Magyarország
Kezdő oldal

Új megoldás a tolóoszlopos targoncák piacán – Linde R-Matic

12-Mar-2018

Automatikus árukezelés akár 10 méter magasságig

2018 tavaszán a Linde Anyagmozgatás tovább bővítette automata gépcsaládját. Piacra került az R-Matic, a kezelő nélküli tolóoszlopos targonca. Ez az eszköz teljesen automatikus üzemmódban képes kezelni a raklapos árukat 1,6 t tömegig. Elhelyezi azokat a raktári állványokon és ha kell, vissza is keresheti a raklapot önállóan.

A Linde automata targoncacsaládjának új tagja 1,6 t teherbírást kínál, valamint képes non-stop üzemben dolgozni. Folyamatosan le- és fölpakol a polcokra. A gépre szerelt szenzorok biztosítják, hogy a raklapok sérülésmentesen a megfelelő helyre kerüljenek, illetve, hogy az előre tervezett egységek kerüljenek elszállításra. A villán elhelyezett további szenzor ügyel a teher biztonságára. 3D kamerák által határozza meg a konkrét helyet a polcon és állítja be a pontos helyzetet az oldalmozgatóval.

A Linde által használt geo-guidance kontúr alapú rendszer működtetéséhez nincs szükség infrastruktúrát telepíteni a padlószintre. Az automatika biztosan és az optimális úton vezeti a targoncát a raktár teljes területén. A navigációs lézer 360°-ban folyamatosan pásztázza a környező területet, így a targonca 2,5 m/s sebességgel haladhat.

Az alkalmazott automatikák mind precizitásban, mind megbízhatóságban a legmagasabb minőséget képviselik. Mivel az emberi tényező, mint hibaforrás ki van küszöbölve, az esetleges károk minimalizálódnak. Az automata folyamatok átláthatóak, tervezhetőek. Az emberi munkaerő felszabadul és más feladatot végezhet. Három műszakos munkarendet feltételezve elmondhatjuk, hogy a Linde R-Matic targoncája néhány év alatt megtermeli a saját beruházási költségét.

Az R-Matic több mint egy éves sikeres tesztperiódus után került be a Linde automata targonca kínálatába. Ez alatt az időszak alatt számos iparág próbáját kiállta és a felhasználók nagy megelégedésére szolgált.

A Linde automata targoncái alapesetben önállóan működhetnek. Ekkor a parancsokat a saját beviteli felületükön kapják, de képesek integrálódni a vállalati rendszerbe a többi egységhez (pl. szállítószalag) megfelelő interface-szel kommunikálni.

Nagyobb flottában dolgozva együtt tudnak működni a raktárirányítási (WMS) vagy vállalati erőforrás gazdálkodási (ERP) rendszerekkel.

Az ideális megoldás eléréséhez a Linde szakértői felmérik az anyagmozgatási folyamatokat és néhány napon belül javaslatot tesznek az optimális targoncaflottára.

További információ:
Péterffy Gábor, Linde Logistics Solution manager
06 20 250 2947
peterffy.gabor@linde-mh.hu

back

lap tetejére