Automatizált rakománymozgatás hosszú szakaszokon

A Linde T-MATIC sorozatú önvezérlő alacsony emelésű raklapszállítóját hosszú szakaszokon való szállításra vagy akár kiszállítások előkészítéséhez szükséges blokkszerű rakatolásra tervezték. A modell teherbírása 3000 kg, és mind önállóan, mind automatizált flotta részeként alkalmazható. Az alacsony emelésű raklapszállító bármikor irányítható manuálisan is. A jármű geonavigációs rendszere nem igényli pótlólagos irányítástechnikai eszközök, például a padlón elhelyezett vezetőpályák vagy lézerreflektorok telepítését. A jármű optikai érzékelőivel is megbízhatóan reagál alkalmazási területén minden akadályra és más szállítási mozgásra. Innovatív biztonság- és navigációs technikájával a T-MATIC olyan feladatokra is alkalmazható, amelyekben az emberek és az autonóm gépek rugalmasan és szűk helyen működnek együtt. Autonóm logisztikai járműként a Linde T-MATIC kevesebb kárt okoz a rakományban és az infrastruktúrában.

Jellemzők

Biztonság

Az optikai érzékelő valós időben állítja be a Linde alacsony emelésű raklapszállítójának sebességét. Ennek köszönhetően a járműflotta folyamatosan mozgásban marad, termelékenysége pedig a nagy munkabiztonság mellett is optimális. A lézeroptikára és kamerás letapogatásra épülő biztonsági rendszer felismeri az embereket, járműveket és egyéb akadályokat, és így megbízhatóan elkerüli az ütközéseket. A T-MATIC biztonsági funkcióit vészleállító gombok, akusztikai figyelmeztetések és villogólámpák teszik teljessé.

 • Proaktív biztonsági rendszer
 • Biztonságos ütközéselkerülő rendszer
 • Akusztikus-vizuális figyelmeztető rendszer

Rakománykezelés

A T-MATIC alacsony emelésű raklapszállítót olyan feladatokra tervezték, amelyeknél a jármű közvetlen környezetében emberek is vannak. A T-MATIC ezenkívül a kézi kezelőkar egyszerű megragadásával automatikus üzemmódról manuálisra kapcsolható. A T-MATIC különálló járműként vagy egy automatizált robotokból álló flotta részeként egyaránt gyorsan a változó helyi adottságokhoz igazítható. Az automatizált berendezésekkel – például kapukkal és görgőpályákkal –, valamint az árugazdálkodási és ERP-rendszerekkel való kommunikáció egy felügyeleti szoftveren keresztül valósul meg. A T-MATIC ily módon mindig a maximális átrakodási teljesítményhez szükséges optimális menetsebességet állítja be.

 • Felhasználóbarát kezelés
 • Flottán belüli alkalmazást is lehetővé tévő vezérlés
 • Kommunikáció más automatizált berendezésekkel
 • Optimális sebesség

Szerviz

A T-MATIC elektronikus és gépészeti részegységeihez könnyen hozzá lehet férni, így rövidek a karbantartás miatti leállások, és a jármű éveken át használatra kész marad. A jármű nagy rendelkezésre állásához hozzájárul még a karbantartásmentes háromfázisú váltakozó áramú hajtástechnika is, valamint a vezérlőelektronika speciális fejlesztésű hálózatba szervezése, amely lehetővé teszi a T-MATIC összes járműadatának hordozható számítógépre való kiolvasását és elemzését. Mindezek mellett egy távdiagnosztikai rendszer létesítésére is lehetőség van.

 • Digitális diagnosztikai eszközök
 • Távvezérelt felügyelet
 • Megelőző karbantartás
 • Karbantartást nem igénylő háromfázisú váltakozó áramú technológia

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Battery voltage/rated capacity (5h) Turning radius Travel speed, with/without load
T-MATIC 3,0 (t) 120 (mm) 24 / 345/375 (V)/(Ah) o. kWh 2735 (mm) 6/6 (max. 7,2/1,1) km/h

Opcionális felszereltség

Kétdimenziós lézerfüggöny

Az L-MATIC ellátható egy kétdimenziós lézerfüggönnyel is, amely a környezet letapogatásában működik közre a biztonság javítása érdekében.

Vonalkódolvasó

A jármű felszerelhető egy vonalkódolvasóval is, amellyel a rakományon lévő adatok közvetlenül beolvashatók az árugazdálkodási rendszerbe.

Linde BlueSpot™ kék LED-lámpákkal

Linde BlueSpot™

A Linde BlueSpot™ az útvonalra kék fényt vetítve növeli az üzembiztonságot: a LED-lámpa zaj nélkül teszi láthatóvá a targoncát.

Zselés akkumulátor

A P-MATIC alacsony emelésű raklapszállító üzemeltethető zselés akkumulátorral is. Az ilyen járművek az ehhez szükséges beállításokkal szállíthatók.

Hosszabbítókábel

Az alacsony emelésű raklapszállítóhoz kapható egy háromméteres hosszabbítókábel is, amely megkönnyíti az akkumulátor töltését.

Kiegészítő kürt

Az T-MATIC ellátható egy kiegészítő kürttel is. Ez erősen zajos környezetben is jól hallhatóvá teszi az elektromos raklapemelőt.

Kérjen ajánlatot