Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Raklapszállító T20 R

Ergonomikus, nagy terhelhetőségű anyagmozgató gép

Koncentrált munkavégzés, még gyorsabb szállítás

A T20 R típusú alacsony emelésű raklapszállító a rakományokat nagyobb távolságokra is gyorsan és hatékonyan szállítja, és növeli az átrakodási teljesítményt. A T20 R típussal a teherautók be- és kirakodása is gyorsan elvégezhető. Ezt egyrészt a 2 kW-os háromfázisú váltakozó áramú motorral üzemelő nagy teljesítményű hajtás és a pontos elektromos kormányzás biztosítja. Másrészt a T20 R szerkezeti kialakítása megkönnyíti az odafigyelést igénylő és gyors munkafolyamatokat.

A kezelő az ülést saját egyéni szükségleteinek megfelelően állíthatja be, valamennyi kezelőelemet könnyedén elér, a menetirányt pedig egyszerűen, a Linde kétpedálos vezérlésével válthatja. Az áruk zökkenőmentes szállítása során fontos szempont az üléshelyzet is: a járművezető a menetirányhoz képest oldalirányban helyezkedik el, így minden irányban zavartalan kilátással rendelkezik. A T20 R típusú alacsony emelésű raklapszállító maximum 2000 kg-os rakományok szállítására alkalmas.

Jellemzők

Biztonság

A jármű három egymástól független fékrendszerrel rendelkezik. Ha a járművezető elengedi az éberségkapcsolót, az automatikusan aktivál egy rakományfüggő féket. Egy második fékrendszer aktiválódik akkor, ha a járművezető elveszi a lábát a menetkapcsolóról. Végül pedig vészkikapcsoló is van a modellen elhelyezve. Ennek megnyomásával a jármű biztonságosan lefékez.

Ezenkívül a T20 R típus saját tömegközéppontja alacsonyan van, és egy külön kapható automatikus szintkiegyenlítés segítségével mindig stabilan áll négy kerekén. A járművezető védett helyen, megerősített acélkarosszéria mögött, a használat során pedig mindig a járműprofilon belül tartózkodik.

 • Három egymástól független fékrendszer
 • Alacsony saját tömegközéppont
 • Masszív acélkarosszéria
 • Automatikus szintkiegyenlítés

Ergonómia

Mindegy, hogy a jármű előre- vagy hátramenetben közlekedik: a kezelő oldalirányú üléshelyzete révén jó kilátással rendelkezik, és tengelye körüli elfordulás nélkül végezheti munkáját. Ehhez társul, hogy a Linde kétpedálos vezérlésével a jármű irányát gyorsan és könnyedén tudja váltani.

A pihentető munkavégzésben a vezetői munkahely ergonomikus kialakítása is fontos szerepet játszik. A járművezető egyik karja párnázott kartámaszon nyugszik. Innen valamennyi kezelőelem jól elérhető. A járművezető az ülés magasságát, mélységét, keménységét és dőlését pontosan hozzáigazíthatja saját szükségleteihez.

 • Oldalirányú üléshelyzet
 • Párnázott kartámasz
 • Négyféle módon állítható ülés
 • Jól elérhető kezelőelemek

Rakománykezelés

A T20 R típusú alacsony emelésű raklapszállító nagy teljesítményű, 2 kW-os háromfázisú váltakozó áramú motorral rendelkezik, amellyel a jármű gyorsan felgyorsítható a 12 km/órás maximális menetsebességére. Ugyanakkor a pontos elektromos kormányzás éppen a legszűkebb térben egyszerűsít le az irányítást.

Ezenkívül a T20 R típus kompakt felépítésű, ezért nagyon fordulékony. Emelkedők esetén különleges vezérlés akadályozza meg az alacsony emelésű raklapszállító indulásnál történő visszagurulását. A raklapok gyors felrakodását különlegesen kialakított emelővillák teszik még egyszerűbbé. A T20 R típus – 125 mm-es kiindulási magasságának köszönhetően – probléma nélkül leküzdi a meredek rámpákat vagy más akadályokat.

 • Nagy teljesítményű 2 kW-os háromfázisú váltakozó áramú motor
 • Visszagurulás elleni védelem emelkedőknél
 • Pontos kormányzás
 • Kis sugarú fordulókör

Szerviz

A T20 R típus fejlesztése során központi cél volt a stabilitás és az alacsony szervizköltségek melletti hosszú élettartam. Ezért a jármű nagy ellenálló képességű acélöntvényből készült emelővillákkal van felszerelve, amelyek nagy rakománytömeg esetén is formatartók.

A motort és az elektronikát zárt alumíniumház védi. A multifunkcionális kijelző időben tájékoztatja a járművezetőt a várható karbantartási határidőkről. A szerviztechnikusok valamennyi összetevőt könnyedén elérik.

 • Stabil emelővillák
 • Védett elektronika
 • Kijelző karbantartási információkkal
 • Egyszerűen elérhető alkatrészek

Opcionális felszereltség

Hajtókerék

A hajtókerék készülhet kopásálló tömörgumiból vagy poliuretánból. Ez az anyag halk futást biztosít, nagyon kopásálló és gördülési tulajdonsága is jó. Ezenkívül nedves tapadású felülettel rendelkező kerekek is kaphatók.

Rögzítőrendszer

Az oszlopon többek között terminál, leolvasóberendezés, csíptetőtábla, íróalátét vagy egyedi szerelvények rögzíthetők.

Egypedálos irányítás

A jármű sebességét a járművezető előre- és hátramenetben ugyanazzal a pedállal szabályozza – a kétpedálos vezérléssel ellentétben. A menetirány kiegészítő iránykapcsolóval váltható.

Villaméret

A Linde a T20 R típushoz különböző hosszúságú és szélességű villákat kínál.

Tehervédő rács

A rács stabilizálja a rakományt, és megakadályozza, hogy a raklap elkezdjen csúszni.

Szintkiegyenlítés

A rendszer kiegyenlíti a padlózat egyenetlenségeit, és gondoskodik arról, hogy a négy kerék mindig érintkezésben maradjon a padlózattal. Ez biztosítja a jármű nagyfokú stabilitását.

Kérjen ajánlatot