Magyarország
Kezdő oldal

A Linde új elektromos targoncasorozata a 2 – 5 tonnás teherbírási tartományban

20-Apr-2012

Az üzemeltetőnek megfelelő testreszabhatóság

A nagy teljesítményű elektromos targoncákkal a Linde Material Handling Európa élére került. 2011-ben a Linde egy új, iránymutató targoncasorozatot mutat be a két és öt tonna közötti tartományban. A 19 különböző modellváltozatból a legkülönbözőbb feltételekhez is van megfelelő. Több mint egy tucat műszaki innováció irányul a takarékosabb fogyasztásra, a termelékenységre, a vezetési biztonságra és a kényelemre. A bevezetéskor a targoncasorozat megnyerte kategóriájában az „iF product design award 2011“ díjat, a világ leghíresebb és legrégibb formatervezői díjai egyikét.

Tizenkilenc modellváltozat és egy tucat műszaki innováció teszi a Linde E20 – E50 elektromos targoncákat gyümölcsöző befektetéssé.

Alacsony vagy magas kivitel, hosszú vagy kompakt felépítés
A vevők a különböző változatok széles kínálatából választhatják ki a nekik megfelelőt. A nyolc különböző, 2 tonnától 5 tonnáig terjedő változat mindegyike, magas és alacsonyabb kivitelben is rendelkezésre áll. Ezeken belül aztán a vevő tovább válogathat a hosszú vagy a kompakt felépítés között.

Magas teljesítmény az innovatív technikának köszönhetően
Ha csúszós a talaj, a rendszer kerekenként úgy osztja el a két váltóáramú hajtómotor nyomatékát, hogy egyik kerék se pörögjön ki, azaz kipörgésgátlóként működik.

A Linde által kidolgozott és szabadalmaztatott mérési eljárásnak köszönhetően a kijelző percben mutatja, hogy még mennyi üzemidőt biztosít az akkumulátor, így jobban tervezhető a következő töltésig elvégezhető munka mennyisége.

Biztonság és támogatás a vezető számára
Automatikus rögzítőfék van a targoncán, mely a gázpedál elengedésére aktiválódik, így pl. lejtőn történő munkavégzéskor nem kell figyelni arra, hogy a targonca ne guruljon meg. A gázpedál lenyomására a rögzítőfék automatikusan kiold.

A hajtott tengely és az emelőoszlop egymástól és a kabintól rugózott csillapítással el van választva, így a kezelőt nem fárasztják annyira a működésből adódó vibrációk, ütések és zajok.

A kartámasz megújult, még kényelmesebbé vált a működtető karok kezelése, a kialakított tároló helyet ad mobiltelefonnak, kesztyűnek, vagy akár a LFM (Linde Flotta Management rendszer) hardveregysége is beépíthető ide.

Az ülés is kényelmesebb, a 3,5 tonna felett aktív hűtés is rendelhető.

Takarékosan
Miként lehet ésszerűen takarékoskodni az energiával? A kérdésre a Linde széles választéka a válasz.

Három teljesítményszint állítható be. A TÜV Nord által minősített targonca hatékonysági teszteken a főbb versenytársakkal összehasonlítva magas teljesítmény beállítás mellett 9-17%, hatékony beállításnál 13-21%, energiatakarékos beállításnál 21-29% volt a versenytársak targoncáinak energiatöbblet igénye.

Rendelhető a targoncához az akkutér automatikus szellőztetése, amely különösen zárt kabinos gép esetén hasznos. A töltéskor nem kell felnyitni az akkuteret. Egy szenzor a keletkező gázok koncentrációjától függően működteti a szellőztetést.

Az akkumulátor csere történhet: daru, targonca, emelőkocsi, vagy hidraulikus akku-kitoló segítségével. A világon egyedüliként beépített töltő is elérhető.

A munkalámpák 20.000 óra élettartamú LED kivitelben is rendelhetők.

A hosszú szervizelési időközök alacsony üzemi költségeket eredményeznek. Ebből az okból szervizelési munkára 1.000 órás időszakokat követően kerül sor, a hidraulika olaj cseréje csupán 6.000 óra után esedékes, a tokozott váltóáramú motorok pedig karbantartásmentesek. A naponként történő akkumulátorellenőrzéshez az akkumulátorfedél az üléssel együtt egyszerűen hátradönthető, így egyszerű a hozzáférés.

back

lap tetejére