Magyarország
Kezdő oldal

Automata magasemelés akár 12 méterig

28-Feb-2017

2017. februárjában a Linde Anyagmozgatás egy új, korszerű modellel bővítette automata gépcsaládját. A Linde K-MATIC VNA (keskenyfolyosós) targonca 1,5 t kapacitással képes 12 méteres magasságban a raklapot pontosan a helyére tenni — kezelő nélkül.

Az önállóan működő targonca könnyen beintegrálható a meglévő intralogisztikai rendszerbe, növeli a hatékonyságot, összhangban az emelkedő vevői igényekkel.

A fejlődés egyre inkább a felé mutat, hogy az automata berendezések egymással kommunikálva növelik a hatékonyságot a raktárakban és az átrakó központokban.

Jelentős előnyük ezeknek a gépeknek, hogy könnyen és egyszerűen átválthatóak automata üzemről kézi vezérlésre, és vissza. Ez kitűnően kihasználható a K-MATIC esetében, mely így nappal a kézi komissiózás kitűnő kiszolgálója lehet, míg éjjel automata módban töltheti fel a készletet a magas raktári állványokra.

Beépített intelligencia
Beintegrálhatók a targonca működési adatai a Robot Manager által — ami az interfész — a raktárirányítási rendszerbe. Mint ellenőrző program, a Robot Manager megkapja, feldolgozza és továbbítja az adatokat valós időben, így a gépek és berendezések, mint hálózatba kapcsolt egységek tudnak dolgozni. Az intelligens számítógép biztosítja a jármű adatainak küldését is, például a karbantartások ütemezéséhez.

A klasszikus automata vezetésű géppel vagy a lézer-reflektoros megoldással a Linde robot targoncák telepítése lényegesen egyszerűbb az ügyfelek számára. A Linde-Matic rendszerek ugyanis az „infrastruktúra mentes”, geoguidance technológiát használják. Ez a Linde K-MATIC komissiózó esetében azt jelenti, hogy ha a Robot Manager folyosóváltásra utasítja, akkor a meglévő környezet, a falak, az oszlopok, állványok elegendőek, hogy biztonságosan végrehajtsa az utasítást. Mikor a folyosóban van a gép, akkor az indukciós vagy mechanikus megvezetés biztosítja a gyors haladást.

A Linde K-MATIC különösen ajánlott gép, ha az Ön raktárában jó minőségű áruk vannak. A beépített biztonsági rendszer gondoskodik róla, hogy az automata komissiózó megbízhatóan, hatékonyan, biztonságosan dolgozzon. Szenzorok, 3D kamerák, vizuális és hangos biztonsági rendszerek, vészleállító gombok segítenek megelőzni a baleseteket, ütközéseket. Az „L” sorozaton például a kamera precízen figyeli a raklapot és környezetét, hogy pontosan vegye fel a terhet. Ezzel egy időben a gép valós időben kapcsolódik a körülötte lévő környezethez, így lehetővé válik, hogy a folyosón kívül, gyalogosok között is dolgozzon.

A konzultáció elengedhetetlen — targonca és szolgáltatás egy kézből
Az automata megoldások beszerzése nem mehet úgy, mint az önkiszolgáló boltban vásárlás. Megrendelés előtt szükséges, hogy helyszíni felmérést, konzultációt végezzünk az ügyfélnél, hogy a leginkább testreszabott megoldást tudjuk nyújtani. A koncepció kialakítása után rövid határidő alatt át tudjuk alakítani a megfelelő targoncákat automata üzemre.

Mivel az összes modell a standard alapgépekre épül, a Linde K-MATIC modellje az összes felszereltséggel és opcióval rendelhető, amivel az eddig megismert K modell is. Karbantartását és szervizelését a Linde szakképzett szerviz technikusai látják el.

Kapcsolat:

Péterffy Gábor
06 20 250 2947
peterffy.gabor@linde-mh.hu

back

lap tetejére