Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Új N20 sorozatú komissiózók

Gyors összekészítés
Egy raktárban dolgoznak a Linde új N20 sorozatú komissiózó targoncái.

Megbízható kísérő

Manuális komissiózás közben fontos szerepet játszik a koncentráció. A folyamat munkaigényes, a vállalatok folyamatosan feszített munkatempóban dolgoznak, mivel a megrendeléseket a lehető legrövidebb időn belül kell leszállítani. Ilyen körülmények között az éberség hiánya miatt megnő a hibák valószínűsége, ami értékes időbe kerülhet és csökkenti a rakodási teljesítményt. Ha például egy hibás termék kerül a rendelésbe, azt ki kell cserélni, ami felesleges erőforrásokat igényel. Az intralogisztikai folyamatok hatékonyságának biztosításához nagy fokú koncentrációra van szükség.

Az áruraktárban a dolgozó legfontosabb munkaeszköze a komissiózó targonca. A gyors anyagmozgatás érdekében a Linde a komissiózó targoncákat a kezelő igényeihez igazítja. A Linde új N20 sorozatát a dolgozók támogatására tervezték. A modellek kezelése mérsékelt fizikai megerőltetéssel jár, ami megkönnyíti a komissiózást. Menet közben a teljesen rugózott kezelőplatform egyenlíti ki az ütközéseket és rázkódásokat. A raklapok felpakolása mindig kényelmes magasságban végezhető. A vezető és az áru védelméről különböző, az áruraktárak speciális feltételeinek és lehetőségeinek megfelelő biztonsági rendszerek gondoskodnak.

A komissiózó targoncák a dolgozók tehermentesítésére szolgálnak, ezért kisebb hibaaránnyal működnek, a folyamatok pedig zökkenőmentesen zajlanak.

Tudjon meg többet az N20 sorozatú komissiózó targoncákról

Az új Linde N20 sorozat

Komissiózó targoncák: a modellek áttekintése

A Linde N20 B, N20-25, N20-25 HP alacsony emelésű komissiózója sokoldalúan használható a raktárban.

N20 B, N20–25, N20–25 HP

Az alacsony emelésű komissiózók sokoldalúan használhatók a raktárban: járműtípustól függően hamar max. 14 km/h sebességre gyorsulnak, és max. 2500 kg teher szállítására képesek. A zökkenőmentes anyagmozgatásról különböző biztonsági rendszerek gondoskodnak. Tudjon meg többet az N20 B, N20–25, N20–25 HP új komissiózókról

A Linde N20 D, N20 D HP kétszintes komissiózójával különböző magasságban két raklapot lehet egyidejűleg felpakolni és szállítani.

N20 D, N20 D HP

A nagy teljesítményű kétszintes komissiózókkal különböző magasságban két raklapot lehet egyidejűleg felpakolni és szállítani. Ennek köszönhetően a kezelők a sérülékeny árut a nehéz termékektől elkülönítve szállíthatják. Tudjon meg többet az új N20 D, N20 D HP komissiózókról

A Linde N16 Li komissiózója a villák pozícióját a rakomány magasságához igazítja.

N16 Li

A komissiózó különlegessége az ergonómia: Az opcionálisan rendelhető Autolift a villák pozícióját a rakomány magasságához igazítja. Ennek köszönhetően a raklap automatikusan mindig optimális magasságban van. Tudjon meg többet az új N16 Li komissiózóról.

A Linde N20 LoL típusú komissiózó targoncájával egyszerre két raklap szállítása lehetséges.

N20 LoL

A hosszú teherkaroknak köszönhetően a komissiózó targoncával egyszerre két raklap szállítható. Az egyik raklap szállítása és felpakolása függőleges helyzetben történik. Tudjon meg többet az új N20 LoL komissiózóról.

A Linde N20 C sorozatú komissiózó targoncája az áruraktárban végzendő munka közben

Hatékony folyamatok

Folyamatosan úton

A Linde N20 sorozatú gépei zökkenőmentes anyagmozgatást biztosítanak, így megkönnyítve a kis lépésekben végrehajtandó komissiózási ciklust. A 3 kW háromfázisú váltakozó áramú motorral gyorsan elérik a legnagyobb sebességüket, így a raktárban lévő hosszabb szakaszokat is rövid idő alatt meg tudják tenni. Egyenes útvonalakon az automatikus központosítás lerövidíti a két komissiózási hely közötti utat. A könnyen tekerhető Linde kormánykereket a kezelő egy kézzel is tudja kezelni. A kormánykeréken lévő egyértelmű szimbólumok a kürtről, valamint az emelési magassággal és a vezetéssel kapcsolatos parancsokról adnak visszajelzést. Az intuitív kezelést az új dolgozók is egyszerűbben el tudják sajátítani.

Az N20 sorozat minden modellje opcionálisanlítiumion-akkumulátorokkal isrendelhető. Ennek köszönhetően a kezelők az adott helyzethez rugalmasan igazodva tölthetik fel a szünetekben az akkumulátorokat, ami a több műszakban üzemelő áruraktárak esetében előnyös megoldás, mivel ott a járműveket reggelente nem lehet teljesen feltölteni.

A Linde N20 C sorozatú komissiózóival két szinten is probléma nélkül lehet dolgozni.

Az ideális jármű

A polchoz érkező kezelő egyszerűen kilép az alacsonyan lévő platformról, és megkezdi az áruk raklapokra helyezését. Az áru és a rendelés jellegétől függően az N20 sorozat különböző járművei felelnek meg leginkább a célnak: az N20 LoL hosszú villáival a kezelők probléma nélkül tudnak komissiózni egyszerre két raklapon. Sérülékeny áru esetén a kétszintes komissiózó úgy rakatolja két szintre az árukat, hogy azok ne nyomódjanak össze. A különféle kialakítású komissiózó targoncákat a speciális iparági igényekhez tervezték. Ezenkívül a Linde rugalmasan bővíti a jármű egyes részleteit, és kiegészítő opciókat kínál a meglévő flottákba való optimális integrációhoz.

A sürgés-forgás ellenére is biztonságosan

Fény, acél és gumi

Az N20 sorozat minden modellje opcionálisan felszerelhető elülső vakításmentes LED fényszórókkal. Ez javítja a sötét polcsorok közötti kilátást. A LindeBlueSpot™optikai előrejelző figyelmeztető rendszerként egészíti ki a fényeket. Mivel a gyalogosok és a többi vezető látja a padlón lévő kék nyilat, időben tudnak reagálni a közeledő járművekre, még hangos raktári környezetben is. A ráfutásos sérülések és ütközések tompítása érdekében az N20 sorozat modelljei az elülső oldalon robusztus acél lökhárítóval rendelkeznek, amely kiegyenlíti a rázkódásokat, valamint védi a vezetőt, a rakományt és a járművet. A lökhárító opcionálisan gumiréteggel is kiegészíthető.


Jó pozíció a jó kilátásért

Az N20 sorozat járműveinek felépítése speciális: a vezetőállás a nagy akkumulátor előtt található, így a vezető távolabb, elöl áll, ahonnan jobban rálát a környezetére, és a kisebb keréktávolságnak köszönhetően a jármű is fordulékonyabb.

Stabil helyzet

Van, hogy előbb gyorsan el kell menni a következő komissiózó pozícióhoz, majd el kell vinni az árut a kiszállításhoz: feszített munkatempó esetén ilyenkor előfordulhat, hogy túl gyorsan „jön a kanyar”, és a termékek lecsúsznak a raklapról. Ezért az N20 sorozat komissiózó targoncái automatikusan lefékeznek a kanyarokban. A jármű felborulásának megakadályozására minden N20 modell stabil négypontos talajérintkezővel van felszerelve. A nagy teljesítményű járművek különösen nehéz rakományokkal is megbirkóznak, ezért ötpontos érintkezővel rendelkeznek. Ezenkívül a vezető mögötti tehervédő rács megakadályozza, hogy az áru a vezetőre zuhanjon.

Ergonómia az utolsó részletig

Kényelmesen az egész raktáron keresztül

Számos anyagraktárban nem egyenletes a talaj, ami rázóssá teheti a komissiózón való utazást. Ennek ellensúlyozására az új N20 sorozatú komissiózókat teljes rugózású kezelőplatformmal szereltük fel, ami csökkenti az ütközéseket és rázkódásokat, illetve kellemes utazást biztosít a kezelő számára. Opcióként a háttámla és a kormánykerék magassága is állítható. Az ülés hosszabb szakaszokon lehajtható. A kezelő minden szükséges munkaeszközt biztonságosan és elérhető távolságban helyezhet el a kezelőálláson található tárolórekeszekben. A multifunkciós kijelző felhasználóbarát felülete (az N20 B kivételével) egyszerű színes szimbólumokkal tájékoztatja a kezelőt az utolsó szervizvizsgálat időpontjáról, az aktuális sebességről és az akkumulátor töltöttségi állapotáról.

Az N16 Li Autolift funkciója, a Linde N20 C sorozatú komissiózója a rakomány magasságának növekedésével arányosan automatikusan süllyeszti a villákat.

Autolift

Minden új termék felhelyezésével egyre magasabb lesz a raklapon lévő áruhalom. Az opcionálisan rendelhető Autolift funkcióval az N16 Li a rakomány magasságának növekedésével arányosan automatikusan süllyeszti a villákat. Így nincs szükség az emelő kézi működtetésére, és a kezelő felesleges megszakítás nélkül, optimális magasságban tud komissiózni.

Az előnyök áttekintése

Hatékonyság

Az N20 sorozat modelljei lendületet visznek az anyagmozgatási folyamatokba. Felgyorsítják a különböző iparági folyamatokat, ezzel optimálisan támogatva a dolgozókat, ráadásul probléma nélkül integrálhatók a már meglévő flottákba.

Biztonság

A különböző biztonsági és vezetéstámogató rendszereket úgy terveztük, hogy a raktárban egyáltalán ne alakuljon ki veszélyhelyzet. Az új N20 sorozat modelljeit számos védőberendezéssel szereltük fel a vezető, az áru és a jármű védelme érdekében.

Ergonómia

Az N20 targonca minden komponense a kezelő munkájának megkönnyítését szolgálja. Ennek köszönhetően a dolgozók a munkaidő végére sem fáradnak el, és a koncentrációjuk sem csökken. Összességében drasztikusan csökken viszont a hibák valószínűsége, és nagy rakodási teljesítmény érhető el.