Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Automatizálás a Linde segítségével: Level up your Performance

Döntsön rekordot!
Rekorddöntés a Linde Anyagmozgatás logisztikai automatizálási megoldásaival

Üdvözöljük az intralogisztika játékterületén! Itt új szintre emelheti a tárolási és szállítási folyamatait, intelligensebbé, gyorsabbá és innovatívabbá téve azokat. A vezető nélküli szállítórendszereink és autonóm logisztikai járműveink? Gyökeres változás! A monoton, ismétlődő feladatok átvállalásával tehermentesítik alkalmazottait, és növelik a termelékenységet.

A MATIC sorozatunkkal kiaknázhatja az automatizálás erejét. Ezek a csúcstechnológiás termékek zökkenőmentesen illeszkednek a raktári környezetébe, és dinamikusabbá teszik a folyamatokat, hogy hatékonyan, biztonságosan és mindenre készen nézzen a jövő kihívásai elé. Kezdhetjük? Egyeztessen időpontot tanácsadáshoz szakértői csapatunkkal, és tegye meg a kezdő lépést az intralogisztika játékában. Játékra fel!

START – Válasszon küldetést

Automatizált tárolási és szállítási folyamatok a Linde Anyagmozgatástól

A játék elkezdődött! Találja meg a megfelelő AGV kihívást

A magasraktári alkalmazásoktól a gyors padlószinti szállításig – az automatizálás játékosan könnyűvé teszi a tárolási és szállítási folyamatokat. A folyamat minden lépése külön küldetés, amelyet vezető nélküli szállítórendszerekkel (AGV) lehet teljesíteni. Ehhez készségekre, sebességre és stratégiára van szükség. Készen áll? Akkor fogjon neki az első küldetésének!

1. küldetés: Vízszintes szállítás A-ból B-be

Az Ön küldetése abban áll, hogy megtanulja hatékonyan és precízen kezelni a raktári logisztikát, miközben árukat és termékeket mozgat egy raktár vagy egy gyártási helyszín különböző területei között. Ez magában foglalja az olyan szabványosított folyamatokat is, mint az áruk és az üres tárolók előkészítése, a raklapok és a nehéz rakományok manőverezése (vegyes forgalomban is), valamint a talaj és az anyagmozgató gépek közötti átrakodás. Az Ön játéktere utak és állomások valódi labirintusa, amely az áruk átvételétől a raktáron és a termelésen át az árukiadásig minden területet magában foglal. Mivel minden másodperc számít, minden mozdulatnak tökéletesnek kell lennie.

A játékos: L-MATIC AC, C-MATIC és C-MATIC HP (AMR)

2. küldetés: Alacsony emelésű szállítás, felvétel és lerakás, szállítószalag

Ezúttal egy raktárban vagy egy gyártási helyszínen kell optimalizálni a talajszinti logisztikát. Ehhez három kulcsfontosságú intralogisztikai folyamatot kell elsajátítania: az alacsony emelésű szállítást, az áruk felvételét és lerakását, valamint a rakomány áthelyezését a talajról a szállítószalagra (vagy fordítva). Hatékonyan kell mozgatni a raklapokat a talajszinten, és együtt kell működni a raktárban alkalmazott szállítószalaggal. Erre a célra egy automatizált elektromos raklapemelő áll a rendelkezésére, amely rögzíti a rakomány pontos helyzetét, és átfogó biztonsági felszereltséggel rendelkezik.

A játékos: L-MATIC HD

3. küldetés: A talajról közepes magasságba

Az intralogisztikai kihívásnak ebben a részében árukat vagy termékeket kell felvennie a talajról, a pontos rendeltetési helyére kell vinnie, majd ott ismét le kell tennie a talajra vagy közepes magasságba, például a magasraktári átrakó pontokon. Különösen fontos, hogy minden tétel a megfelelő helyen és időben elérhető legyen. Számos különböző területet kell ehhez érinteni, az áruk beérkezésétől a raktárakon és a gyártócsarnokokon át az árukiadásig.

A játékos: L-MATIC AC

4. küldetés: Közepes és nagy magasságban

Ez a küldetés az áruk és termékek gyors szállításáról szól közepes és magas raktárterületekre. A cél: a polcok és raktárterületek lehető leghatékonyabb felhasználása és ezáltal a teljes raktári logisztika optimalizálása. A küldetés teljesítése során a raktár minden területét érintenie kell, és különböző folyamatokban kell részt vennie. Például, ha a beérkező árukat ideiglenesen a beérkező áruk osztályának polcain tárolja, az árukiadásnál anyagokat kell előkészítenie elszállításra, vagy raklapokat kell levennie a polcokról, hogy elérhetővé tegye azokat a talajról való kézi komissiózáshoz. Ehhez egy automatizált tolóoszlopos targonca áll rendelkezésre. Kompakt felépítésének köszönhetően a jármű rendkívül mozgékony és jól manőverezhető. Ezenkívül sokféle raktárrendszerhez alkalmazható (normál polcok, átjárható állványok, anyagmozgató rendszerek stb.), és nagy magasságban is lehetővé teszi a rakományok biztonságos elhelyezését.

A játékos: R-MATIC

5. küldetés: Be- és kitárolás magasraktárban

Ezt a küldetést egy magasraktár szédítően magas tereiben kell teljesíteni. A kihívás abban áll, hogy odafent gyorsan és biztonságosan be és ki kell raktározni az összes árut, és elérhetővé kell tenni a komissiózáshoz. Feladatai megoldásához egy autonóm magasraktári targonca áll rendelkezésére, amely a raktározási folyamat során a FIFO és LIFO infrastruktúrával – például az anyagmozgató gépekkel és az átadóállomásokkal – egyaránt önállóan képes kommunikálni. Ezzel a modern navigációs rendszerekkel és biztonsági berendezésekkel felszerelt járművel precíz manővereket hajthat végre a szűkfolyosós raktárak keskeny átjáróiban.

A játékos: K-MATIC

BÓNUSZPONTOK: A Linde-megoldások előnyei

Hardverintegráció

Automatizált targoncáink könnyen integrálhatók a meglévő infrastruktúrákba és folyamatokba, akár kézi és automatizált járművek vegyes üzemében is.

Szoftverintegráció

Függetlenül attól, hogy milyen WMS- és ERP-rendszereket használ, automatizált járműveink minden szabványos megoldással kompatibilisek, maximálisan felhasználóbarát alkalmazhatóságot biztosítva.

Rugalmasság

Ha a Linde megoldásait választja, együtt határozzuk meg az Ön által használt útvonalakat és ellenőrző pontokat. Természetesen segítünk Önnek olyankor is, amikor az automatizált folyamatokat a változó körülményekhez kell igazítani.

Méretezhetőség

Korlátlan lehetőségek – a Linde automatizálási megoldásai fokozatosan bővíthetők és adaptálhatók. Gyorsan hozzáadhat új útvonalakat és állomásokat.

Biztonság

Automatizált targoncáink nagy felbontású kamerákkal és szkennerekkel vannak felszerelve, hogy mindig mindent szemmel tarthassanak. Ezáltal maximális védelmet biztosíthatnak a környezetnek és a közelben tartózkodóknak egyaránt.

Költséghatékonyság

Termelékenység éjjel-nappal, alacsony hiba- és balesetarány, kevesebb kár és gyors megtérülés – a siker pénzügyi szempontból is garantálva van.

A Linde Anyagmozgatás automatizált targoncái

Az Ön megbízható játékostársai

A Linde segítségével minden kihívást sikerrel teljesít az automatizálás terén. Világszerte több száz automatikus megoldást üzemeltünk be sikeresen. Iparágunk legnagyobb – több mint 8500 szerviztechnikusból álló – hálózatával biztosítjuk, hogy automatizált járművei és megoldásai mindig használatra készek legyenek, és mindig jól karbantartva várják a küldetéseket. A Linde automatizált járműveihez a szokásos Linde szervizszolgáltatásokat kínáljuk.

Automatizálással kapcsolatos tanácsra van szüksége? Itt is van!

DEMO – Ügyfeleink sikertörténetei

További ösztönzésre van szüksége a saját raktározási játékához? Dőljön hátra kényelmesen, lazítson, és tudja meg, mások hogyan oldották meg a küldetéseket az automatizálás segítségével. Ipar, 3PL, autóipar, csomagolóipar és sok más iparág –, 3.0 itt megtudhatja, hogy mely cégeknél hoztak már a Linde megoldásai gyökeres fordulatot.

A Linde Anyagmozgatás két L-MATIC gépe az ebm-papst mulfingeni raktárában.

Elektrotechnika – Teljes körűen automatizált kiszállításlogisztika

 • Kihívás: A mulfingeni telephelyen a ventilátorokat és motorokat gyártó ebm-papst a kiszállításlogisztika optimalizálásán dolgozik.
 • Linde-megoldás: A Linde szakértői az anyagáramlás elemzésével kutatják a hatékonyság fokozásának lehetőségét. A megvalósításhoz a Linde az egyik partnervállalatát kérte fel logisztikai megoldások szállítására. Három, Linde L-MATIC automatizált elektromos raklapemelőt vezetnek be, amelyeket csatlakoztatnak az ebm-papst belső SAP Extended Warehouse Management System rendszeréhez. Az automatizált targoncák meghaladják a szükséges szállítási kapacitást, és lenyűgöző, közel 100 százalékos rendelkezésre állást biztosítanak.

Az R-MATIC önjáró tolóoszlopos targonca széles folyosón a FIEGE vállalatnál.

3PL – A be- és kiraktározás automatizálása

 • Kihívás: A FIEGE szerződéses logisztikai vállalatnak szélsőséges szezonális ingadozásokkal kell megbirkóznia: csúcsidőben naponta akár 10 000 csomagot és 4500 EUR-raklapot kell szállítania. A vállalat egyszerűen megvalósítható műszaki megoldásokat keres, amelyek nem igénylik a meglévő polcrendszerek módosítását.
 • Linde-megoldás: A Linde az R-MATIC-ot ajánlja erre a feladatra. Alig három héttel az automatizálási projekt kezdete után az önjáró tolóoszlopos targonca már el is végzi az első szállításait. Az R-MATIC 3D-s kamerát használ a raklapok típusának felismerésére, miközben a felső polcszinteken is pontos felvételt és lerakodást tesz lehetővé.

A Linde vezető nélküli szállítórendszere optimális biztonságot kínál a BASF részére.

Kémia – A hatékonyság és a biztonság optimalizálása

 • Kihívás: A BASF egy globális vegyipari vállalat, amely elsősorban műanyagokhoz való adalékanyagokat gyárt Olaszországban. A globális logisztikai és termelési hálózathoz tartozó bolognai gyár fokozott biztonsági előírások szerint működik. Ennek megfelelően a Linde automatizálási megoldásának is a legszigorúbb biztonsági protokollokat kell teljesítenie.
 • Linde-megoldás: A Linde vezető nélküli szállítórendszere optimális biztonságot kínál a csomagolási területen. Az alkalmazott megoldás erőssége a maximális konfigurálhatóság. Mivel a targonca közvetlenül kommunikál a csomagolóberendezéssel, pontosan tudja, mikor kell elvenni a kész raklapot, és mikor kell a folyamatot újabb üres raklappal ellátni.

A Linde automatizált targoncája kirakodás közben a MASSILY vállalatnál.

Csomagolás – Automatizált raklapszállítás az áruraktárba

 • Kihívás: A csomagolóanyagok gyártására specializálódott francia vállalat, a Massilly már teljesen automatikus folyamat keretében gyártja a konzervdobozait, ideértve a fémlemezek préselését, lyukasztását, alakítását és hegesztését is. Már csak a folyamat utolsó lépését, az áruraktárba történő szállítást kell automatizálni.
 • Linde-megoldás: A raklapokat a Linde L-MATIC automatizált elektromos raklapemelői szállítják a csomagolóállomástól a magasraktárba. A körülményekhez igazítható útvonalak nem igényelnek kiegészítő infrastruktúrát, például lézerreflektorokat vagy vezetősíneket. A személyzet aktív bevonása érdekében a Linde rendszeres képzéseket tart az automatizált eszközök használatáról.

A Linde L-MATIC elektromos raklapemelői működés közben a Franz Veit GmbH vállalatnál.

Papír – Automatizálás a környezet állandó változásai ellenére

 • Kihívás: A Franz Veit papíripari vállalat automatizálni szeretné a belső áruszállítást, mert a gyártó- és a nyújtógépek közötti szállításra alkalmazott hagyományos megoldások nem hatékonyak és időigényesek.
 • A megoldás: Két, Linde L-MATIC sorozatú autonóm elektromos raklapemelőt telepítünk, amelyek kontúrnavigációval tájékozódnak a térben, és a folyamatosan változó környezetben is gond nélkül eligazodnak. Az automatizálási megoldás teljesítménye felülmúlja a várakozásokat, és a személyzet jól fogadta a munkát segítő új technológiát.

Két Linde L-MATIC munka közben a Madi Ventura vállalatnál

Élelmiszer – Több hely, több raktárterület, hatékonyabb logisztika

 • Kihívás: A diófélékkel és aszalt gyümölcsökkel foglalkozó Madi Ventura vállalat a folyamatos növekedés miatt kénytelen jelentősen kibővíteni a termelési területét. Ehhez olyan méretezhető logisztikai megoldásra van szüksége, amely képes együttműködni a meglévő rendszerrel és a manuális folyamatokkal.
 • Linde-megoldás: A Linde új magasraktárt épít be további raklaphelyekkel, valamint Linde K-MATIC sorozatú automatizált szűkfolyosós targoncákat és Linde L-MATIC AC sorozatú autonóm elektromos raklapemelőket telepít. A Linde automatizálási megoldásai a feladatok 98 százalékát hibamentesen kezelik, a raktárkapacitás pedig a kétszeresére növelhető.

Az L-MATIC HD használat közben az Oechsler vállalatnál

Autóipar – Automatizálás hosszú, keskeny folyosókon

 • Kihívás: Az Oechsler AG autóipari beszállító automatizálással szeretné optimalizálni logisztikai folyamatait ansbachi központjában. A nehézség: Rendkívül szűk körülmények a raktárfolyosókban és nagyon hosszú útvonalak, köztük egy rámpával.
 • Linde-megoldás: A Linde elemzi az anyagáramlást és szimulálja a szállítandó raklapok számát. Kicsit később három, Linde L-MATIC HD sorozatú automatizált elektromos raklapemelő áll szolgálatba. Ezek többek között kiszolgálják az átjárható állványokat, és önállóan azonosítják a szabad tárolóhelyeket. A raklapemelők négyméteres magasságig képesek raklapokat betárolni, és éjjel-nappal használatban vannak. A beléjük épített átfogó biztonsági technológia megvédi a gyalogosokat vegyes raktári üzemben. A megvalósításhoz nincs szükség szerkezeti változtatásokra.

A Linde Anyagmozgatás L-MATIC raklapemelője működés közben a TST vállalatnál

3PL – A termékáramlások automatizálása

 • Kihívás: A Henkel logisztikai partnere, a TST GmbH a telephely 2014-es megnyitása óta manuális szállítási folyamatokat alkalmaz, ami egyre több problémát vet fel. A vállalat okos automatizálással szeretné biztonságosabbá és hatékonyabbá tenni a folyamatait.
 • Linde-megoldás: Öt, Linde L-MATIC sorozatú automatizált elektromos raklapemelő kerül telepítésre, melyekkel az áruk az infrastruktúra megzavarása nélkül szállíthatók a befejezőállomásokról a nyújtógépre. A projekt nyolc hónap alatt valósul meg, és annyi előnnyel jár, hogy az automatizálást más helyszínekre is kiterjesztik.

A Schneider Electric kettő, Linde által gyártott automatizált L-MATIC AC elektromos raklapemelőt használ.

Elektrotechnika – Fokozott termelékenység a logisztikai központban

 • Kihívás: A változó piaci feltételek miatt a Schneider Electric energetikai és automatizálási specialistája úgy dönt, hogy a spanyolországi Sant Boi de Llobregat-i telephelyén a hatékonyság növelése érdekében automatizálja az intralogisztika egyes területeit.
 • A megoldás: Alapos elemzés és a helyszín előkészítése után a Linde két, Linde L-MATIC AC sorozatú automatizált elektromos raklapemelőt szállít. Az automatizált targoncák bevezetésével könnyebben kezelhetővé válik az anyagáramlás, és a munkavállalóknak rövidebb utakat kell megtenniük.

TEAMPLAY – A mi segítségünkkel

A Linde automatizált járművei munka közben a Franz Veit vállalatnál

Automatizálási megoldásainkkal hatékonyabbá teheti a folyamatokat, és tehermentesítheti szakembereit. Ezáltal több kapacitás szabadul fel a vállalat termelékenységének növelésére. Az út minden lépésénél aktívan Ön mellett maradunk. Ezt értjük mi csapatjátékon!

Automatizálja most a folyamatait