Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Az N20 és N20 C komissiózó targonca félautomata változata

Automatikusan hatékonyabb
A Linde Material Handling SA (Semi-Automated, azaz félautomata) opcióval ellátott N20 targoncája a raktári feladatok végzése közben

A digitalizált folyamat- és szállítási láncok, továbbá az egyre egyedibbé váló termékek megkövetelik az intralogisztikai folyamatok fokozottabb automatizálását. A kereskedelmi láncok, logisztikai szolgáltatók, szupermarketek és drogériák raktáraiban a horizontális komissiózás jelentős optimalizálási lehetőségeket rejt. Ez a folyamat lényegében abból áll, hogy a munkatárs gyalogosan megteszi a kijelölt útvonalat és manuálisan fel- ill. lerakodja az árut. A Linde N20 SA és N20 C SA félautomata komissiózó targoncáival ezek a műveletek jelentősen hatékonyabbá tehetők. Így jelentősen növelhető a termelékenység és rakodási teljesítmény.

Lépten-nyomon nagyobb teljesítmény

Az emberi munkaerőhöz kapcsolódó anyagmozgató gépek központi szerepet játszanak a komissiózás optimalizálásában. A komissiózás az egyik legfárasztóbb és legtöbb időráfordítást igénylő raktári tevékenység, amely 30-45%-ban a dolgozó gyalogosan megtett útjából, további 30-45%-ban pedig az áru kézi fel- és lerakodásából áll. Összességében sok olyan optimalizálási lehetőséget rejt magában, ami az automatizálás segítségével megoldható.


Itt az N20 SA és N20 C SA komissiózó targoncák láthatók félautomata üzemben: segítségükkel jelentősen csökken a gyalogosan megtett út, valamint a be- és kiszállások száma. Ez közvetlen hatással van a termelékenységre és a rakodási teljesítményre. Ha a munkatársnak kevesebb lépést kell megtennie, akkor nő a teljesítőképessége és a rakodási műveletek gyakorisága. A különböző módszerekkel végzett tesztek alapján a Linde félautomata komissiózó targoncáinak használata körülbelül 20%-os teljesítménynövekedést eredményezett a kézi komissiózáshoz képest. Az automatizált funkciók nagy előnye, hogy könnyedén integrálhatók az ügyfél folyamataiba, így azok jelentősen gyorsabbá és biztonságosabbá tehetők anélkül, hogy a munkatársaknak a már megszokott komissiózó gyakorlatukon változtatniuk kellene.

A Linde N20 C SA targoncája

Hatékonyabb komissiózás

Az optimalizálási lehetőségek bemutatása érdekében a Linde teljesítménytesztnek vetett alá három elterjedt komissiózó módszert. Az eredmény: a teljesen manuális komissiózáshoz képest kb. 20%-os hatékonyságnövekedés érhető el.

Mellette és előtte haladás

Az ügyfeleknél leginkább elterjedt alkalmazáshoz a félautomata SA üzemmód két üzemmódot kínál: A magasraktárakban a komissiózás leggyakrabban a polcsor egyik oldalán zajlik úgy, hogy a munkatárs U-alakban megy végig a folyosón. Ehhez a „Walk-with-me” (kísérj engem) üzemmód az ideális. Ennél az üzemmódnál a targonca a kezelő által gyalogosan megtett utat követi. Ha a munkatárs megáll, a jármű is megáll. Ha a kezelő elindul, a jármű is folytatja útját. A targoncavezető a polc mellett maradhat, hogy összegyűjtse az árut; nem kell oda-vissza gyalogolnia a vezetőplatform és a villa között. A targonca akkor halad tovább, ha a munkatárs elhalad egy bizonyos pont mellett. Ez az úgynevezett „virtuális fal” a távirányítón választható ki.

Kisebb raktárakban a „Continuous” (folyamatos) üzemmód a legjobb választás, mert ekkor a targonca a folyosó közepén halad, a rakodás pedig mindkét oldalról történik. A munkatárs Z-alakban halad gyalogosan a folyosó két oldalán található polcok között, és úgy rakodja az árukat fel ill. le. A kezelőnek nagy segítséget nyújt a Stop & Go funkció, amellyel előre tudja küldeni a targoncát, miközben ő a villa mellett marad. Így rövidebb utat kell gyalogosan megtennie. Szükség esetén pedig a targoncavezető egyszerűen maga is vezetheti is a targoncát.

A legmagasabb fokú biztonság

A járművek elejébe nagy teljesítményű biztonsági szkennert építettünk be, így a félautomata üzemmód alkalmazása nem jelent biztonsági kockázatot. A szkenner észleli a hirtelen a targonca útjába kerülő személyeket, egyéb járműveket, sőt, akadályokat is. Ezáltal pedig megelőzi az ütközéseket és baleseteket. A rendszer centiméter pontossággal meg tudja határozni a kezelő helyét a távirányító révén, ami a targoncán lévő négy antennával ultraszéles sávú technológiával kommunikál. A félautomata üzemmódoknak köszönhetően kisebb a hibák és balesetek aránya, mert csökken az állandó be- és kiszállásokból eredő sérülések kockázata. Az első lökhárítón található speciális védőelem pedig megakadályozza, hogy a kezelő lába a targonca alá kerüljön. Az éppen aktív üzemmódot a rúdra szerelt különböző színű lámpák jelzik. Akkor is világítanak, ha a targonca félautomata üzemmódban működik, és figyelmeztetnek, ha a távirányító és a targonca között megszakadt a kapcsolat. A kezelő számára biztonságos és kényelmes munkaterület biztosítása érdekében a targonca automatikusan 50 cm biztonsági távolságot tart a polctól, és minden folyosó végén megáll, hogy ne ütközzön össze a fő útvonalakon haladó többi járművel.

Biztonsági szkenner

Ez a komissiózó targonca SA opcióval is elérhető

N20 – N25 komissiózó targonca

A Linde speciális felépítésű, a vezetőállás és a villák között elhelyezett akkumulátorral működő N20 B, N20 – 25 és N20 – 25 HP típusú alacsony emelésű komissiózó targoncáival hatékonyan és biztonságosan végezhető a komissiózási tevékenység: a 2400 mm hosszú villákkal különböző fajtájú és akár 2500 kg tömegű rakományok is szállíthatók.

További információ

N20 – N25 C komissiózó targonca

A Linde N20 – N25 C sorozatú alacsony emelésű komissiózó targoncája nagy rakodási teljesítményének és dinamikus menettulajdonságainak köszönhetően igazán sokoldalú raktári segítőtárs. A hosszú és akár 2000 kg vagy 2500 kg összteherbírású villáival akár három raklapot vagy négy görgős konténert is fel tud venni egyszerre.

További információ

N20 C D komissiózó targonca

Az N20 C D típusú kétszintes komissiózó targonca ideális megoldás a nyomásra érzékeny áruk hatékony komissiózására és biztonságos szállítására. Két raklapot külön-külön is fel lehet venni és helytakarékosan egymás felett szállítani. Kompakt felépítésének köszönhetően az N20 C D akár 2000 kilogrammos teljes terheléssel is kiváló a szűk folyosókon való közlekedésre.

További információ

N20 LoL komissiózó targonca

Hosszú teherkarjainak és kiegészítő, felemelhető villájának köszönhetően az N20 C LoL komissiózó targoncával egyetlen komissiózási ciklusban két raklap rakható meg. Mindkét raklap külön-külön felemelhető hátkímélő magasságba és egymás mögé pakolható – így gondoskodik az N20 C LoL a gyors és ergonmikus komissiózásról.

További információ

N20 C L típusú komissiózó targonca

Az N20 C L komissiózó targonca több szempontból leegyszerűsíti az egyes raklapok komissiózását: A 2,2 kW-os emelőmotorral az N20 C L kényelmes magasságban teszi lehetővé az ergonomikus komissiózást a kezelő számára. Rakomány nélkül a targonca sebessége 12 km/h. Maximum 1,2 tonnás teherbírással 9 km/h sebességre gyorsul és a kanyarokban automatikusan fékez.

További információ

A félautomata komissiózó targoncák előnyeinek áttekintése

Biztonság

A nagy teljesítményű biztonsági szkennernek és a további biztonsági funkcióknak köszönhetően automata üzemmód használatakor minimálisra csökken a baleset- és sérülésveszély.

Teljesítmény

A félautomata üzemmódok hatékonyabb működést tesznek lehetővé a komissiózás során.

Integrálhatóság

A félautomata N20 SA és N20 C SA komissiózó targoncák könnyedén integrálhatók a meglévő folyamatokba.

Költséghatékonyság

A nagyobb árufelvételi és rakodási teljesítménynek köszönhetően az új opcióval felszerelt targoncák megtérülési ideje rendkívül rövid.