Hatékony munka jó kilátással a magasraktárban

A Linde MH kombinált járműve nagy átrakodási teljesítményre képes magasraktárakban végzett komissiózási és kezelési folyamatokban. Ez a nagy teljesítményű hajtásnak köszönhető: a jármű egyszerre tud gyorsítani és emelni. További előnye, hogy a sebesség komoly emelési magasságokban is nagy marad, és a jármű maradék teherbírása is jelentős mértékű. A felhasználó több segédrendszer közül is választhat, amelyek segítséget nyújtanak a raktárban való navigálásban és az akadályok kikerülésében. Végül, de nem utolsósorban a Linde System Control vezérlőrendszer növeli az átrakodási teljesítményt: a rendszer – a változattól függően – a szállított tömeghez és az emelési magassághoz igazítva állítja az emelő, menet- és mellékmozgásokat. A szűkfolyosós berendezés oszlopa, karosszériája, akkumulátora és vezetőfülkéje különböző kivitelekben kapható, amelyeket az alkalmazási követelményeknek megfelelő módon lehet kombinálni. A rendelkezésre álló járműkonfigurációk száma így kb. 10 millió.

Jellemzők

Biztonság

A vezetőnek három pontot kell egyszerre megérintenie ahhoz, hogy a kombinált targonca mozogjon: a kézi érzékelőket a kezelőpulton és a holtember-kapcsolót a fülke padlózatán. Ez megakadályozza az olyan hibás kezelési műveleteket, amelyek baleseteket okozhatnak. A vezető biztonságáról elektromos felügyeletű oldalkorlátok gondoskodnak, amelyeket az 1,2 méteres platformmagasságtól kezdődően zárva kell tartani. A külön rendelhető személyi biztonsági felszerelés érzékelője folyamatosan letapogatja a szűk folyosót, és azonnal megállítja a járművet, ha valaki a közelében tartózkodik. A biztonságot tovább növeli a külön rendelhető menetbiztonsági asszisztens, amely felismeri az állványzaton, a padlózaton vagy a födémen található és RFID-címkékkel vagy vonalkódokkal jelölt egyenetlenségeket és akadályokat, és az ilyen helyeken önállóan csökkenti a menet- és emelési sebességet, az emelési magasságot vagy a villakitolást. A szerviztechnikus a járműrendszerben rugalmasan be tudja programozni az általános menetre, emelésre vagy süllyesztésre vonatkozó határértékeket. A három változatban (Standard, Load és Weight) kapható Linde System Control segédrendszer a sebesség beállításával és a szállításnak az emelési magasságtól, rakományfelismeréstől és rakománytömegtől függő optimalizálásával segíti a vezetőt.

 • Hárompontos kezelés
 • Elektromos felügyeletű oldalkorlátok
 • Menetbiztonsági asszisztens
 • Előre beállítható menetre, emelésre és süllyesztésre vonatkozó határértékek
 • Külön rendelhető személyi védőfelszerelések
 • Linde System Control (Standard, Load, Weight)
 • Dinamikus kinyújtásvezérlés
 • Vészhelyzeti riasztás

Ergonómia

Az új kezelőpult ergonomikus kialakítású. Pozíciója három tengelyének köszönhetően igen pontosan állítható, például álló vagy ülő helyzetben való kényelmes munkavégzéshez. A vezető a felhajtható ülés magasságát és dőlésszögét is tudja állítani. A kezelőpult színes kijelzője egy pillanat alatt jól áttekinthetően megjelenít minden fontos adatot, mint például a pontos időt, a sebességet, az emelési magasságot és a kormányelfordulást. A tágas és huzattal szemben védett vezetőfülkében számos tárolási lehetőség van, ami nagyban megkönnyíti a munkát. A karosszéria és a vezetőfülke el van választva egymástól, így kevesebb rázkódás éri a vezetőt. Emellett egy dönthető korlát is külön rendelhető. Ez kifelé dől, ha a vezető nekitámaszkodik, ami csökkenti a vezető és a polcrendszer közötti távolságot, és ezáltal a komissiózást is egyszerűbbé teszi.

 • Magasra helyezett kezelőpult, állítható dőlésszög
 • Osztott kezelőpult a teljesen raklapos kezeléshez, elsősorban ülőhelyzetben
 • Tágas kabin jó rálátással a villákra és a rakományra
 • Egyedileg állítható ülésmagasság, -dőlés és -szög
 • Tárolási lehetőségek
 • Külön rendelhető dönthető korlát
 • Térdpárna a kényelmes komissiózáshoz

Rakománykezelés

A kombinált jármű korszerű hajtástechnikája komoly magasságokban is nagy sebességet biztosít. Ehhez társul még a nagy maradék teherbírás, valamint a korszerű RFID-rendszerek, amelyek felgyorsítják a raktárbeli navigációt és a polcrendszernél végzett kezelést. A Linde connect: nevű flottakezelő rendszerével ezenkívül a jármű teljes használati ciklusa is optimalizálható. A kezelést támogatják még az olyan funkciók is, mint az emelési magasság automatikus előzetes kiválasztása vagy az automatikus villaciklus, amellyel a jármű egy raklap kitárolásakor egy gombnyomásra három mozgást hajt végre teljesen önállóan. A K sorozat új változatában a fő és kiegészítő emelőegység egyszerre emelhető és süllyeszthető. Ennek köszönhetően a vezető egy lépésben el tudja érni a magasban lévő polcokat, és nem kell egymás után külön kezelnie a fő és kiegészítő emelőegységet. A villák sokkal gyorsabban pozicionálhatók, és különösen egyszerűen irányíthatók a vezetőnek kényelmes magasságba. A fékezésnél és süllyesztésnél képződő energiát a rendszer visszatáplálja az akkumulátorba. Ez a targonca működési idejét és gazdaságosságát egyaránt javítja.

 • Magasban is nagy menetsebesség
 • Korszerű segédrendszerek
 • Számos pozicionálási segédeszköz

Szerviz

A K sorozatú kombinált targonca robusztus technológiája alacsony szervizköltségekről és hosszú élettartamról gondoskodik. CAN-busz csatlakozása lehetővé teszi a műszaki problémák hordozható számítógéppel való gyors diagnosztizálását és megszüntetését. Sem a két független fékrendszer, sem az emelő és haladó mozgásokat hajtó háromfázisú váltakozó áramú motor nem igényel karbantartást. Az akkumulátor szállítására szolgáló és külön rendelésre kapható állvánnyal az akkumulátor cseréje gyorsan elvégezhető.

 • CAN-busz csatlakozás
 • Kis kopású fékrendszerek
 • Gyors akkumulátorcsere

Videók & fotók

Videó a Linde kombinált járművének működéséről és előnyeiről a magasraktárbeli raktározás és komissiózás során.
ASC-Active_Stability_Control-tn
Videó a Linde kombinált járművének működéséről és előnyeiről a magasraktárbeli raktározás és komissiózás során.
ASC-Active_Stability_Control-tn

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Aisle width with pallet 800 x 1200 along forks Battery voltage/rated capacity (5h)
K-Example 0.7 0,7 (t) 5600 (mm) 9 / 9 km/h 1645 (mm) 48 / 775 (V)/(Ah) o. kWh
K-Example 0.9 0,9 (t) 7200 (mm) 14 / 14 km/h 1950 (mm) 80 / 840 (V)/(Ah) o. kWh
K-Example 1.5 1,5 (t) 15650 (mm) 11,1 / 11,1 km/h 1900 (mm) 80 / 930 (V)/(Ah) o. kWh

Opcionális felszereltség

A K sorozatú szűkfolyosós berendezés perspektivikus bontott részábrázolása, amelyen a fontosabb járműmodulok rendelkezésre álló változatai láthatók

Moduláris járműkoncepció

A jármű többféleképpen alakítható ki. Így például különböző motorok, akkumulátorok, emelőoszlopok és karosszériák közül lehet választani. Különböző ülések és tárolóhelyek alkalmazásával a Linde még a vezetőfülkét is egyedi módon tudja kialakítani. Mindez együtt 10 millió konfigurációs változatot jelent.

Rögzítőrendszerek

A vezetőkabin számos egyedi felszereléssel egészíthető ki, például monitorral, olvasóterminállal, tárolóhelyekkel és íráshoz használható alátéttel.

Az új K szűkfolyosós berendezés kezelőpultja

Kezelőpult

A vezetőfülkéhez elülső vagy osztott kezelőpult választható. Mindkét kivitel gyorsan állítható be mind az álló, mind az ülő helyzetben végzett munkához. A beépített színes kijelzőről egy pillantással áttekinthetők a fontosabb adatok, például a pontos idő, a sebesség, az emelési magasság és a kormányzási szög.

Dönthető korlátok

Ha a kezelő a korlátnak dől, az mintegy 10 centiméterrel kihajlik. A kezelő így jobban hozzá tud férni a polcrendszerhez, és könnyebben végezheti a komissiózást.

A Linde MH K szűkfolyosós berendezésének vezetőfülkéjén elhelyezett LED-lámpás tükörmodul

Tükörmodul

Ez a felszereléscsomag egy nagy visszapillantó tükröt és oldalsó munkafényszórókat tartalmaz, amelyekkel megvilágítható a polcrendszeren a munkaterület. Mindezek mellett egy szellőző rendszer is külön rendelhető, amely hűtéssel védi a vezetőt a nagy magasságokban tapasztalható hőségtől.

Active Stability Control in action

Active Stability Control (ASC)

Active Stability Control is an intelligent assistance system that detects unevenness between the left and right sides of the aisle and automatically compensates for shocks and vibrations so that the truck can achieve its maximum handling performance even on less than optimal floors.

A Linde szűkfolyosós berendezésekhez külön rendelhető Linde System Control (LSC) működését mutató animáció.

Linde System Control (LSC)

A rendszer gyorsabb átrakodásról és nagyobb biztonságról gondoskodik. Az LSC alapváltozatában a rendszer megjeleníti a vezetőnek az adott emelési magassághoz tartozó maradék teherbírást. Az LSC kibővített változataiban a rendszer a tényleges rakománytömeghez és emelési magassághoz igazítja a haladási, emelési és mellékmozgásokat.

Linde BlueSpot™

BlueSpot™

A Linde BlueSpot™ az útvonalra kék fényt vetítve növeli az üzembiztonságot: a LED-lámpa zaj nélkül teszi láthatóvá a targoncát.

Az animáció a Linde szűkfolyosós berendezés külön rendelhető menetbiztonsági asszisztensének működését mutatja.

Menetbiztonsági asszisztens

Ez a segédrendszer felismeri a vonalkódokkal vagy RFID-címkékkel megjelölt padlóegyenetlenségeket, valamint a polcon, a padlón vagy a födémen lévő akadályokat, és ezeken a helyeken célzottan korlátoz bizonyos járműfunkciókat, például a menet- és emelési sebességet, az emelési magasságot vagy villakitolást.

A Linde K sorozatú kombinált emelővillás targoncáihoz külön rendelhető szűkfolyosós navigációs rendszer működését mutató animáció.

Navigálás a raktárban

A targonca a raktárkezelő rendszeren keresztül kapja a szállítási feladatokat. A rendszer vonalkódokkal vagy RFID-címkékkel rögzíti a szűk folyosón belüli pozíciót, és méri az aktuális emelési magasságot. Ennek alapján önállóan vezérli a járművet a leggyorsabb úton a kívánt célpozícióba. A vezetőnek csak a menetfunkciókat kell működtetnie.

Képernyőfelvétel a Linde connect: desk flottakezelő szoftverének „műszerfaláról”, amelyen jól áttekinthető a flotta összes adata.

Flottakezelés

Ki és hogyan fogja használni az egyes targoncákat? Mennyit fogyasztanak a járművek, és mindegyik menetkész-e? A connect: rendszer a megfelelő szoftver és hardver kombinációjával adja meg a választ.

Hűtőházi kivitel

A targoncákat egyebek között speciális hidraulikaolajok és kenőanyagok hajtják, ezenkívül korrózió ellen védő alapozással látták el őket. Egy sor különböző szigetelt vezetőfülke is választható.

Kérjen ajánlatot