Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Nagyfokú biztonság az irányítás és szállítás során

A T16, T18 és T20 típusú alacsony emelésű raklapszállító különösen nagy ellenálló képességűre lett kialakítva. Így például a kezelőkar és a motorburkolat üvegszál-erősítésű anyagokból készül, és tartósan ellenáll az irányítás, a komissiózás és a szállítás során fellépő kemény terhelésnek. A mélyre lenyúló karosszéria még több biztonságot ad. Eltakarja az összes kereket, így a felhasználók lába nem kerülhet kapcsolatba velük. A kezelőkar nagyon mélyen kapcsolódik a járműhöz. Emiatt a kezelő lebillentett kezelőkar esetén biztonságos távolságban van a raklapemelőtől.

A T16, T18 és T20 modellek biztonsága szempontjából emellett a hatékony elektromos fékrendszer is fontos szerepet játszik. Erős háromfázisú váltakozó áramú motorjuk révén a járművek lendületesen gyorsulnak; nehéz helyzetek esetén pedig rásegítőhatás gondoskodik még több teljesítményről. A teherbírás modelltől függően 1600 és 2000 kg között van.

Jellemzők

Biztonság

Az alacsony emelésű raklapszállító kialakítása növeli a kezelő biztonságát és védi lábát, hiszen a kerekeket a karosszéria teljes mértékben eltakarja. Ezenkívül a mélyen csatlakozó kezelőkar biztosítja, hogy a kezelő a menet során mindig nagy távolságban legyen a járműtől.

A SafetySpeed funkciónak köszönhetően a menetsebesség a kezelőkar helyzetéhez igazodik – minél meredekebb annak helyzete, annál jobban csökken a sebesség. Így a jármű kezelővel való ütközése megakadályozható. Ha a kezelő a kezelőkart a felső vagy alsó végállásba mozgatja, a jármű gyors leállításáról hatékony elektromágneses fékek gondoskodnak. Ugyanez érvényes, ha a kezelő a menetkapcsolót elengedi. A kezelőkar-fogantyú kialakítása összeütközések esetén védi a kezelő kezét.

 • Mélyre lenyúló karosszéria lábvédelemhez
 • Hatékony fékrendszerek
 • Kezelőkarral szabályozott sebesség
 • Kézvédővel ellátott kezelőkar
 • Mélyen fekvő kezelőkar

Ergonómia

A felhasználó a kezelőkaron elhelyezett valamennyi kezelőelemet kényelmesen eléri mindkét kézzel. Emellett a kezelőkar hosszú emelőkarral rendelkezik, megkönnyítve a jármű szűk kanyarokban való irányítását. A kezelő a mély tárolórekeszekben könnyen elérhető módon helyezhet el csomagolópapírt, íróeszközöket és más munkaanyagokat.

 • Balról és jobbról is kezelhető kezelőkar
 • Hosszú emelőkar
 • Mély tárolórekeszek

Rakománykezelés

Az erőteljes, digitálisan vezérelt háromfázisú váltakozó áramú motor jó gyorsulásról gondoskodik. Ezenkívül a technikusok hozzáigazíthatják a jármű teljesítményparamétereit a felhasználási hely különleges feltételeihez, így növelve az átrakodási teljesítményt.

A motor rásegítőhatás révén automatikusan nagyobb nyomatékkal, így több teljesítménnyel is rendelkezik. Így a nehéz helyzetek (mint például az emelkedőkön való elindulás vagy a kátyúból történő kiszabadulás) leküzdhetők.

A kúszómenetgomb segítségével a jármű még függőleges helyzetű kezelőkar esetén is lassan irányítható. Ez számos munkafolyamatot megkönnyít, amikor kevés mozgástér áll rendelkezésre. Nagy méretű kormányzott kerekek nyelik el az ütéseket, és a járműnek egyenetlen menetpálya esetén nagyobb stabilitást kölcsönöznek.

 • Erőteljes háromfázisú váltakozó áramú motor
 • Rásegítőhatás a nagyobb nyomatékok érdekében
 • Kúszómenetgomb
 • Nagy méretű kormányzott kerekek a még jobb stabilitás érdekében

Szerviz

A motor váltakozó áramú technikája karbantartásmentes, és ezért nem okoz szervizköltségeket sem. A technikus könnyedén eléri valamennyi szervizpontot.

Emellett a jármű CAN-busz struktúrával rendelkezik: A szerviztechnikus hordozható számítógépével kiolvassa a járműadatokat, majd ezt követően gyors járműdiagnosztikát hajt végre. A kezelőkar és a motorburkolat üvegszál-erősítésű, különösen ellenállóképes anyagokból készül. Ez megakadályozza a sérüléseket, és csökkenti a szervizköltségeket.

 • Karbantartásmentes háromfázisú váltakozó áramú motor
 • CAN-buszos struktúra
 • Egyszerűen elérhető szervizpontok
 • Üvegszál-erősítésű kezelőkar és motorburkolat

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
T16 1,6 (t) 125 (mm) 6 / 6 km/h 1440 / 1510 (mm) 24 / 150 (V)/(Ah) o. kWh
T16 ION 1,6 (t) 125 (mm) 6 / 6 km/h 1440 / 1510 (mm) 24 / 82 (V)/(Ah) o. kWh
T18 1,8 (t) 125 (mm) 6 / 6 km/h 1515 / 1585 (mm) 24 / 250 (V)/(Ah) o. kWh
T18 ION 1,8 (t) 125 (mm) 6 / 6 km/h 1440 / 1510 (mm) 24 / 164 (V)/(Ah) o. kWh
T20 2,0 (t) 125 (mm) 6 / 6 km/h 1590 / 1660 (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh
T20 ION 2,0 (t) 125 (mm) 6 / 6 km/h 1515 / 1585 (mm) 24 / 410 (V)/(Ah) o. kWh

Opcionális felszereltség

Hangjelzés

A külön rendelhető zümmögő hangja eltér a standard kürtétől, és hangos környezetben jobban hallható.

Rugózás

A kormányzott kerekek az ütközéseket és ütődéseket elnyelő kiegészítő rugózással rendelkeznek.

Integrált töltőberendezés

A járműben elhelyezett töltőberendezés növeli a rugalmasságot: A raklapemelő gyakorlatilag mindig és mindenhol tölthető.

Tehervédő rács

A rács stabilizálja a rakományt, és megakadályozza, hogy a raklap elkezdjen csúszni.

Vészleállító gomb

Ha a kezelő megnyomja ezt a gombot, a jármű azonnal leáll, és így védelmet nyújt veszélyek vagy károk ellen.

Vízszintes akkumulátorcsere

Az akkumulátor görgőkkel oldalirányban egyszerűen és könnyedén kihúzható a járműből.

Hozzáférés-vezérlés

A Linde connect: flottakezelő szoftverének hozzáférés-vezérlő funkciója tájékoztatja az üzemeltetőt arról, hogy melyik jármű kormányánál éppen ki ül. A járművezetőnek a munka megkezdése előtt azonosítania kell magát PIN-kóddal vagy RFID-kártyával.

Kérjen ajánlatot