Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Komissiózó targonca N20 Vi/VLi

Változtatható komissiózó platform

Hatékony komissiózás különböző szinteken

Az emelhető platformú N20 Vi/VLi sorozatú alacsony emelésű komissiózó targoncák javítják a termelékenységet a kigyűjtési munkálatok során, elsősorban a padlószinten, de akár 2,8 méterig terjedő munkamagasságokban is. A kezelő számára rendkívül kedvező a jármű kialakítása, mert a kezelőállás, a vezetőállás és villák is az akkumulátor mögött találhatók. Ez a felépítés csökkenti a komissiózás közbeni mozgásfolyamatok számát. Az N20 VLi targonca a platformemelő mellett fel van szerelve egy kiegészítő emelővel is, amellyel a kezelő kényelmes magasságba tudja emelni a raklapot. Ez jelentős erőkifejtéstől kíméli meg a kezelőt az áruk lehelyezésekor. A komissiózáshoz további segítséget nyújtanak a kormány elé külön rendelhető tárolófelületek, amelyek a platformmal együtt emelkednek. A jármű teherbírása két tonnáig, a kiegészítő emelőé pedig 1,2 tonnáig terjed.

Jellemzők

Biztonság

A platform és a kezelőegység konstrukciója révén a kezelő mindig a jármű körvonalain belül tartózkodik, illetve menet és komissiózás közben is biztosan áll. A rézsútos külső peremek segítik a kezelőt a botlások elkerülésében – például akkor, amikor a platform fel van emelve. Az N20 VLi modell ezenkívül egy polikarbonát lemezzel is fel van szerelve a platform és az emelőoszlop között. Ez megóvja a kezelőt attól, hogy véletlenül megfogja az emelőoszlopot. A jármű a kanyarokban automatikusan csökkenti a sebességét. Az egész állófelület holtember-kapcsolóként működik. A platform elhagyásakor vagy a vészleállító gomb megnyomásakor a jármű a rakománytömegtől függetlenül lefékezi magát.

 • Biztos állást nyújtó platform
 • Polikarbonát lemez az emelőoszlop előtt
 • Tompított platformélek
 • Sebességcsökkentés a kanyarokban
 • Rakománytömeggel arányos vészfékezés

Ergonómia

Az alacsony, ugyanakkor széles belépő megkönnyíti a vezető számára a járműbe való beszállást, és emellett elegendő hely áll rendelkezésre a platformról végzett kigyűjtéshez is. A platform rugós kivitele csillapítja a rázkódásokat. A munkavégzést megkönnyíti a nagy tárolófelület és az ergonomikus kialakítású fogantyúval ellátott, szervorásegítéses kormányvezérlés is, amelyen a vezető minden kezelőelemet kényelmesen elér. Az N20 VLi modellhez külön rendelhető egy kiegészítő emelőegység. Ezzel a kezelő munkamagasságba emelheti a raklapot, és így a hátát kímélő módon tudja rakhatja azt meg.

 • Alacsony belépő
 • Csillapító hatású szőnyeg
 • Minden kezelőelemet tartalmazó központi kormányvezérlés
 • Kiegészítő emelőegység az N20 VLi modellhez

Rakománykezelés

A különböző munkamagasságokon végzett komissiózás hatékonysága érdekében az N20 Vi/VLi sorozatú targoncák kiemelkedően pontosan emelhető és süllyeszthető vezetőplatformmal vannak felszerelve. A jármű egyszerre tud emelni és haladni. A kezelő így gyorsan eljut a szükséges áruhoz. A platform a lábkapcsoló segítségével kényelmesen süllyeszthető. A komissiózó berendezés 3 kW-os háromfázisú váltakozó áramú motorja révén rakománnyal és anélkül egyaránt 10 km/órás maximális sebességre képes. Mindkét modellváltozat iniciális emelési funkciót is biztosít, így a targoncák gond nélkül mozognak a rámpákon és egyenetlen felületeken is.

 • A platform emelése a Linde OptiLift funkcióval
 • Haladás és emelés egyidejűleg
 • Szervokormányzás
 • A platform süllyesztését irányító lábkapcsoló
 • Automatikusan középre tartó kormányzás

Szerviz

A jármű összes műszaki paramétere kiolvasható egy CAN-busz csatlakozáson keresztül. Az adatok ezt követően elemezhetők egy hordozható szervizszámítógépen, az adott felhasználásra vonatkozó beállítások pedig az elemzés alapján konfigurálhatók. A technikus dolgát tovább könnyíti, hogy az összes fontos alkatrészhez könnyen hozzá tud férni a szervizfedél eltávolítása után. A háromfázisú váltakozó áramú motor védve van por és nedvesség ellen, így nem igényel karbantartást. Az akkumulátort oldalt, biztonságosan és egyszerűen lehet cserélni egy görgőpálya segítségével.

 • CAN-busz kapcsolaton keresztül kiolvasható járműadatok
 • Karbantartásmentes háromfázisú váltakozó áramú motor
 • Gyorsan elérhető alkatrészek
 • Gyors akkumulátorcsere

Opcionális felszereltség

Tárolórekesz

Az elöl található nagy rekeszbe – amely a platformmal együtt emelkedik – akár 50 kg össztömegű áruk is elhelyezhetők.

Képernyőfelvétel a Linde connect: desk flottakezelő szoftverének „műszerfaláról”, amelyen jól áttekinthető a flotta összes adata.

Flottakezelés

A Linde connect: nevű flottakezelő rendszere többek között a járműkihasználás optimalizálásában és a szervizelés tervezésében segíti az üzemeltetőt.

Komissiózó csomag

A csomag egy forgatható csíptetőtáblát és egy, a jármű elülső részére szerelt további széles tárolórekeszt is magában foglal.

Gombok a gyalogkísérethez

A jármű mindkét oldalán, az ülés mellett gombok vannak elhelyezve a lassú menetekhez. A vezető ezekkel tudja kívülről irányítani a komissiózó targoncát, és közben a jármű mellett kényelmesen a következő kigyűjtési ponthoz tud menni.

Balesetek figyelése

Akár vezetési hiba, egyenetlen útfelület vagy szakszerűtlen járműhasználat az ok, egy speciális érzékelő regisztrálja a rázkódásokat. Az adatok flottakezelő szoftverrel történő kiértékelése rámutat a balesetek és károsodások okára.

Részletes ábra arról a billentyűzetről, amelyen a vezető megadja a PIN-kódot a jármű elindításához.

Hozzáférés-vezérlés

A connect: flottakezelő szoftver hozzáférés-vezérlő funkciója gondoskodik arról, hogy a járműveket csak arra jogosultak használhassák. A járművezetőnek a munka megkezdése előtt azonosítania kell magát PIN-kóddal vagy RFID-kártyával.

Kérjen ajánlatot