Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Raklapszállító T20 – T25 AP/SP

Átváltható szállítási megoldás

Szükséglethez igazodó ergonómia, gyors munkafolyamatok

A T20–T25 AP/SP sorozatú alacsony emelésű raklapszállítók szükséglethez igazodó ergonomikus munkafeltételeket biztosítanak a járművezető számára. Ennek során a Linde rugalmas alapokra építkezik. Az AP modell esetén a járművezető a kezelőállást felfelé, a kezelőkart pedig lefelé billentheti. Így a platós kocsi szükség szerint átalakítható teljes értékű gyalogkíséretű modellé. Ettől eltérően az SP modell rögzített kezelőállással rendelkezik.

A jármű SP modellként a Linde e-driver funkciójával van felszerelve, ahol a járművezető a menetirányhoz képest ferdén áll, és a környezetet előrefelé és hátrafelé is áttekinti. Ennek révén az irányítás lényegesen egyszerűbbé válik, és gyorsabban is hajtható végre. Az alacsony emelésű raklapszállítók modelltől függően 2000, illetve 2500 kg-os maximális terhelhetőséggel rendelkeznek. A járművekhez lítiumion akkumulátorok is vásárolhatók.

Jellemzők

Biztonság

A könnyebb összeütközéseket a padlózatig lenyúló, tömör acélból készült kötény nyeli el és védi a járművezető testét is. Ezenkívül a kormányzás kompakt kialakítása azt is biztosítja, hogy a járművezető a menet során mindig ezen masszív járműkörvonalon belül marad.

Mindkét modell három egymástól független fékrendszerrel rendelkezik, amelyek bármely menethelyzet esetén gondoskodnak a járművezető és a rakomány biztonságáról. Ha a kezelő a menetkapcsolón kívülre lép, az elektromágneses fékrendszer automatikusan működésbe lép. Ugyanez érvényes, ha a kezelő elengedi az éberségkapcsolót, vagy a vészkikapcsolót működteti.

 • Erős acélkötény
 • Kompakt kialakítású kormány
 • Három egymástól független fékrendszer

Ergonómia

Az SP modell esetén a járművezető a villairányhoz képest 45°-ban ferdén áll. Ez a helyzet egyszerűbbé teszi számára a környezet áttekintését. Ezáltal a hátramenet során megszűnik a megerőltető testelfordítás.

A kényelmet párnázott háttámla egészíti ki. Az SP modell teljes rugózású vezetőfülkéje révén a test egyenetlen menetpálya esetén is nyugalomban marad – hatékony védelmet nyújtva a testi igénybevételek és rezgések ellen. A járművezető számára mindkét modell esetén előnyös a pontos, erőfeszítés nélkül kezelhető szervokormányzás. Ezenkívül az akkumulátordobozon egy kiegészítő támasszal ellátott másik munkahely is rendelkezésre áll.

 • 45°-ban elfordított állóhely
 • Ergonomikus munkahely
 • Párnázott háttámla
 • Csillapított vezetőállás

Rakománykezelés

A T20–T25 AP/SP sorozatú alacsony emelésű raklapszállítók – rakománnyal vagy anélkül – az AP modell esetén 10 km/órás, az SP modell esetén pedig 12 km/órás maximális sebességet érnek el, és akár 13%-os emelkedőt is legyőznek. A járművek gyors és erőteljes gyorsításáért a 3 kW-os háromfázisú váltakozó áramú motor és az aktív támasztókerekek együttműködése felelős: a kerekek hidraulikus rugózása hozzáigazodik a rakományhoz, a menethelyzethez és a sebességhez, és ilyen módon gondoskodik az azonosan maradó jó stabilitásról és hajtásról. Ha a jármű emelkedőn áll, a visszagurulás elleni intézkedésről megfelelő indítórendszer gondoskodik.

Az SP modell esetén a növekvő rakománykezelési teljesítményeket a Linde e-driver vezérlője biztosítja. A kompakt felépítésű kormányzott kerék valamennyi vezérlőelemet tartalmazza, és bal vagy jobb kézzel gyorsan kezelhető.

 • Erőteljes háromfázisú váltakozó áramú motor
 • Aktív támasztókerekek
 • Indulássegéd emelkedőkön
 • A Linde e-driver vezérlője

Szerviz

Az alacsony emelésű raklapszállítók CAN-busz struktúrája megkönnyíti a szervizfolyamatot. A technikus rácsatlakoztatja hordozható számítógépét a diagnosztikai dugaszolócsatlakozóra, majd az összes járműadatot áttekintve értékelheti őket. Így a jármű valamennyi összetevője gyorsan elérhető.

A háromfázisú váltakozó áramú motor nem igényel karbantartást. Emellett robusztus építésmód gondoskodik arról, hogy a járművek a kemény tartós használat során kitartsanak, és csak ritkán kelljen vizsgálóállomásra menniük. Minden villa maximum 2000 kg-os rakomány emelésére képes meghajlás nélkül; maga a jármű pedig teljes egészében présformázott acélból készül.

 • Járműelemzés CAN-busz struktúra révén
 • Karbantartást nem igénylő háromfázisú váltakozó áramú technológia
 • Szilárd szerkezeti kialakítás a csökkenő szervizköltségek érdekében
 • Egyszerűen elérhető szervizpontok

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
T20AP 2,0 (t) 125 (mm) 10 / 10 km/h 1622 / 1959 (mm) 24 / 250 (V)/(Ah) o. kWh
T20AP ION 2,0 (t) 125 (mm) 10 / 10 km/h 1622 / 1959 (mm) 24 / 205 (V)/(Ah) o. kWh
T20SP 2,0 (t) 125 (mm) 12 / 12 km/h 2019 (mm) 24 / 250 (V)/(Ah) o. kWh
T20SP ION 2,0 (t) 125 (mm) 12 / 12 km/h 2019 (mm) 24 / 205 (V)/(Ah) o. kWh
T25AP 2,5 (t) 125 (mm) 10 / 10 km/h 1622 / 1959 (mm) 24 / 250 (V)/(Ah) o. kWh
T25AP ION 2,5 (t) 125 (mm) 10 / 10 km/h 1622 / 1959 (mm) 24 / 410 (V)/(Ah) o. kWh
T25SP 2,5 (t) 125 (mm) 12 / 12 km/h 2019 (mm) 24 / 250 (V)/(Ah) o. kWh
T25SP ION 2,5 (t) 125 (mm) 12 / 12 km/h 2019 (mm) 24 / 410 (V)/(Ah) o. kWh

Opcionális felszereltség

Hajtókerék

A hajtókerék készülhet kopásálló tömörgumiból vagy poliuretánból. Ez az anyag halk futást biztosít, nagyon kopásálló és gördülési tulajdonsága is jó. Ezenkívül nedves tapadású felülettel rendelkező kerekek is kaphatók.

Akkumulátorcsere-állvány

Az állvány akár két akkumulátor felvételére is alkalmas. A cserekocsin egy akkumulátor fér el.

Rögzítőrendszer

A vezetőfülkében például terminál, csíptetőtábla vagy világítódiódás munkalámpa rögzíthető.

Villaméret

A Linde különböző hosszúságú és szélességű villákat kínál.

Hűtőházi kivitel

Az ilyen kivitelű járművet a kezelők akár -35 °C-os külső hőmérsékletig üzemeltethetik.

Tehervédő rács

A rács stabilizálja a rakományt, és megakadályozza, hogy a raklap elkezdjen csúszni.

Teherhordó kerekek

Poliuretánból készült egyszeres vagy tandem tehergörgők állnak rendelkezésre. Ez az anyag halk futást biztosít, nagyon kopásálló és gördülési tulajdonsága is jó. Ugyanakkor világos padlózatokon sem hagy nyomot.

Teljesítménynövelés

Mindkét modell legnagyobb sebessége 12 km/órára nőtt.

Hozzáférés-vezérlés

A Linde connect: rendszerének hozzáférés-ellenőrzése tájékoztatja a flottakezelőt arról, hogy éppen ki melyik jármű kormányánál ül. A járművezetőnek a munka megkezdése előtt azonosítania kell magát PIN-kóddal vagy RFID-kártyával.

Kérjen ajánlatot