A Linde targoncája munka közben a raktárban
A teljes anyagáram áttekinthető

Tanácsadás

A modern anyagáramnak nem csak gyorsan és pontosan kell végbemennie, hanem teljeskörűen tervezhetőnek is kell lennie. Ezzel kapcsolatban az anyagmozgató gépek számos vállalatnál kulcsszerepet játszanak. Ugyanakkor napjainkban az anyagáramlással kapcsolatos követelmények is nőnek: A változást a költségoldali nyomás, a nagyobb termékválaszték vagy a hosszabb logisztikai struktúrák befolyásolják. Másrészt a tervezőknek a folyamat optimalizálása során nagyon sok tényezőt kell figyelembe venniük. A járművek beszerzési költségei mellett a személyzet, az energia és a karbantartás költségei is befolyásolják a végösszeget. Az anyagáramlás újratervezése során ezenkívül a vállalat jövőbeni változásai is szerepet játszanak. Mi történik például, ha a megváltozott munkaterhelés öt targonca helyett már csak négyet igényel?

Az ilyen tényezők teljes körű elemzéshez a Linde átfogó tanácsadási szolgáltatást nyújt. Ez az elemzéstől a szimuláción keresztül a flotta újragondolásáig terjed. Ezenkívül a vállalatot az új elképzelés bevezetése során szakértők is támogatják. Az anyagáramlás teljes körű optimalizálásában így nyújt segítséget a Linde.

Testre szabva sikeresen

A Linde szakértői az összes flottaadatot elemzik – a járművek állapotától felszereltségükön és fogyasztásukon keresztül a konkrét mindennapos használatig bezárólag. Ennek alapján testre szabott megoldások születnek. A célkitűzéstől függően a megoldások révén nő a flotta kihasználtsága, csökkennek az állásidők, a hajtóanyag- és energiaköltségek, valamint a károsanyag-kibocsátások – egyidejűleg pedig nő a biztonság. Ennek előnyeit az egész vállalat élvezi.

order_picker-order_picking-retail-4358_596

Négy lépésben a tökéletes anyagáramig

1. Elemzés

A kezdetet a belső logisztikai és flottastruktúra elemzése jelenti. Szakértőink megvizsgálják a járművek állapotát, az energiafelhasználást, a kihasználtságot, a használatot és a szervizköltségeket. Ehhez többek között egy emelővillás targoncákra és raktártechnikára vonatkozó, TÜV által tanúsított teljesítményteszt áll rendelkezésre.

2. Szimuláció

A Linde tervezési és szimulációs szoftvere láthatóvá teszi az optimalizálási lehetőségeket. Ez megkönnyíti a raktárhelyiségek és a flotta pontos átalakítását.

3. Flottakoncepció

Mindig a megfelelő jármű a megfelelő járművezetővel a megfelelő helyen – ezt biztosítja az új flottakoncepció. Az eredményt számos paraméter (mint például a személyzet, járműpark, útszakaszok és állványfunkciók) befolyásolja.

4. Bevezetés és ellenőrzés

Szakértőink végigkísérik az elképzelés bevezetését. Ennek során rendszeres időközökben átvilágítják a folyamatokat, és szükség esetén kiigazítják őket. Az ellenőrzés a gazdasági és szezonális változásokat, valamint a vállalat egyedi fejlődését is figyelembe veszi.

A járműköltségek pontos összehasonlítása

Melyik járműtípus okozza a legalacsonyabb költségeket az anyagáramlás folyamán – például a tehergépkocsi kirakodásánál, a polcra való betárolásnál vagy a padlózati komissiózásnál? Erre a kérdésre a Linde szakértői által nyújtott tanácsadás keretében használt „Fleet Plan“ szoftver ad pontos választ. Az ügyfél aktuális helyzetét a program néhány adat bevitelével méri fel, majd ezt követően kiszámítja az egyes járművekre eső használati költségeket (a járművezető, az energiafelhasználás, a beruházás és további tényezők költségeit). Ezenkívül a „Fleet Plan“ azt is megmutatja, hogy a teljes folyamathoz hány jármű szükséges, és ez milyen összköltséget von maga után.

Az új raktár tervezése és szimulálása

Ahhoz, hogy egy új raktárban a folyamatok a kezdetektől fogva – szűk keresztmetszetek és kapacitástöbbletek nélkül – tökéletesen működjenek, a Linde szakértői a tervezési szakasz során átfogó 2D-s és 3D-s szimulációkat alkalmaznak: A „Stratos“ szoftverrel a tervezett raktár CAD-rajzai importálhatók vagy lemásolhatók. Ezután a falak, polcok, szállítószalagok és komponensek megváltoztathatók, illetve új elemek is betervezhetők. Az így létrejövő modell valamennyi raktári mozgással „virtuálisan bejárható“ – valamennyi részletet tökéletesen modellezve. Ennek alapján a szakemberek többek között megállapítják, hogy a tökéletes anyagáramláshoz mennyi targonca, munkatárs, műszak vagy tehergépkocsi-rámpa szükséges.

Az átfogó ismeretek hasznot hoznak

Szeretné anyagmozgató gépeinek összetett anyagáramlásait teljességében optimalizálni? Alkalmazza a Linde átfogó szakmai ismereteit és tapasztalati tudását.


Vegye fel velünk a kapcsolatot