Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Joystickok

Minden milliméter számít
A Linde Load Control joystickja

A joystick a targoncavezető meghosszabbított karja. Ennek megfelelően intuitívan, kényelmesen és rendkívül finoman kezelhetőnek kell lennie. Ezekkel a tulajdonságokkal a botkormány nem csak az üzemeltetés biztonságához, de annak hatékonyságához is hozzájárul. A Linde MH targoncái a hardver és szoftver tökéletes hangolásával, valamint többféle összetevő együttműködésével nagy pontosságú kezelést tesznek lehetővé. Ennek a láncnak az első tagja az eredeti gyártói minőségű Linde joystick.

A Linde minőségű joystick előnyei

Pontos

A Linde joystickok a vezérlés által felügyelt, pontos, lineáris és meghatározott elektromos kimeneti jellel működnek. Ennek következtében a joystick mozgásirányától – azaz az emelőoszlop emelésétől / süllyesztésétől vagy előre- / hátrabillentésétől függetlenül – azonos működtetési szög esetén a mindenkori kimeneti jel is azonos. Az emelőoszlop-reakció mindig a joystick működtetési szögével arányos. Ez intuitív kezelést és pontosan előre látható járműreakciót, ezáltal pedig nagy hatékonyságú, biztonságos munkavégzést tesz lehetővé.

Kényelmes és megbízható

A Linde joystickok reagálása valamennyi targoncamodellnél egységes. Mivel a joysticknak nincs úgynevezett „holtjátéka“, ezért az üzemi hidraulika mindenkor közvetlenül reagál a joystick elmozdulására, azaz a joystick mozgatásával az emelőoszlop is mozgásba kezd. A joystickok ráadásul azonos maximális működtetési szöggel rendelkeznek. Ezen tulajdonságok révén a járművezetők mindig azonos joystick-viselkedést tapasztalnak. Emiatt megszűnnek a különböző targoncamodellek vezetése során szükséges átszokási idők vagy a váratlan gépreakciókból eredő károk.

A Linde Load Control joystickja

Kiegészítő biztonsági jellemzők

Biztonságos csatlakozódugasz

A Linde joystickok csatlakozódugasszal rendelkeznek. Emiatt gyakorlatilag lehetetlen a kábelt hibásan csatlakoztatni, illetve tévedésből fordított polaritással bedugaszolni.

Redundáns kivitel

A Linde biztonsági szempontból fontos részegységei redundáns kialakításúak. Ennek megfelelően a kimeneti jel a joystickoknál is kétcsatornásan, jelfeszültség és referenciafeszültség formájában továbbítódik, amelyeket a Linde-vezérlés felügyel. Ez biztosítja, hogy emelőoszlop-reakcióra csak tényleges botkormánymozgatás esetén kerüljön sor. A rendszer ráadásul a jellinearitástól való eltéréseket is felismeri és jelenti. A járművezető számára ez maximális biztonságot és kezelési kényelmet jelent.

Nagyfokú nedvesség elleni védelem

A Linde joystick csatlakozópanele és forraszpontjai nagyfokú, IP67 szerinti nedvesség elleni védelemmel rendelkeznek.

Hosszú élettartamú és gazdaságos

Az eredeti gyártói alkatrészek előnyei különösen az élettartam és gazdaságosság szempontjából jelentősek: a Linde joystickok – a kiváló minőségű anyagoknak köszönhetően – mintegy 6 millió működtetésre alkalmasak. Annak ellenére, hogy az eredeti gyártói minőségű pótalkatrészek rendszerint drágábbak, sokszorosan hosszabb élettartamuk bőven kiegyenlíti ezeket a költségeket.