Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Kényelmes és gazdaságos használat magasraktárakban

Az R10–R16 B sorozatú tolóoszlopos targoncák alkalmasak a nagy magasságokban és szűk állványközi folyosókon végzendő be- és kitárolásra. A belépő kategóriás járművek minimális raklapmozgatási költségekről gondoskodnak, valamint megfelelő teljesítményt nyújtanak könnyű és középnehéz alkalmazásokhoz. A széles modellválaszték mellett a targoncák sokféleképpen igazíthatók az adott feladathoz, például a 4,4 és 7,7 méter közötti oszlopmagasság révén. A targoncák maradék teherbírása jelentős, kényelmes kialakításuk pedig fáradásmentes munkát biztosít a vezetőnek. Erről elsősorban a rezgésektől védett vezetőfülke és a tetszés szerint állítható kezelőelemek gondoskodnak.

Jellemzők

Biztonság

Az R10–R16 B sorozatú emelővillás targoncák karosszériája a többi Linde-targoncához hasonlóan szilárd és hosszú élettartamú. Az alsó keret masszív acélszerkezetből áll, ami alacsonyan fekvő rakománysúlypontot, nagy stabilitást és jelentős maradék teherbírást kölcsönöz a targoncának. A menetbiztonság javítása érdekében a kanyarokban a Linde Curve Assist rendszer kiigazítja a targonca sebességét. A biztonságot emellett tovább fokozza az összkerékfék és a négy önálló fékrendszer. A vezető kiszállásakor automatikusan működésbe lépő rögzítőfék pedig növeli a rámpákon és emelkedőkön való állás biztonságosságát.

 • Linde Curve Assist
 • Összkerékfék
 • Négy egymástól független fékrendszer
 • Külön rendelhető páncélüveg panorámatető

Ergonómia

A Linde tolóoszlopos targoncák minden tekintetben a vezetők ergonómiai igényei szerint vannak kialakítva – a rezgésektől szigetelt karosszériától kezdve az egyéni igények szerint beállítható kezelőpulton át a Linde Load Control rendszerrel felszerelt párnázott kartámaszig. Az összes kezelőszerv kialakítása az intuitív kezelést és a fáradásmentes, hatékony munkát szolgálja. A fülke alacsonyan fekvő belépője és a vezetőülés számtalan állítási lehetősége védi a vezetőt és hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé.

 • Csökkentett rezgések
 • Egyedileg állítható ülés és konzol
 • Párnázott kartámasz beépített vezérlőelemekkel
 • Alacsony belépő
 • Intuitív és fáradásmentes munkavégzés

Rakománykezelés

Az R10–R16 B sorozatú tolóoszlopos targoncák nagy teljesítményű hajtó- és emelőmotorokkal, valamint csavarodásmentes triplex dőlésű oszloppal vannak felszerelve, továbbá intuitív módon vezérelhetők. Mindezeken túl a Linde Load Control lehetővé teszi az emelőoszlop és a villa különösen érzékeny kezelését. A rövid keréktávolság, a kompakt karosszéria és a 180 fokos kormányzás igen fordulékonnyá teszi a targoncát. A kormányzási ellenállás pedig egyedileg beállítható. A kezelést a vezető igényei szerint beállítható ülések és konzolok is könnyebbé teszik. Az áruk raktáron belüli biztonságos szállításában az emelési magasság kijelzése és a nagy maradék teherbírás támogatja a vezetőt. Minden irányban, így a munkakörnyezetre és a rakományra is akadálytalan a rálátás, aminek köszönhetően a jármű szűk folyosókon is könnyen manőverezhető.

 • Nagy teljesítményű motorok
 • Csavarodásmentes oszlop
 • Biztonságos rakománykezelés a Linde Load Control rendszerrel
 • Rövid keréktávolság és 180 fokos kormányzás
 • Emelési magasság kijelzése
 • Nagy maradék teherbírás
 • Kilátás szempontjából optimalizált egységek

Szerviz

Az R10–R16 B sorozatú targoncák alkatrészeihez könnyű hozzáférni, ami megkönnyíti a karbantartást. A vezetőülés például egyszerűen felemelhető egy gázrugóval, és oldalra fordítható. Ennek köszönhetően a szerviztechnikus egy pillanat alatt hozzá tud férni az elektronikus és mechanikus egységekhez. A karbantartást az elektronikus jármű-diagnosztikai rendszer is megkönnyíti. A nagyfokú rendelkezésre állásról a karbantartást nem igénylő hajtó-, emelő és háromfázisú váltakozó áramú kormánymotor gondoskodik. A targoncák előírt szervizintervalluma 1000 üzemóra, ami különösen gazdaságossá teszi őket.

 • Könnyen hozzáférhető alkatrészek
 • Elektronikus jármű-diagnosztika
 • A jármű fontosabb részei – mint például a villamos motorok – nem igényelnek karbantartást
 • Az első karbantartás 1000 üzemóra után esedékes

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Aisle width with pallet 800 x 1200 along forks Battery voltage/rated capacity (5h)
R10B 1,0 (t) 3832 (mm) 11 / 11 km/h 2703 (mm) 48 / 420/465 [48/201] (V)/(Ah) o. kWh
R12B 1,2 (t) 4832 (mm) 11 / 11 km/h 2703 (mm) 48 / 420/465 [48/201] (V)/(Ah) o. kWh
R14B 1,4 (t) 5710 (mm) 11 / 11 km/h 2770 (mm) 48 / 420/465 [48/201] (V)/(Ah) o. kWh
R16B 1,6 (t) 5710 (mm) 11 / 11 km/h 2780 (mm) 48 / 420/465 [48/201] (V)/(Ah) o. kWh

Opcionális felszereltség

Munkafényszórók

A LED-munkafényszórók gondoskodnak a sötét területeken található rakományok láthatóságáról, amivel biztonságosabbá és hatékonyabbá teszik a targonca üzemeltetését.

Poliuretán csúszótalpak

A poliuretánból készült csúszótalpak védik a padlózatot a karcolásoktól.

Flottakezelési megoldások

A Linde connect: rendszere a járművel és annak felhasználásával kapcsolatos adatok rögzítésére, feldolgozására és elemzésére szolgál. Mindez hatékonnyá, biztonságossá és átláthatóvá teszi az anyagmozgató gépek felhasználását.

Egypedálos irányítás

Sok vezető jobban szereti az egypedálos irányítást. Ennek megfelelően a kétpedálos vezérlés kicserélhető, ha az adott vezető szokásai ezt kívánják.

Telefontartó

A telefontartó támogatja az üzemi folyamatokat és növeli a biztonságot. A kijelző a munkatárs számára mindig látható és elérhető módon van elhelyezve.

Fafogantyú a joystickokhoz

A Linde joystickokhoz kapható fafogantyú emeli a munkahely fényét. A szálkamentes keményfa kellemes tapintású, kevésbé hajlamos a szennyeződésre, és különösen jó megoldás, ha a vezetőnek műanyag-allergiája van.

Belső világítás

A kétfokozatú LED-lámpás belső világításnak köszönhetően a vezető jobban látja a szükséges munkaeszközöket.

Kilátás minden irányban

A speciális kialakítású oszlopnak és a látómező szempontjából optimalizált tetőnek köszönhetően minden irányban jó a kilátás. Ez növeli a biztonságot és a rakománykezelés gyorsaságát.

Szélvédő ajtó

A kiegészítő szélvédő ajtó csökkenti a menetszelet, ha a targonca a csarnokból külső területre hajt ki, fűtetlen raktárakban pedig védelmet nyújt a huzat ellen. Ez nagymértékben javítja a vezető komfortérzetét.

12 voltos csatlakozóaljzat

A 12 voltos csatlakozóaljzat okostelefonoknak vagy a targonca más elektronikus berendezéseinek csatlakoztatására és feltöltésére szolgál.

360 fokos kormányzás

A 360 fokos kormányzásnak és az egypedálos vezérlésnek köszönhetően a vezető a legszűkebb helyeken is gyorsan tud manőverezni a targoncával.

Kérjen ajánlatot