Magyarország
Kezdő oldal

A magyar csapat 4. helyezést ért el a Nemzetközi Targoncavezetői Versenyen Németországban

24-Sep-2011

Hazai Targoncaversenyünk (2011. május 20-án került megrendezésre) első 3 helyezettje – az értékes nyeremények mellett – meghívást kapott a németországi Nemzetközi Targonca Kupán való részvételre is.

Szűcs László (Michelin Hungaria Kft.), Göllicz Gábor (Saubermacher Focus On Logistics Kft .), és Kovács Róbert ( Rudolph Autóipari Logisztikai Kft.) kísérőikkel közösen örömmel tettek eleget a meghívásnak.

2007 óta számos európai ország rendez országos targoncavezetői bajnokságot, és küldi az aktuális bajnokait nemzeti csapatként Aschaffenburgba a nemzetközi bajnokságra, amelyet a német bajnokság döntőjével párhuzamosan tartanak. Aschaffenburg immár a targoncasport metropoliszának számít. 2011. szeptember 23. és 24. között immár hetedik alkalommal került sor erre a nívós versenyre.

Közel 3000 néző követte figyelemmel a versenyeket az aschaffenburgi Schlossplatz-on.

Az elődöntők során egyéni versenyszámok, majd pedig csapatverseny alapján jutottak döntőbe a következő országok: németek, svédek, csehek, magyarok. A csapatversenyben a magyarok bizonyultak a legjobbnak, tehát ebben a versenyszámban a legjobb időeredménnyel jutottak a döntőbe.

A döntőben a versenypálya ismét igazi csapatmunkát igényelt: mindhárom versenyző egyszerre volt a pályán, és a három kosárlabdát a megfelelő helyre a lehető legrövidebb idő alatt kellett elhelyezni. Szoros küzdelemben végül a cseh csapat került a dobogó 3. fokára.

A nemzetközi versenyben végül Németország végzett az első helyen, megelőzve Svédországot és Csehországot. A magyar csapat kemény küzdelemben épp csak hajszállal maradt le a dobogóról, elnyerve a 4. helyezést, de megelőzve olyan nemzeteket, mint pl. Ausztria, Franciaország, Hollandia, Nagy-Britannia, Spanyolország, Szlovákia, vagy Kína.

Videó és további fotók: www.staplercup.com

back

lap tetejére