Magyarország
Kezdő oldal

A magyar csapat 3. helyezést ért el a Nemzetközi Targoncavezetői Versenyen Németországban

27-Sep-2010

Aschaffenburg, 2010. szeptember 23-25.
Hazai Targoncaversenyünk (2010. május 14-én került megrendezésre) első 3 helyezettje – az értékes nyeremények mellett – meghívást kapott a németországi Nemzetközi Targonca Kupán való részvételre is.

Patalenszki János (Pipelife Kft.), Szekeres Zsolt ( Zollner Kft.), és Németh Zoltán (Focus On Logistics Kft.) kísérőikkel közösen örömmel tettek eleget a meghívásnak.

2007 óta számos európai ország rendez országos targoncavezetői bajnokságot, és küldi az aktuális bajnokait nemzeti csapatként Aschaffenburgba a nemzetközi bajnokságra, amelyet a német bajnokság döntőjével párhuzamosan tartanak. Aschaffenburg immár a targoncasport metropoliszának számít. 2010. szeptember 23. és 25. között már hatodik alkalommal rendezték meg itt a targoncavezetők német bajnokságát. A nemzetközi versenyben Németország végzett az első helyen, megelőzve Csehországot és Magyarországot. A német csapat a „Legjobb európai targoncanemzet“ címnek örülhetett. A versenyben részt vett még Ausztria, Hollandia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Anglia és Belgium. Közel 10 000 néző követte figyelemmel a versenyeket az aschaffenburgi Schlossplatz-on.

A döntőbe végül négy csapat került: magyarok, németek, csehek, svédek.

A versenypálya igazi csapatmunkát igényelt: mindhárom versenyző egyszerre volt a pályán, és a sok színes labdát a lehető legrövidebb idő alatt kellett egy átlátszó műanyag hengerbe tölteni. Leírhatatlan volt a magyar csapat öröme, mikor a dobogó 3. helyére szólították őket. A sok izgalom, és versenyzés után megérdemelten vették át díjaikat.

Videó és további fotók: www.staplercup.com

back

lap tetejére