Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Könnyű irányváltoztatás a legszűkebb térben is

Az MT15 típusú alacsony emelésű, elektromos raklapszállító elsősorban rövid útszakaszokon és nehéz terepen hozza ki magából a legtöbbet: a szűk folyosók, meredek rámpák és sűrűn megrakott rakfelületek nem jelentenek problémát ennek a sokoldalú, fordulékony járműnek. Kompakt méretének – például 400 mm-es, villaháttal együtt számított hosszának – köszönhetően a jármű könnyen manőverezhető a raktár keskeny folyosóin vagy a kiskereskedelmi üzletek területén. 180 kg-os, kis súlyának köszönhetően az alacsony emelésű raklapszállító félemeleteken is használható. Az elektromos menet- és emelési teljesítmény tehermentesíti a kezelőt, akinek a max. 1,5 t rakomány szállításához szinte egyáltalán nem kell erőt kifejtenie. A hosszú kezelőkar védelmet is nyújt, mivel a kezelő automatikusan biztonságos távolságra mozog a járműtől. A lítiumion-akkumulátorral felszerelt MT15 pedig közbenső töltési funkciója révén még rugalmasabb használatot tesz lehetővé.

Jellemzők

Biztonság

A kezelő biztonságát elsősorban a hosszú, alacsonyan beépített kezelőkar szolgálja, amely gondoskodik a járműtől számított megfelelő biztonsági távolságról. A mélyre lenyúló karosszéria megakadályozza, hogy a kezelő lába a raklapemelő alá kerüljön. A fékrendszer hatékonyan állítja meg az MT15 típusú járművet 5 km/h (megrakott állapotban) illetve 5,5 km/h (üresen) maximális sebességről, még lejtőn és tehergépjárművek rakodórámpáján is.

 • Hosszú kezelőkar a biztonsági távolság érdekében
 • Mélyre lenyúló karosszéria védi a lábat
 • Hatékony rögzítőfék

Ergonómia

Az ergonomikus kialakítású kezelőkaron elhelyezett kapcsolók egyszerűen és mindkét kézzel precízen és kényelmesen kezelhetők. Kúszó üzemmódban a kezelő függőelegesre állíthatja a kezelőkart. A raklapemelő így kompakt módon, problémamentesen manőverezhető a legszűkebb térben is. Az integrált töltőberendezés bármikor lehetővé teszi az akkumulátor igény szerinti töltését, meghosszabbítva a jármű üzemidejét. Az MT15 mindössze két és fél óra alatt teljesen feltölthető.

 • Ergonomikus kialakítású kezelőkar
 • Kúszó üzemmód a nagyobb fordulékonyság érdekében
 • Közbenső töltés az integrált töltőberendezés révén

Rakománykezelés

Az elektromos hajtású MT15 legfeljebb 1,5 t rakományt mozgat úgy, hogy a kezelőnek nem kell erre az erejét pazarolnia. A kompakt kialakítású karosszériának és a csak 400 mm hosszú, villaháttal együtt számított hosszának köszönhetően a jármű különösen fordulékony, és a legszűkebb térben is könnyen manőverezhető. A 180 kg-os könnyű raklapemelő félemeleten is használható. A rendelkezésre álló lítiumion-akkumulátor meghosszabbítja az üzemidőt három órára.

 • Kompakt kialakítású karosszéria
 • Könnyen kormányozható
 • Csak 180 kg-os kis súly
 • Lítiumion-akkumulátor (48 V / 20 Ah vagy opcionálisan 30 Ah)

Szerviz

A multifunkciós kijelzőre pillantva a kezelő bármikor tájékozódhat a jármű aktuális állapotáról. Az egyenáramú hajtómotor optimalizálja a jármű rendelkezésre állását és csökkenti a szervizköltségeket. A jármű akkumulátorkezelő rendszere gondoskodik az akkumulátor hosszú élettartamáról. A karbantartást végző szerviztechnikusok a CAN-bus kapcsolaton keresztül a jármű valamennyi adatát átvihetik egy hordozható számítógépre, amelyről leolvashatják azokat.

 • Alacsonyabb szervizköltség az egyenáramú hajtómotornak köszönhetően
 • Könnyen hozzáférhető alkatrészek
 • Hosszabb élettartamú akkumulátor az akkumulátorkezelő rendszer révén

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
MT15 1,5 (t) 115 (mm) 5 / 5,5 km/h 1390 (mm) 48 / 20 (V)/(Ah) o. kWh

Opcionális felszereltség

A Linde MT15 raklapszállítójának lítiumion-akkumulátora

Lítiumion-akkumulátor

A nagy teljesítményű 48 V / 30 Ah lítiumion-akkumulátor meghosszabbítja a jármű üzemidejét.

Külső töltőberendezés

A külső töltőberendezés kiegészítő akkumulátor feltöltésére használható, ami csökkenti az akkumulátorcseréhez szükséges szünet idejét.

Kerekek és görgők

Az MT15 alacsony emelésű raklapszállítóhoz egyszeres poliuretán teherhordó kerekek állnak rendelkezésre. Ez az anyag csöndes, hosszú élettartamú és jó futási tulajdonságokkal rendelkezik. Nyirkos, csúszós talajokhoz olyan kedvező nedves tapadási jellemzőkkel rendelkező hajtókerék áll rendelkezésre, amelynek speciális profilja nedves talajon is gyors és biztonságos haladást biztosít.

Villaváltozatok

Az alacsony emelésű raklapszállítóhoz különböző hosszúságú és szélességű villák állnak rendelkezésre. Így a jármű pontosan az adott alkalmazáshoz illeszthető.

A Linde MT15 raklapszállítójának tehervédő rácsa

Tehervédő rács

Az 1220 mm vagy 1520 mm magas rács stabilizálja a rakományt és megakadályozza, hogy megcsússzon és a kezelőre essen.

Kérjen ajánlatot