Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

A Linde standardizált automatizálási megoldáscsomagjai

„Ready-to-Automate” az anyagáramlásban
A Linde Material Handling automatizált targoncája működés közben egy raktárban

Az automatizálás jelentősen hozzájárulhat az anyagáramlás hatékonyabbá tételéhez. Sok vállalat azonban még mindig vonakodik megtenni ezt a döntő lépést, mert úgy véli, hogy a bevezetés nagy ráfordítással és magas költségekkel jár. Az automatizálásnak azonban nem kell feltétlenül átfogó, nagy projektnek lennie. A Linde „Plug-and-Play” kialakítású standardizált megoldáscsomagokat fejlesztett ki, amelyek segítségével a folyamatok rendszeresen ismétlődő lépései egyszerűen, gyorsan és megbízhatóan automatizálhatók.

Az ajánlat alapját a MATIC sorozat automatizált járművei képezik, valamint magába foglalja a megfelelő szoftvereket és a helyszíni üzembe helyezést is. Így az automatizált részfolyamatok a már meglévő folyamatokba zökkenőmentesen beilleszthetők. A Linde számára - piacvezető szolgáltatóként - egyaránt rendelkezésére áll a járműkínálat és az a tudás, amely segítségével megoldáscsomagjait bármilyen jelentős alkalmazási helyzet esetén méretre tudja szabni. A csomagok a kívánt rakodási sebesség optimális biztosítása érdekében 1-3 targoncát tartalmaznak.

A Linde L-MATIC sorozatú automatizált targoncája

Egyszerűen gazdaságos

A Linde standardizált megoldáscsomagjaiban együtt vannak a MATIC sorozat járművei, a cég jól bevált szoftveres megoldásai és automatizálási know-how-ja.

Nem csupán targoncák

A Linde MATIC sorozatú automatizált járművei a különböző alkalmazásokhoz tartozó csomagok központi elemei. Mentesítik a munkavállalókat az ismétlődő rakodási és szállítási feladatok elvégzése alól, növelik a termelékenységet és a rakodási teljesítményt, valamint csökkentik a raktári hibák és balesetek számát. Minden MATIC jármű intelligens navigációs és biztonsági technológiával rendelkezik, ugyanakkor manuálisan is bármikor irányíthatók. A megfelelő hardver azonban csak az első lépés a hatékony automatizált folyamatokhoz vezető úton. A megoldások átfogó ajánlatként épp ezért egybefogják a járműveket, a szoftveres megoldásokat, a tanácsadást, a tervezést és az üzembe helyezést is.

Tervezhető és kedvező árú

A Linde megközelítése két jelentős előnnyel rendelkezik az egyedileg kialakított automatizálási megoldásokhoz képest: egyrészt standardizált működésüknek és moduláris felépítésüknek köszönhetően sokkal költséghatékonyabbak. Másrészt gyorsan installálhatók, mivel megbízhatóság és teljesítőképesség szempontjából a hardverszoftver-kombináció átfogó teszteken esett át. Ez a két faktor együtt garantálja a kiemelkedő hatékonyságot és a gyors megtérülést (ROI). Legyen szó bármilyen iparágról, a vállalatok nagy ráfordítást igénylő speciális automatizálás nélkül élvezhetik a költségmegtakarítás, a termelékenységnövelés és a fokozott biztonság előnyeit.

Ezekhez az alkalmazásokhoz érhetők el standardizált csomagok

A Linde L-MATIC raklapemelője a raktári feladatok végzése közben

Szállítás és emelés

 • Autonóm jármű: L-MATIC magas emelésű elektromos raklapemelő
 • Működés: akár 1200 kg tömegű rakományt is elbír és akár nyolc felvételi és lerakodási állomás alakítható ki. Optimális megoldás a szabványos anyagmozgató berendezésre történő rakodáshoz
 • Méretezhetőség: kis, közepes és nagy csomagban is elérhető, egy, két vagy három targoncával
 • Beillesztés az anyagáramlásba: infrastruktúrát nem igénylő geonavigáció biztosítja, hogy a jármű önállóan, vagy automatizált flotta részeként is alkalmazható legyen
 • Best Practice: ideális automatizálási megoldás ipari beszállítók, logisztikai szolgáltatók vagy papírgyárak, fogyasztási cikkek gyártói számára

A Linde L-MATIC AC sorozatú automatizált magas emelésű elektromos raklapemelője

Szállítás és emelés önhordó emelővillákkal

 • Autonóm jármű: L-MATIC AC ellensúlyos magas emelésű elektromos raklapemelő
 • Működés: az önhordó emelővillák lehetővé teszik zárt rakományhordozók felvételét és szállítását. Ideális az olyan átadóállomásokhoz, ahol nem lehet a rakomány alá állni
 • Preferált alkalmazások: rakomány felvétele és továbbítása szállítószalagra
 • Méretezhetőség: kis, közepes és nagy csomagban is elérhető, egy, két vagy három targoncával
 • Beillesztés az anyagáramlásba: infrastruktúrát nem igénylő geonavigáció biztosítja, hogy a jármű önállóan, vagy automatizált flotta részeként is alkalmazható legyen
 • Best Practice: ideális automatizálási megoldás ipari beszállítók, logisztikai szolgáltatók vagy papírgyárak, fogyasztási cikkek gyártói számára

Szállítás

 • Autonóm jármű: P-MATIC vontató
 • Működés: a nagy vonóerő (5000 kg-ig) és a nagy végsebesség (7,2 km/h) maximális rakodási teljesítményt eredményez a gyártásban
 • Preferált alkalmazások: nehéz áruk szállítása a gyártósorhoz, nehéz rakományszerelvények vontatása
 • Méretezhetőség: kis, közepes és nagy csomagban is elérhető, egy, két vagy három járművel
 • Beillesztés az anyagáramlásba: Infrastruktúrát nem igénylő geonavigáció biztosítja, hogy a jármű önállóan, vagy automatizált flotta részeként is alkalmazható legyen.
 • Best Practice: ideális automatizálási megoldás a gyártáshoz

Az előnyök áttekintése

Tervezhetőség

Az előre meghatározott rakománykezelési feladatokhoz kialakított standardizált megoldáscsomagjainkat megbízhatóság és biztonság szempontjából átfogó tesztnek vetettük alá, ezért egyedi automatizálási koncepciókként gyorsan implementálhatók.

Költséghatékonyság

A Linde megoldáscsomagjai gyorsan és költségkímélő módon telepíthetők. A gyors megtérülést (ROI) az alacsony bevezetési költségekkel párosuló nagy hatékonyság biztosítja.

Méretezhetőség

Igény szerint minden csomagunk elérhető egy, két vagy három targoncával is. A csomagok a standardizált kész moduloknak köszönhetően további automatizálási megoldásokba is beilleszthetők.

Teljesítmény

A Linde MATIC járművei a 24 órás raktárlogisztikai folyamatokba is bekapcsolhatók. Az intelligens vezérlési technológia segítségével a járművek és azok sebességei tökéletesen összehangolhatók.

Szállíthatóság

A sorozatgyártott alapjárműveket és jól bevált automatizálási technológiát egyesítő standardizált Linde megoldáscsomagok bármikor könnyedén és gyorsan szállíthatók.

Automatizálás-tervezés: minimális ráfordítás, maximális haszon

A Linde szakértői segítséget nyújtanak Önnek a raktári folyamatautomatizálás ideális feltételeinek megteremtésében. A ráfordítások jól áttekinthetők: az egyértelmű szállítási útvonalakat és a felvételi-lerakodási állomások helyét úgy kell meghatározni, hogy a járműveknek a standardizált rakományhordozók felvételéhez és lerakodásához elegendő helyük legyen. Ehhez megfelelő WLAN lefedettségre, valamint a távoli karbantartáshoz VPN-kapcsolatra feltétlenül szükség van. Szakembereink tanácsadással és útmutatással kezdettől fogva mindenben támogatják Önt .