Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Komissiózó targonca N20, N20–N24HP

Erőtakarékos komissiózó megoldás

Gyors és erőtakarékos két raklapos komissiózás

A Linde MH N20 és N20–24HP sorozatú alacsony emelésű komissiózó targoncái nemcsak felgyorsítják a komissiózási munkalépéseket, hanem csökkentik a vezető fizikai terhelését is. Erről elsősorban a járművek konstrukciója gondoskodik: az akkumulátor a targonca közepén, a vezetőállás és a villa között van elhelyezve. A termináltartó és a munkaeszközök tárolására szolgáló rekeszek mellett a jármű megfelelő kezelőegységet is biztosít valamennyi komissiózási folyamathoz. Így rövidebb utat kell bejárni a vezetőállás, az állványzat, a járművel felvett két raklap és a kezelőegység között. 3 kW teljesítményű háromfázisú váltakozó áramú motorjának köszönhetően a jármű gyorsulása is kiváló. A fokozott biztonságról a kézvédővel felszerelt, kompakt kivitelű kormány és a sebesség kanyarokban történő automatikus igazítása gondoskodik. A jó minőségű acélból készült robusztus karosszéria hosszú élettartamot biztosít. Az alacsony emelésű komissiózó teherbírása 2000–2400 kg. A járművekhez lítiumion akkumulátorok is vásárolhatók.

Jellemzők

Biztonság

A kormány úgy van kialakítva, hogy vezérlés közben a vezetőnek alig kell mozognia. Teste így mindig védve marad a jármű körvonalain belül. A fokozott biztonságról a négy milliméter vastag acélkarosszéria, valamint az ergonomikus kialakítású és biztos fogást nyújtó kormányon található kézvédő is gondoskodik. A kanyarokban a jármű automatikusan kiigazítja a sebességet, ami még tovább növeli a vezető és a rakomány biztonságát. Ugyanez történik, ha a villa le van süllyesztve. Ilyen esetben a csökkentett tempó például a folyosók egyenetlenségeivel szemben nyújt védelmet.

 • Kompakt kialakítású kormány
 • Ergonomikus fogantyú kézvédővel
 • Automatikus sebességkiigazítás kanyarokban
 • Csökkentett tempó lesüllyesztett villa esetén
 • Robusztus acélkarosszéria

Ergonómia

A vezetőnek komissiózás közben gyakran kell be- és kiszállnia. Az N20 és N20–N24 HP sorozat modelljei ezért különösen alacsony belépővel vannak felszerelve. A vezetőnek ezenkívül kigyűjtés közben számos lépést megtakarít az, hogy a kezelőegység elöl, a terminál pedig a jármű közepén található. A járműből előrefelé jó a kilátás, így nem kell megerőltető mozdulatokat tenni menet közben. Az állítható magasságú háttámlának és a dönthető kivitelben is igényelhető kormánynak köszönhetően a jármű hátkímélő testhelyzetben vezethető. A csúszásmentes gumirátéttel ellátott rugós platform gondoskodik arról, hogy a vezető biztosabban álljon. Ezenkívül a menetpálya egyenetlenségei miatti rázkódások is kisebb mértékben terhelik a vezetőt. Az összes fontos kezelőelem be van építve a kormányba, így azok könnyen elérhetők.

 • Alacsony belépési magasság
 • Állítható magasságú háttámla
 • Rugós platform
 • Kormányba beépített, könnyen elérhető kezelőelemek

Rakománykezelés

Gyors folyamatok nagy kigyűjtési sebességgel – komissiózásnál ez elsősorban azon múlik, hogy mekkora utat kell megtennie a vezetőnek az állványzat, a raklap és a komissiózási lista között. Az N20 és N20–N24 HP sorozatú komissiózó targoncák ezért olyan kezelőterminállal vannak ellátva, amely az akkumulátorral együtt a jármű közepén, így a raklap közelében található. A komissiózási lista így a felhelyezés után gyorsan elérhető. Külön rendelésre a kezelőegység mindkét oldalon ellátható olyan gombokkal, amelyekkel a jármű kúszómenetben kívülről mozgatható előre és hátra. A kezelés szempontjából fontos tényező a nagy teljesítményű, 3 kW-os háromfázisú váltakozó áramú motor is, amely teherrel tíz, teher nélkül tizenkét km/órás sebességre képes felgyorsítani az N20-as targoncát. A munkavégzés hatékonyságát javítja a multifunkcionális kijelző, a járműben található számos tárolófelület, valamint az állítható ellenállású és könnyen kezelhető szervokormány.

 • Rövid utakra tervezett speciális járműkivitel
 • Nagy teljesítményű 3 kW-os háromfázisú váltakozó áramú motor
 • Multifunkcionális kijelző
 • Állítható ellenállású szervokormány
 • Tágas tárolófelületek

Szerviz

A járművet 1000 üzemóránként kell szervizelni, átvizsgálni. Ilyenkor a technikus a CAN-busz csatlakozáson keresztül egyszerűen kiolvassa az összes járműadatot, elemzi őket hordozható számítógépén, és beállítja az adott alkalmazáshoz szükséges járműparamétereket. Az elülső szervizfedél eltávolításával könnyen hozzá tud férni minden egységhez. A jármű háromfázisú váltakozó áramú motorja teljesen karbantartásmentes, és az acélkarosszéria is növeli a komissiózó targonca élettartamát. A külön rendelhető oldalsó akkumulátorkitoló rendszer megkönnyíti az akkumulátor cseréjét annak cserállványra történő iniciális emelésével.

 • CAN-busz kapcsolaton keresztül kiolvasható járműadatok
 • Karbantartásmentes háromfázisú váltakozó áramú technika
 • Stabil acélkarosszéria

Opcionális felszereltség

Képernyőfelvétel a Linde connect: desk flottakezelő szoftverének „műszerfaláról”, amelyen jól áttekinthető a flotta összes adata.

Flottakezelés

A connect: flottakezelő rendszer lehetővé teszi – egyebek között – a járműhasználat elemzését, amire a szerviz vagy a flotta kihasználtságának optimalizálásához van szükség.

Tartórúd

A rúd a központi kezelőegységnél található, és különböző eszközökkel látható el – például egy csíptetőtáblával.

Gombok a gyalogkísérethez

A jármű mindkét oldalán, az ülés mögött a kúszómenet gombjai vannak elhelyezve. Ezekkel tudja a vezető kívülről mozgatni a komissiózó targoncát, miközben mellette gyalogol.

Balesetek figyelése

Akár vezetési hiba, egyenetlen útfelület vagy szakszerűtlen járműhasználat az ok, a járművezérlés egy speciális érzékelővel regisztrálja a rázkódásokat. A connect: flottakezelő rendszer ily módon tájékoztatást nyújt a balesetek és meghibásodások okairól.

Állítható kormány

A kormány magassága a járművezető termetének és elhelyezkedésének megfelelően állítható, ami még ergonomikusabbá teszi a munkavégzést.

Részletes ábra arról a billentyűzetről, amelyen a vezető megadja a PIN-kódot a jármű elindításához.

Hozzáférés-vezérlés

A flottakezelő rendszer a hozzáférés szabályozásával biztosítja, hogy csak az arra jogosultak használhassák a targoncát. A járművezetőnek a menet megkezdése előtt azonosítania kell magát PIN-kóddal vagy RFID-kártyával.

Kérjen ajánlatot