Magyarország
Kezdő oldal

Nagyteljesítményű targonca roadshow Kelet-Európán keresztül

22-Oct-2013

A 2013. október 8. és 23. között Lengyelországban, Szlovákiában, Magyarországon, Romániában és a Cseh Köztársaságban megrendezett roadshow lehetőséget kínál a Linde Amyagmozgatás számára, hogy bemutassa a Linde H100-H180 belsőégésű motoros, hidrosztatikus meghajtású és 10-18 t kapacitású targoncáit.

Magyarországon október 15-én került sor a bemutatóra, az Alcoa Köfém Kft. székesfehérvári telephelyén.

A Linde termékskáláján ezek a legnagyobb teherbírású, hidrosztatikus hajtású targoncák, motorjaik pedig megfelelnek a jelenlegi Tier 4 Interim és Stage III B kibocsátási szabályozásoknak, és különösen a kő- és faiparban mutatják meg előnyeiket, ahol gyakran használják ki a maximális teherbíró képességüket. Ezen roadshow másik jelentős vonása, hogy a legtöbb termékbemutató ügyfelek telephelyén történik, lehetőséget kínálva ezzel a látogatók számára, hogy megtekintsék miként használják a targoncákat egy életszerű munkakörnyezetben.

“A kelet-európai nagyteljesítményű targonca roadshow konzisztens folytatása azon stratégiánknak, hogy maximális közelséget biztosítsunk ügyfeleinkhez és lehetőséget nyújtsunk számukra, hogy működés közben láthassák a targoncáinkat”, magyarázza Ralf Dingeldein, az új targoncákért felelős Alelnök a Linde Anyagmozgatásnál. “A kelet-európai piac számos lehetőséget rejt számunkra e tekintetben”.

Az ügyfelek a Linde H100-H180 nagyteljesítményű targonca sorozat legújabb targoncáit láthatják, amely tíz különböző modelltípusból áll, amelyek terhelési súlypontja 600 és 1200 mm. A nagyteljesítményű targoncák tartalmazzák a Linde kettős pedál vezérlésű, kipróbált és tesztelt integrált üzemeltetésű koncepcióját, elektromos üzemeltetésű kezelőszerveket az emelési funkciók aktiválásához (Linde Load Control) és a speciális kialakítású kormánykereket. A villák görgős rögzítésű felfüggesztése, a vázra szerelt kiegészítő tükrök, a tolóablakok, a magasságban állítható kormányoszlop és a 12 Voltos aljzat a vezetőfülkében teszik könnyebbé a gép használatát. A sofőr széles lépcsőfokokon keresztül jut a vezetőfülkébe, opcionális lépcsővilágítással. A beszerelt Cummins motorban standard felszereltség a diesel részecskeszűrő (DPF), mely a károsanyag- kibocsátás csökkentést szolgálja. Az ellensúly moduláris kialakítása rugalmas targonca konfigurációt tesz lehetővé a szükséges maradék teherbíró képességi szint eléréséhez.

A vezetőfülke hidraulikusan billenthető oldalirányba, könnyebb hozzáférést biztosítva a motorhoz és a hidrosztatikus meghajtó rendszerhez, szervizelés céljából. A gyakoribb karbantartást igénylő alkotóelemeket, úgy mint olaj, üzemanyag és levegőszűrők, mosófolyadék tartályok, akkumulátorok, biztosítékok, a fülkemozgató berendezés, valamint a Canbus csatlakozók, az oldalt elhelyezett szervizfedélen keresztül érhetők el.

A targonca felszerelhető továbbá egy opcionális forgó fülkével, amelyet a Linde partnere, a Neumaier Industry fejlesztett ki a Linde kérésére. Ahelyett, hogy a villástargonca sofőrjének a testét kellene forgatnia, az egész kabint forgatja el akár 180 fokban baloldali irányban, vagy 65 fokban jobboldali irányban, így mindig a vezetési irányba nézve.

back

lap tetejére