Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Komissiózó targonca N20 L/Li

Hatékony emelő- és komissiózó berendezés

Gyors komissiózás optimális munkamagasságban

A Linde MH N20 L és N20 Li sorozatú, emelőoszloppal felszerelt anyagmozgató gépei rövid utakat és gyors folyamatokat biztosítanak komissiózás közben. Ez a jármű kialakításának köszönhető: a termináltartóval vagy komissiózási listával felszerelt kezelőállás közvetlenül az emelővilla mellett található. A vezetőnek így rövidebb utakat kell megtennie, gyorsabban végezheti a kigyűjtést és kevésbé fárad ki munka közben. Ehhez járul hozzá az emelőoszlop is: a kezelő kényelmes munkamagasságba tudja emelni a raklapot, ami kíméli a hátát és további időt takarít meg. Különböző oszlopváltozatok között lehet választani: van például olyan, amellyel egyidejűleg két szinten lehet komissiózni, egy másikkal pedig az iniciális emelésnek köszönhetően könnyebben lehet a rámpákon és egyenetlen padlózatokon közlekedni. A komissiózó targoncákhoz lítiumion akkumulátorok is vásárolhatók. A targoncák maximális teherbírása – modelltől függően – két tonna.

Jellemzők

Biztonság

A kezelőplatform az akkumulátor előtt található. A kormánymű kompakt kialakítása megakadályozza, hogy a vezető a kormány mozgatásakor a jármű körvonalain kívülre kerüljön. A kézvédővel ellátott ergonomikus fogantyú biztos fogást tesz lehetővé. A vezető védelmét szolgálja a masszív, négy milliméter vastag acélkarosszéria is. Kanyarban vagy lesüllyesztett villával történő haladáskor a jármű magától csökkenti a sebességét a vezető és a rakomány balesetekkel szembeni védelme érdekében. A külön rendelhető fejvédő a lezuhanó tárgyakkal szemben védi a vezetőt.

 • Kompakt kialakítású kormány
 • Ergonomikus fogantyú kézvédővel
 • Sebességkiigazítás a kanyarokban
 • Sebességkiigazítás lesüllyesztett villával történő haladáskor
 • Külön rendelhető védőtető

Ergonómia

A terminállal ellátott kezelőállás a jármű közepén található, vagyis közvetlenül a kigyűjtési terület mellett. Ez megkönnyíti a komissiózási munkafolyamatokat. Az alacsony platformra könnyedén fel lehet lépni. A vezető helye a jármű elején van kialakítva, így minden irányban jól ki tud látni, és nem kényszerül megerőltető testmozdulatokra. A háttámla és – külön rendelésre – a kormány magassága is a vezető termetéhez igazítható. Az összes vezérlőelem a kormány felületén van elhelyezve. A vezető mindkét kezével intuitív módon, erőfeszítés nélkül tudja elérni őket. A puha, csúszásmentes gumirátéttel ellátott rugós platform minimálisra csökkenti a vezetőt érő rázkódásokat.

 • Rövid utakhoz tervezett járműfelépítés
 • Alacsony belépő
 • Minden vezérlőelemet tartalmazó kormány
 • Rugós platform
 • Állítható háttámla

Rakománykezelés

A 3 kW teljesítményű háromfázisú váltakozó áramú motor igen rövid időn belül gyorsítja fel az N20 L és N20 Li sorozatú komissiózó targoncákat 10 km/órás maximális sebességükre, még a 2000 kg-os legnagyobb megengedett rakománnyal együtt is. A jármű stabilitását növeli, hogy négy keréken nyugszik. Az intuitív, kétkezes kezelési koncepció révén a vezető ujjheggyel, milliméteres pontossággal vezérelheti az emelőmozgásokat. A beállítható ellenállású szervokormány szintén gyorsan és fáradságmentesen kezelhető. Az automatikus középre tartásnak köszönhetően a komissiózó berendezés pontosan halad egyenes irányban. A munkafolyamatok megkönnyítése érdekében ezenkívül számos tárolási lehetőség van a járműben, továbbá mindkét oldalon – – külön rendelhetésre – gombok is rendelkezésre állnak a gyalogkíséretű üzemhez.

 • Nagy teljesítményű 3 kW-os háromfázisú váltakozó áramú motor
 • Sok tárolási lehetőség
 • Jó gyorsulás
 • Szervokormányzás beállítható kormányzási ellenállással
 • Automatikus középre tartás

Szerviz

A járművet minden 1000. üzemóra után kell szervizelni. Ennek során a jármű összes adata gyorsan és egyszerűen kiolvasható egy CAN-busz csatlakozáson keresztül. Minden szervizpont könnyen elérhető. A háromfázisú váltakozó áramú villamos motor nem igényel karbantartást. A robusztus emelőoszlop és a masszív acélkarosszéria ezenkívül tovább növeli a jármű stabilitását, és egyben csökkenti a teljes élettartamra vetített szervizköltségeket is.

 • Szervizadatok gyors kiolvasása
 • Karbantartást nem igénylő háromfázisú váltakozó áramú technológia
 • Robusztus emelőoszlop
 • Stabil acélkarosszéria

Opcionális felszereltség

Képernyőfelvétel a Linde connect: desk flottakezelő szoftverének „műszerfaláról”, amelyen jól áttekinthető a flotta összes adata.

Flottakezelés

A Linde connect: flottakezelő rendszere lehetővé teszi – egyebek között – a teljes járműflotta használatának elemzését, amire a szerviz vagy a flotta kihasználtságának optimalizálásához van szükség.

Gomb a gyalogkísérethez

A jármű mindkét oldalán, az ülés mellett gombok vannak elhelyezve a 4 km/órás előre- és hátramenethez. A vezető ezekkel tudja kívülről irányítani a komissiózó targoncát, miközben kényelmesen a jármű mellett gyalogol.

Soft Landing

Ez a funkció még azt megelőzően csökkenti az süllyesztési sebességet, hogy a villa elérné a padlózatot. Ez megakadályozza a rakomány károsodását és csökkenti a jármű kopását.

Balesetek figyelése

Akár vezetési hiba, egyenetlen útfelület vagy szakszerűtlen járműhasználat az ok, a járművezérlés egy speciális érzékelővel regisztrálja a rázkódásokat. A connect: rendszer dt:crash detection funkciója tájékoztatást nyújt az esetleges balesetek és károsodások okáról.

Állítható kormány

A kormány magassága a járművezető termetének és elhelyezkedésének megfelelően állítható, ami még ergonomikusabbá teszi a munkavégzést.

Részletes ábra arról a billentyűzetről, amelyen a vezető megadja a PIN-kódot a jármű elindításához.

Hozzáférés-vezérlés

A Linde connect: rendszerének connect:ac nevű hozzáférés-vezérlő funkciója meghatározza a flottakezelés számára, hogy melyik járművet melyik vezető használhatja. A járművezetőnek a menet megkezdése előtt azonosítania kell magát PIN-kóddal vagy RFID-kártyával.

Kérjen ajánlatot