Magyarország
Kezdő oldal

Linde targoncaverseny, 2010. május 14.

17-May-2010

Immár második alkalommal egy nem szokványos munkanap vette kezdetét 2010. május 14-én, pénteken a Linde Magyarország Anyagmozgatási Kft. dunaharaszti telephelyén. Ugyanis ezen a napon ismét Linde Targonca Kupa megrendezésére került sor, amelyen Magyarország egész területéről érkező targoncakezelők - a cég ügyfelei valamint olyan cégek képviselői is, akik eddig nem használtak Linde targoncát - mérhették össze ügyességüket és tudásukat. A tavalyi verseny pozitív visszhangja után a versenyre jelentkezők száma megduplázódott, így több, mint 100 targoncavezető vett részt a rendezvényen.

Az esemény már reggel megkezdődött, és a korán érkezőknek sem kellett unatkozniuk, hiszen kreatív játékok és friss pékáruk várták őket, családjukat és munkatársaikat.

A versenypályán a Linde munkatársai szemléltették a későbbi feladatokat, illetve kiállított targoncákat lehetett megtekinteni, amelyekről a Linde tanácsadói adtak információt.

Amikor valamennyi résztvevő megérkezett, kezdetét vette az elődöntő. A versenyzők csapatokat alkottak, majd két ügyességi akadálypályát kellett teljesíteniük. A gyakorlott targoncakezelők könnyedén megoldották és teljesítették a feladatokat. A többiek kicsivel hosszabb ideig birkóztak a raklapokkal és rönkökkel. Volt olyan targoncakezelő, akiért transzparensekkel felszerelkezett szurkolótábor szorított, és olyan is, akit munkatársai a pálya széléről biztattak, instruáltak. Mindenki igyekezett megfelelni a kihívásnak és tudása legjava szerint teljesíteni, ezáltal igazán izgalmas mezőny alakulhatott ki. Nagy örömünkre idén már hölgy versenyzőt is köszönthettünk a mezőnyben.

Időközben elkészült az ebéd: finom fogások közül válogathattak a verseny hevében megéhezett targoncakezelők. Az esemény ideje alatt az éppen nem pályán lévők vidám kísérő programokkal foglalhatták le magukat. Volt autós szimulátor és logikai játszóház, de ki lehetett próbálni egyéb játékokat is: egyebek közt űrhajós szimulátort és lézeres céllövöldét.

A gyerekek pedálos játéktargoncával, és mobil játszóházzal szórakozhattak.

A döntőbe az összes csapatból az első huszonöt legjobb időt elérő versenyző juthatott tovább.

Ám a többiek sem csüggedtek - az összes versenyző emlékérmet és ajándékcsomagot kapott - hiszen már azzal győztesek lettek, hogy részt vettek a megmérettetésen. Ráadásul mindannyian nagyszerű eredményeket értek el.

Az izgalmas fináléban végül a leggyorsabb Patalenszki János lett a Pipelife Kft.-től – nyereménye egy Airbus szimulációs program, ahol kipróbálhatja milyen élmény egy hatalmas repülőgépet vezetni. A második helyezett Szekeres Zsolt a Zollner Kft-től, aki Subaru STI gépkocsival próbálhatja ki a rallyzás élményét. Németh Zoltán, a Focus On Logistics Kft. munkatársa lett a harmadik, ő egy Linde ajándékcsomagot vihetett haza. Mindezek mellett a három győztes részt vehet az Osztrák Targonca Kupa döntőjén, illetve a németországi nemzetközi döntőn is, mely szeptemberben kerül lebonyolításra.

A díjakat Klaus-Dieter Witzger ügyvezető igazgató úr adta át.

A vendégek és a résztvevők számára egyaránt jó hangulatban telt az egész nap, és a pozitív visszajelzések alapján sokan jövőre is szívesen részt vesznek a versenyen.

back

lap tetejére