lehető legalacsonyabbra tették, így védik a járművezetőt a fáradástól, aki egy műszak során rengetegszer fellép a targoncára, az ismétlődő mozdulat pedig hamar fáradáshoz és balesethez vezethet. Már az alapfelszereltségű E10-es targonca is rendelkezik a kanyarokban és emeléseknél automatikusan aktiválódó sebességkorlátozás funkcióval, illetve a jármű padlózatában beépített éberségi, más néven holtember-kapcsolóval is: a targonca csak akkor mozog, ha a vezető a helyén áll.

Az ergonómia, a biztonság és a vezetői komfort összefüggése

Az E10 targonca tervezésekor a vezető helyét úgy alakították ki, hogy a funkcionalitás előtérbe helyezése mellett megőrizzék és tökélyre fejlesszék a komfortot biztosító elemeket is. Az optimálisan elrendezett üzemi berendezések, a keskeny merevítő korlátok és oszlopprofilok biztosítják a maximális mozgási szabadságot és a kiváló látóteret. A vibrációtól védett vezetői kabin elnyelni a járművet érő ütődéseket, ezzel is kímélve a vezető egészségét. A vezető jobb karja munkavégzés közben egy széles kartámaszon pihenhet, ami tovább csökkenti a műszak során bekövetkező fáradást.

4558_360_CX_16_9

Dupla vezérléssel is felszerelhető - ez a konfiguráció olyan környezetekben jön jól, ahol a gyakori tolatás nélkülözhetetlen munkaelem.

Opcionális kiegészítőkkel az E10 elektromos targonca tökéletesen felkészíthető az egyedi igények kiszolgálására. Választható hozzá például páncélüveg tető, ami tökéletes kilátást biztosít felfelé, ugyanakkor hatékonyan védi a vezetőt az esetlegesen lezuhanó, nagy súlyú tárgyaktól. A Linde BlueSpot és a Linde TruckSpot biztonsági rendszerek pedig padlóra vetített jelzéssel figyelmeztetik a gyalogosokat a veszélyre.