Magyarország
Kezdő oldal

Fejlesztés az alkatrész ellátásban

29-Feb-2016

Előző Hírlevelünkben már említettük, hogy az alkatrészek egy közelebbi regionális központból, egy sokkal gyorsabb szállítási móddal jutnak el január végétől szerviztechnikusainkhoz. Az alábbiakban szeretnénk további információval szolgálni a fejlesztést illetően.

A 2015-ös évben elkezdődött egy intenzív egyeztető munka első körben a magyar, osztrák és cseh Linde leányvállalat és a német anyacégünk között egy Brno (Csehország) melletti regionális alkatrész központ beindításával kapcsolatban.

A sikeres előkészítő munka eredményeképpen 2016. január 25-től, a számunkra sokkal közelebbi raktárból, elindult az alkatrészek kiszállítása. Az új alkatrész központ üzemeltetését a vállalatcsoportunkhoz tartozó tapasztalt Urban Logistics végzi. A raktár jelenleg kihasznált területe 3600 m2, további 1000 m2 bővítési kapacitással, ahol helyet kaptak a raklapos állványrendszerek, polcos rendszerek és az operációs területek. Természetesen itt is Linde targoncák biztosítják az anyagmozgatást. A raktár szükség esetén 24 órában a hét minden napján rendelkezésünkre áll.

A szerelők a normál munkaidő végéig adhatják le alkatrész rendelésüket, melyet a regionális központ pár óra alatt szállításra kész állapotban ad át a logisztikai szolgáltatónknak. Az alkatrészek az este folyamán beérkeznek a magyarországi központi elosztó raktárba, majd pár óra múlva éjszaka a Linde szerviztechnikusok autójába kerülnek, de legkésőbb a munkakezdésükig.

Ezzel az új folyamattal az eddigiekhez képes jelentősen kitolt rendelés leadási határidőt és gyorsabb kiszolgálást tudunk biztosítani a szervizes kollégáinknak, így ügyfeleinknek is.

A gyorsasághoz kapcsolódik még a sok ezer alkatrész egyre nagyobb mértékű rendelkezésre állása is.

A fejlesztési folyamat nem áll le, így idén májustól további három régiós ország fog csatlakozni a kiszolgálás színvonalát emelő szolgáltatáshoz.

Mezei Zoltán | Tel.: 06 24 520 352 | E-mail: mezei.zoltan@linde-mh.hu

back

lap tetejére