Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Logisztikai szerelvények

A korszerű termelés ütemében
Linde logisztikai szerelvények egy csarnokban

Moduláris, rugalmas és gazdaságos

A modern ipari termeléshez olyan optimálisan hangolt folyamatokra van szükség, amelyek révén az anyag megfelelő időben a szerelősor megfelelő állomásához jut. A gyártásbeli anyagáramlás ezért a gazdaságosság alapvető tényezőjévé vált. A Linde a rakodókeretekkel kialakított LT10 – LT20 sorozatú logisztikai szerelvényekkel az ügyfelek speciális igényeire szabott megoldásokat kínál, amelyekkel a vállalatok a pontosan ütemezett anyagszállítást a hosszabb útszakaszokon a lehető leghatékonyabban és legrugalmasabban tudják megvalósítani. A logisztikai szerelvények kiegészítik a Linde targonca- és raktártechnikai kínálatát, és olyan vontatók mozgatják, amelyek a rakományhordozók szállításához görgők vagy raklapok segítségével különböző típusú utánfutómodulokkal kombinálhatók. A szerelvények utánfutóegységei 2000 kg rakománnyal terhelhetők. Már 150 méter hosszú intralogisztikai útvonalon is megéri alkalmazni őket, hiszen az egyedi szállításhoz képest sokkal nagyobb mennyiséget gyorsabban juttatnak célba. A Linde logisztikai szerelvényei azért gazdaságosak, mert egységesítik az anyagáramlást, magas fokú biztonságot nyújtanak ember és anyag számára, valamint az utánfutómodulok a raklapoktól a rácsos konténereken át a különálló csomagokig minden elképzelhető rakományhoz és szállított áruhoz rugalmasan alkalmazhatók. A Linde valamennyi logisztikai szerelvényét a borulással szembeni stabilitás, a jó iránytartás és a kis sugarú fordulási kör jellemzi.

Hatékonyságnövelés Linde logisztikai szerelvényekkel

Kulcsszó: hatékony rakománykezelés

A Linde logisztikai szerelvényeinek legnagyobb előnyei a gyors és pontos rakománykezelés, valamint az, hogy az utánfutómodulok rugalmasan hozzáigazíthatók a vállalatnál szállított összes árufajtához. A kis fordulási sugárnak köszönhetően mindegyik utánfutómodul kiállja a próbát, még a legszűkebb helyeken is. A Linde logisztikai szerelvényei olyan sokoldalú rakodókerettel működnek, amely a szállítás előtt egy emelőszerkezet segítségével megemeli a kocsit, szállítás után a kirakodáshoz pedig lesüllyeszti azt. Így az egyedi szállításhoz képest a Linde logisztikai szerelvényeivel történő anyagszállítás nemcsak hatékonyabb és időtakarékosabb, hanem biztonságosabb és energiatakarékosabb is.

Rugalmas összeállítás

A cégeknél szokványos bármilyen méretű áru illetve csomag a különböző, szabadon kombinálható utánfutókkal egyszerűen és gyorsan szállítható. A rakodás különböző kocsik és görgős állványok segítségével történik, amelyeket az alapfelszereltség részét képező mechanikus rakományrögzítő biztosít.

A Linde LT10 – LT20 sorozatú logisztikai szerelvényei

Biztonság és ergonómia

Az egyedi szállítások miatt a gyakran amúgy is szűkös helyviszonyokkal rendelkező gyártási környezetben jelentős forgalom alakul ki. A Linde logisztikai szerelvényeivel nemcsak a járművezető számára biztonságos a közlekedés, de csökken a gyártási területen megtett kilométerek és a járművek találkozásának száma is. A logisztikai szerelvény ezenkívül csak egy irányba mozog, nem kell tolatnia vagy megfordulnia a fel- és lerakodáshoz, így kisebb a helyigénye. Mivel a rakomány a járművezető mögött a keretekben biztosítva van, a vezető a minden irányban szabad kilátás révén a vezetésre tud koncentrálni. Az egész szerelvény bebiztosítható egy indításgátló szerkezettel, és nem hozható mozgásba addig, amíg nincs felemelve az összes rakománytartó keret. A logisztikai szerelvényeket a betolás után automatikusan záródó rakományrögzítő is minden anyagszállítási lánc hatékony tagjaivá teszi, mert általa a fel- és lerakodás padlószinten végezhető. A szerelvény vontatója egy olyan segédrendszerrel van ellátva, amely a kanyarokban automatikusan csökkenti a sebességet. A Linde logisztikai szerelvényeinek utánfutómoduljait egy adatkábel köti össze egymással és a vontatóval. Segítségével a járművezető a vezetőállásról központilag kezelheti az összes utánfutó emelőfunkcióját. Egy pillantással fel tudja mérni, hogy mindegyik keret fel van-e emelve a szállításhoz.

Pontos vezérlés és egyszerű rakománykezelés

Az utánfutók összkerékkormányzással működnek, így a logisztikai szerelvények kiemelkedően pontosan kormányozhatók. Ennek köszönhetően a szerelvények még négy utánfutóval is rendkívül kis sugarú körben tudnak megfordulni a gyártóterek szűk folyosóin. A Linde logisztikai szerelvényeinek utánfutómoduljain az összes kerék dönthető tengelyen van elhelyezve. Ez a lehető legkíméletesebb rakományszállítást szolgálja. A kengyeles kerettel ellátott különleges utánfutókra a szállított áru mindkét oldalon be-és kirakodható. Az eltolható középső rúd lehetővé teszi a különböző nagyságú csomagok rugalmas kezelését. Mindegyik utánfutón pontos és halk emelőszerkezet található, amellyel a mozgatott rakomány rázkódásmentesen felemelhető a szállításhoz.

Beépített jövő

A Linde logisztikai szerelvényeibe már a jövő is beépítésre került. A digitális vezérlésű gyártási folyamatokban egyre nagyobb követelmény az anyagmozgatási logisztika időbeli és egyéb pontossága. Hálózatba szervezett logisztikai rendszerekre van szükség, amelyekben a gépek, az áruk és a szállítórendszerek a lehető leghatékonyabb áruszállítás érdekében kommunikálnak egymással. A következő lépést az olyan logisztikai szerelvények jelentik, amelyek önállóan mozognak a gyártócsarnokokban, és központilag vezérelhetők. A Linde logisztikai szerelvényei már ma is olyan hatékony érzékelőkkel, beavatkozó szervekkel és vezérlésekkel vannak felszerelve, amelyekre építve megfelelő megoldások valósíthatók meg. A Linde logisztikai szerelvényeinek irányítórendszere koordinálja a szállítási megbízásokat és megadja a járművezetőnek az optimális útvonalat. A szoftver irányítópultján egyszerre látható minden fontos információ, amelyekkel a folyamatok optimalizálásához elemzéseket lehet készíteni.

Ötször nagyobb teljesítmény

Hatékonyabban

A Linde logisztikai szerelvényei gazdaságosak, mivel mindig nagy anyagmennyiséget tudnak felvenni és mozgatni. Ennek köszönhetően kiválóan alkalmazhatók a pontosan ütemezett gyártásban.

Biztonságosabban

A Linde logisztikai szerelvények biztonságáról az indításgátló szerkezet gondoskodik. A szerelvények nem hozhatók mozgásba addig, amíg az utánfutókon nincs felemelve az összes rakománytartó keret.

Takarékosabban

A logisztikai szerelvények egyszerre mintegy 8000 kg anyagot tudnak mozgatni. Ennek köszönhetően az intralogisztika rendkívül takarékos eszközeinek tekinthetők.

Rakománykímélőbb

A Linde logisztikai szerelvényei opcionálisan rugózással és egy igen finom emelőszerkezettel is felszerelhetők. Ennek köszönhetően kímélő módon szállítják a rakományt az üzemen keresztül.

Kényelmesebben

Munkahelyként a Linde logisztikai szerelvényei maximális kényelmet nyújtanak. A különböző utánfutók emelőszerkezetei minden esetben lábérzékelővel is vezérelhetők.

Egyedi igényekre szabott járművek

Nincs két egyforma Linde logisztikai szerelvény. Az alapfelszereltség mellett ugyanis a három modell mindegyike ellátható válaszható kiegészítőkkel is. A különböző utánfutók opcionális időjárás elleni védelme mellett ide tartoznak a szintén opcionális kiegészítő reteszek ill. lámpák is. A mozgatni kívánt szállítóeszközök tekintetében az ügyfelek különböző igényeit is figyelembe tudjuk venni. Opcionális felszereltségként a Linde piros színétől eltérő egyedi fényezés is választható.