Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Elektromos raklapemelő Magas emelésű raklapszállító > L14 P

Ergonomikus precíziós magas emelésű raklapszállító

Elektromos magas emelésű raklapszállító ergonomikus platformmal

Pontos emelés és szállítás: a Linde L14 P elektromos magas emelésű raklapszállítója biztonságos és hatékony anyagmozgatást biztosít. A targonca max. 1400 kg súlyú rakományt mozgat és legfeljebb 6 km/óra sebességre gyorsul fel. A lehajtható platformnak köszönhetően a kezelő könnyedén tehet meg az áruraktárban rövid és közepesen hosszú utakat. A menet közben keletkező rázkódásokat és ütközéseket a platform speciális felfüggesztése egyenlíti ki. A csúszásmentes gumiszőnyeg tovább fokozza a biztonságot. A Linde OptiLift® vezérlésnek köszönhetően a rakománykezelés halk és energiatakarékos módon végezhető, ráadásul pontosan ellenőrizhető: a kezelő intuitív módon egy ujjal is végre tudja hajtani a menet- és emelési parancsokat, miközben az oszlop nem akadályozza a kilátásban. Ha a vezető gyalogosan kíséri a targoncát, az ergonomikus kialakítású kezelőkaron elhelyezett kúszó üzemmód kapcsoló 1,5 km/óra sebességre csökkenti a sebességet, így a raktár szűk helyein való manőverezés még biztonságosabban végezhető.

Jellemzők

Biztonság

Az L14 P elektromos magas emelésű raklapszállító robusztus kialakítású acél alváza az éleknél le van kerekítve, a talajtól való távolsága pedig mindössze 4 cm. Ez minimálisra csökkenti a sérülések kockázatát. A még nagyobb biztonságot háromrészes fékrendszer biztosítja: ha a kezelő elengedi a menetkapcsolót vagy működésbe hozza az ütközésmegelőző kapcsolót, a targonca automatikusan lefékez, a rámpákra való ráhajtás közben pedig megakadályozza a targonca visszagurulását. Ezenkívül a jól hozzáférhető vészkapcsoló aktiválás esetén minden áramkört megszakít és működésbe hozza az elektrohidraulikus féket.

 • Alacsony és lekerekített acél alváz
 • Automatikus lefékezés
 • Ütközésmegelőző kapcsoló
 • Vészkapcsoló

Ergonómia

A raktár területén történő szállításoknál a kezelő felléphet a lehajtható platformra, és egy gumiszőnyegnek köszönhetően menet közben sem fog elcsúszni. A rövid és magasan elhelyezett kezelőkar különösen nagy szögben forgatható el, ami megfelelő távolságot biztosít a kezelő és a targonca között. Az előre- és hátramenethez, a villák emeléséhez és lesüllyesztéséhez szükséges minden kezelőelem a kezelőkarba van beépítve. Az ergonomikus, pillangóhoz hasonló kialakításnak köszönhetően a kezelő kesztyűben is kényelmesen kezelheti a vezérlőelemeket, így a targonca hidegebb tárolási környezetben való használatra is alkalmas. A munkaeszközök elhelyezéséhez az L14 P-t tágas tárolórekesszel is felszerelték, így minden kéznél van, amire a kezelőnek szüksége lehet.

 • Lehajtható platform
 • Csúszásmentes gumiszőnyeg
 • Rövid kezelőkar-szár
 • Ergonomikus kialakítású kezelőkar
 • Tágas tárolórekesz

Rakománykezelés

Az L14 P magas emelésű raklapszállító gyorsan testreszabható bármely raktári környezethez és ennek köszönhetően zökkenőmentes anyagmozgatást tesz lehetővé. A targonca a nagy teljesítményű, 1,2 kW-os váltakozó áramú motorral hosszabb szakaszokon max. 6 km/óra sebességre gyorsul fel rakomány nélkül vagy rakománnyal. Szűk raktárkörnyezetben a kúszó üzemmód gomb könnyű és biztonságos manőverezést tesz lehetővé max. 1,5 km/óra sebesség mellett, ha a vezető gyalogosan kíséri a targoncát. A kezelőkar robusztus kialakítású, nem deformálódik és hosszú élettartamú. A nagyon érzékeny Linde Optilift® vezérlésnek köszönhetően a rakománykezelés halkan és pontosan végezhető. A multifunkciós kijelző folyamatos tájékoztatást ad a targonca akkumulátorának állapotáról és a targonca karbantartási állapotáról, továbbá lehetővé teszi a PIN-kód megadásával történő hozzáférést is. A négytámaszos konfiguráció optimális tapadást és stabilitást biztosít.

 • Nagy teljesítményű, 1,2 kW-os váltakozó áramú motor
 • Kúszó üzemmód gomb
 • Robusztus kialakítású kezelőkar
 • Multifunkciós kijelző
 • Négytámaszos konfiguráció

Szerviz

Az L14 P magas emelésű raklapszállító leegyszerűsíti a karbantartást és csökkenti a karbantartási igényt: a fontosabb egységek elrendezése áttekinthető, azok az első motorkonzol eltávolítása után könnyen hozzáférhetők. A CAN-bus csatlakozással a targonca adatai kényelmesen és gyorsan kiolvashatók és elemezhetők notebook segítségével. A váltakozó áramú motornál alkalmazott új technológiának és az elektromágneses fékrendszer miatti kisebb fékkopásnak köszönhetően az egyes szerviz-felülvizsgálatok közötti karbantartási intervallumok kb. 1000 üzemórára nőnek.

 • Átláthatóan elrendezett fontosabb egységek
 • CAN-bus kapcsolat
 • Hosszabb karbantartási intervallumok a váltakozó áramú motornál alkalmazott új technológiának köszönhetően
 • Kisebb fékkopás az elektromágneses fékrendszernek köszönhetően

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
L14P 1,4 (t) 2924 (mm) 6 / 6 km/h 1764 / 1965 (mm) 24 / 225 (V)/(Ah) o. kWh

Opcionális felszereltség

További villák

A villahosszok és -szélességek nagy választékának köszönhetően a felhasználó saját alkalmazási területének megfelelően konfigurálhatja a targoncát.

Poliuretán kerekek

Az L14 P magas emelésű raklapszállítóhoz poliuretán hajtókerekek és poliuretán rakománykerekek rendelhetők. Ez az anyag csendes és nagyon hosszú élettartamú működést biztosít, valamint jó menettulajdonságokkal rendelkezik. A világos padlózatokon sem hagy nyomot.

Különböző oszlopmagasságok

Az L14 P-hez különböző oszlopmagasságok állnak rendelkezésre. A targonca pontosan beállítható a kívánt alkalmazási területhez.

Kérjen ajánlatot