Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

A Linde örömmel mutatja be két új termékét, a második generációs Linde R-MATIC tolóoszlopos targoncát és a Linde L-MATIC HD modellt

2021. febr. 3.

A Linde Material Handling széleskörű termékpalettájának újabb termékeit a nagyobb pontosság, biztonság és rugalmasság jellemzi. Az új gépek az elmúlt évek tapasztalatai alapján és a régebbi tolóoszlopos targonca modellek továbbfejlesztése által jöttek létre.

A raklapraktárakban rendkívül fontos a pontosság, a rend és a jól szervezettség: ez egy jó vállalkozás alapja. Minél precízebben vannak elhelyezve a raklapok egymáson, és minél inkább kihasználható minden négyzetcentiméter, annál hatékonyabb egy raktár. Ha rakodási folyamatok nem tökéletes precizitással mennek végbe, akkor sok esetben újra kell kezdeni az egész folyamatot, ami időbe, pénzbe és energiába kerül és mint tudjuk, ezen tényezők elvesztegetése igen kockázatos.

A Linde új targoncáit éppen ilyen feladatok elvégzésére hoztuk létre: a legszűkebb helyeken is maximális pontossággal dolgoznak. A Linde R-MATIC 2,9 méter keskeny folyosókon is képes manőverezni! Az automatizált rendszere, a pontos rakománykezelése, valamint a milliméter-pontos manőverező-képessége lehetővé teszi, hogy a raklapok akár tizenegy méter magasan is tökéletesen a helyükre kerüljenek. Az utasításokat közvetlenül a raktárkezelő rendszertől a vezérlőegységen át kapja, majd egy 3D kamera segítségével keresi meg a rakományt. A 3D kamerán keresztül nem csak a raklap méretét ismeri fel a targonca, hanem javítja a kilátást minden irányban, így a raklap felvétele és lerakása is precízebb. A Linde gépekre egyedileg kifejlesztett képfelismerési algoritmusok által az új termékek többféle raklapot is képesek szállítani.

A biztonságtechnikai szempontból is tökéletesen felszerelt targoncákba négy szkenner van beépítve padlószinten, amelyek azért felelősek, hogy 360 fokban vizsgálják a targonca mozgása közben az útba eső akadályokat. Mindegyik modellen található vészleállító gomb, valamint Linde Blue Spot és Dynamic Mast Control rendszerek, amelyek az emelési folyamatok során nyújtanak segítséget.

A Linde L-MATIC HD modellek 1,6-2 tonnás teherbírással rendelkeznek. Biztonsági szempontból vizsgálva hasonlóan megbízhatóak, rendelkeznek oldalsó lökhárítókkal, alaplapra szerelt szkennerekkel, vészleállító kapcsolókkal, valamint optikai és hangjelző rendszerekkel. A terhelésfelismerés itt is a 3D kamerán keresztül történik, mint a Linde R-MATIC modelleknél. A vezérlésnél a hibrid megoldásnak köszönhetően bármikor átvehető a gép fölött az irányítás és átállítható kézi vezérlésre.

Egy új innováció az önálló töltési képesség és a gyorstöltés. A targoncák önállóan indulnak el a töltőállomásukhoz, rácsatlakoznak és feltöltődnek, így nem kell külön figyelmet fordítani arra, hogy melyik gép milyen töltöttségi szinten van, nem fordulhat elő, hogy töltési mulasztás miatt leáll vagy lassul a munkavégzés.

Alexadra Mertel, a Linde Material Handling termékmenedzsere nyilatkozatából kiderül, hogy annak érdekében, hogy a megfelelő megoldással és innovációval álljanak elő egy ügyfél számára, teljesen meg kell érteniük az ügyfél igényeit és csak ezután kezdhetnek neki a rendszerfejlesztésnek. Ezt a folyamatot a különböző részlegek dinamikus együttműködése biztosítja a beszerzéstől kezdve, a mérnökökön át, egészen a kivitelező csapatig annak érdekében, hogy megbízhatóan üzembe helyezhessék az új gépeket és minden lehetséges módon támogatni tudják az ügyfeleiket.