Magyarország
Kezdő oldal

Magasabbra emel, gyorsabb, komfortosabb és biztonságosabb - egyszerre

17-Oct-2017

A Linde Anyagmozgatás bemutatja az új keskenyfolyosós targoncáját

A szűkfolyosós raklapkezelés és komissiózás új szintje: a Linde új, K sorozatú targoncája 18 méteres emelési magasságot kínál, kitűnő ergonómiát és rendkívüli teljesítményt, valamint nagyfokú biztonságot – nem utolsó sorban az innovatív “Dynamic Reach Control” rendszernek köszönhetően, mely hatékonyan csillapítja az emelőoszlop ingamozgásait.

A megnövekedett tárolási igények, a magas ingatlanárak arra késztetik a cégeket, hogy optimálisan használják ki a drága raktárhelyet. Miközben a logisztikai specialisták a választ keresik, egyre magasabb raktárakat szeretnének a „mágikus” 17 méter fölött. Ennek eredményeként a raktári berendezések iránti igények is egyre nőnek, a raktár-üzemeltetőknek ergonomikus, hatékony és biztonságos eszközökre van szükségük, különösen a nagy magasságokban. Ez az a pont, ahol a Linde keskenyfolyosós targoncái kiemelkedően nagy szerephez jutnak. A már bevált K-széria tagjai az utóbbi időben számos fejlesztésen estek keresztül.

A K-sorozat új tagjai jelentősen hatékonyabban képesek dolgozni elődjeiknél. Például az oszlopon a fülke emelése és a fülkén a villa emelése képes egyidejűleg működni. A kapott előny: a kezelő és a villa gyorsabban eléri a kívánt pozíciót, ami megnöveli a hatékonyságot. Nem utolsó sorban ezt akár 18 méteres magasságon teszik, miközben a biztonsági követelményeket teljesítik. Ez főként az új technológiának, a “Dynamic Reach Control”-nak (DRC) köszönhető. Egy gyors reakciójú elektromotor kompenzálja az oszlop oszcillációját célzott ellenirányú mozgással. A kezelőnek nem szükséges megvárnia míg a lengések csillapodnak az árukezeléshez. Köszönhetően a teljesen új felépítésnek és a DRC-nek, a raktári teljesítmény akár 25 %-kal megnőhet. Egy másik példa az újdonságok közül az új kezelőfülke, mely 50 mm-rel alacsonyabb aljú, így –túl a kényelmesebb belépésen – a magasabb kezelőknek is több teret és szabadabb mozgást tesz lehetővé. Számos tárolóhely nyújt lehetőséget a személyes tárgyak elhelyezésére. Az első szélvédőt lefelé 80 mm-rel megnövelték, amivel a kilátás 50 %-kal megnőtt, a villára illetve a teherre. Ez segít elkerülni az állvány vagy az áru sérülését.

Másik újdonság a fülkében a digitális kezelőpanel. A jól elrendezett visszajelzők mutatják a fontos adatokat a grafikus panelen – a haladási sebességet vagy az emelési magasságot, illetve a biztonsági érzékelők által szolgáltatott információkat. A fülke tartalmazza a biztonsági kétkezes érzékelőt, és az ún. holtember kapcsolót, amelyet a padlóba építettek be, - ezeket szükséges érintenie a kezelőnek, hogy a gép működjön. Opcionális felszereltség a „Rescue Alarm” funkció, amely plusz biztonsági szolgáltatást jelent. Ha a különböző szenzorok a kezelő szokatlan viselkedését érzékelik (pl. hosszú ideig áll nagy magasságban) a rendszer kettős, látható és hallható vészjelzést ad ki.

Mivel nem létezik két egyforma raktár, a Linde legmodernebb keskenyfolyosós targoncái modulárisan építhetők fel. Az ügyfelek 64 féle emelőoszlopból, tíz különböző kabinszélességből válogathatnak, kétféle verzióban – attól függően, milyen sajátos megoldásokat szeretnének. Semelyik más gyártó nem kínál jelenleg hasonló opciókat ebben a szegmensben.

További információ:

06 24 520 361
info@linde-mh.hu

back

lap tetejére